Obnavljajuća krema s potpisom A-Derme

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Da bi obnova kože rezultirala stvaranjem manjega ožiljkastog tkiva, koži je potrebna prilagođena njega u svim fazama procesa obnove. Odgovor na ovaj dvostruki izazov je najnovija dermokozmetička inovacija iz A-Derme

Posjekotine, opekotine, estetski zahvati, laser, piling i mali kirurški zahvati oštećuju kožu, u kojoj se odmah pokreće proces cijeljenja, čiji je konačni estetski rezultat usko povezan s njegom na mjestu oštećenja.

S obzirom na to da bakterije kožne flore pomažu u procesu zacjeljivanja, treba voditi računa o tome da se ne uništi za kožu korisna saprofitna flora. Kako bi proces zacljeljivanja tekao neometano i rezultirao prihvatljivim ožiljkom, važno je, među ostalim, održavati optimalnu vlažnost ozlijeđenog područja. Naime, niska razina vlažnosti dovodi do stvaranja kraste, a što je krasta veća, proces cijeljenja je sporiji i veća je mogućnost stvaranja estetski manje prihvatljivog ožiljka.

Inovacija - ultraobnavljajuća njega za kožu bez mana

Svi sanjaju o lijepoj koži, bez mana, zbog čega se obnavljanju oštećene kože posvećuje posebna pozornost. Bez obzira na to je li riječ o malim, svakodnevnim ozljedama ili oštećenjima koji su posljedica određenih dermatoloških zahvata, koži je potrebna prilagođena njega u svim fazama procesa obnove, kako bi se pravilnije odvijale i rezultirale stvaranjem manjega ožiljkastog tkiva.

Odgovor na ovaj dvostruki izazov je najnovija dermokozmetička inovacija iz A-Derme - Epitheliale A.H DUO ultraobnavljajuća krema, koja ima dvostruki učinak: ultraobnavljajuće djelovanje i sprječavanje pojave ožiljkastih tragova.

Bolji i brži oporavak bez stvaranja ožiljkastih tragova osigurava Cicahyalumide®, novi ekskluzivni i patentirani djelatni sastojak, koji uz dipeptid L-ALA-L-GLU kombinira već poznate djelatne tvari - ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi s protuupalnim učinkom i hijaluronsku kiselinu zacjeljujućeg djelovanja:

  • dipeptid L-ALA-L-GLU sastavljen je od dvije aminokiseline: L-alanin i L-glutamin. Poznat je po svom regenerativnom djelovanju na organizam. Poslije kirurških zahvata daje se intravenozno, a nakon velikih napora vrhunskih sportaša uzima se oralno. Ta nova djelatna tvar za zacjeljivanje potiče metabolizam stanica kože i pomaže brži oporavak epidermisa.
  • ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi pokreće migraciju stanica, potiče proliferaciju keratinocita i proizvodnju kolagena
  • hijaluronska kiselina potiče migraciju keratinocita i održava potrebnu vlažnost kako bi se spriječio nastanak kraste.

Tijekom procesa cijeljenja na koži se mogu pojaviti različiti ožiljkasti tragovi. Smeđi su uzrokovani hiperpigmentacijom kože, crveni upalom, a izdignuti nedostatkom ekstracelularnog matriksa. Aminokiselina L-alanin, koja je sastavni dio dipeptida L-ALA-L-GLU, reducira smeđu boju djelujući na stanice koje proizvode smeđi pigment*. Ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi smanjuje crvenilo uzrokovano upalom, a hijaluronska kiselina zadržava vodu, daje potporu tkivu iznutra te obnavlja i zaglađuje oštećenu kožu.

Epitheliale A.H DUO formula obogaćena je hidratacijskim sastojcima za poboljšanje osjećaja ugode. Ne sadrži parfem niti parabene. Svilenkasta tekstura omogućuje jednostavnu primjenu i brzu apsorpciju, a aplikator na tubi olakšava ciljano nanošenje. Ugrađeni "anti-return" ventil štiti formulu (potrebno je manje konzervansa). Ova nova ultraobnavljajuća krema s dvostrukim učinkom pruža trenutačno olakšanje, ubrzava obnavljanje oštećene kože i smanjuje mogućnost nastanka ožiljkastih tragova.

* Kombinacija aminokiselina smanjuje pigmentaciju u B16F0 stanicama. Masago ISHIKAWA, travanj 2007
Datum objave članka: 1. 3. 2016.