Zaštita kojoj možete vjerovati

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nevena Čilić

Kako bi pružili učinkovitu zaštitu od sunca prilagođenu i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène reformulirali su proizvode za zaštitu lica s faktorom SPF 50+ unutar narančaste linije te dodali ekskluzivnu kombinaciju fotoprotektivnih filtera u proizvode iz mineralne linije

Sunce je potrebno da bismo bili zdravi i lijepi, ali pretjerivanje dugoročno može dovesti do fotodermatoze, hiperpigmentacijskih promjena i prebrzog starenja kože, a sa zdravstvenog aspekta situacija je mnogo opasnija jer može doći do zloćudnih promjena na koži. Dokazano je da odgovarajuća zaštita od najranije dobi opasnost od zloćudnih promjena svodi na najmanju moguću mjeru. 

Nova formulacija ugodne teksture 

Kako bi pružili učinkovitu zaštitu od sunca prilagođenu i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène reformulirali su proizvode za zaštitu lica s faktorom SPF 50+ unutar narančaste linije sa SPF 50+.

U dobro poznatu formulu Sunsitive® Protection sustava zaštite, koji čine samo četiri kemijska filtra i antioksidans pre-tokoferil, dodan je još jedan antioksidans - thialidin - koji je prekursor aminokiseline taurin. Oba antioksidansa djeluju u sinergiji, što pruža potpunu zaštitu protiv ranog i kasnog oksidativnog stresa uzrokovanog sunčevim zrakama. A tu je i Avène termalna izvorska voda koja umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutačni osjećaj ugode na koži.

Dodatno, „nude skin feel” tekstura ne ostavlja bijele tragove i ne osjećate je na koži, a formuli dodani silikati omogućuju bržu apsorpciju znoja i loja.

Zaštita od sunca za netolerantnu kožu

Proizvodi iz mineralne linije pružaju netolerantnoj i alergijama sklonoj koži 100-postotnu mineralnu zaštitu, bez kemijskih zaštitnih filtera. Bez mirisa su i bez parabena.

Mineralnu liniju čini ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtera, rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, koja osigurava visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (dugih i kratkih). Snažan antioksidans, pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala, a Avène termalna izvorska voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutačni osjećaj ugode na koži.

Proizvodi s mineralnom zaštitom namijenjeni su:

 • koži djece i odraslih koja pokazuje znakove alergije na kemijske filtre i parfeme
 • koži djece i odraslih koja pokazuje znakove netolerancije
 • koži svijetle puti
 • koži sklonoj opeklinama. 

Zaštita kože koja poštuje ocean: ekološki pristup

Ekološki prihvatljiv pristup povelje Skin protect – Ocean respect dao je snažan pečat Eau Thermale Avène liniji za zaštitu od sunca jer su proizvodi u potpunosti u skladu s poveljom, što znači sljedeće: 

 • broj i koncentracija filtara svedeni su na najmanju moguću mjeru
 • nema filtara koji su topljivi u vodi
 • formule su bio-razgradive
 • ne sadrže silikone.

Projekt Skin protect – Ocean respect, koji je iniciran prije pet godina, pomogao je razviti proizvode za zaštitu od sunca koji su ekološki prihvatljivi, tako da je zahvaljujući pomno biranim sastojcima smanjen utjecaj na morski ekosustav. Prihvaćanjem ove inicijative dermokozmetički brend Eau Thermale Avène obvezao se na ostvarenje dvaju važnih ciljeva: korištenje vlastite ekspertize za pružanje optimalne zaštite od sunca za osjetljivu kožu koja će pritom imati najmanji mogući utjecaj na morski život. 

Što stalno treba imati na umu

Uzimajući u obzir da koža pamti i da se s vremenom oštećenja kumuliraju, djeca su dugoročno izložena najvećem riziku od štetnih posljedica uzrokovanih neumjerenim izlaganjem UV zračenju. Pustite djecu da se igraju na otvorenom, ali nikad ne dopustite da dobiju opekline od sunca!

No, bez obzira na dobnu skupinu, kad je u pitanju zaštita od sunca trebalo bi voditi računa o sljedećem: 
 • uvijek se zaštitite od sunca
 • izbjegavajte nepotrebno izlaganje 
 • potražite sjenovito mjesto i izbjegavajte boravak na otvorenom od 10 do 16 sati
 • nosite zaštitnu odjeću - podrazumijeva duge rukave, šešir širokog oboda ili kapu te naočale s UV filtrima, dok se za djecu preporučuje odjeća koja sadrži UV zaštitu
 • redovito nanosite sredstva za zaštitu od sunca
 • provjerite imate li fotozaštitna sredstva koja štite od UVA i UVB zraka i imajte na umu da fotozaštitna sredstva počinju djelovati tek trideset minuta nakon nanošenja i štite samo dva do tri sata.

NOVO u ljekarnama

B-Protect SPF 50+

Proizvod za vrlo visoku zaštitu od sunca s inovativnom 3 u 1 formulom koji osigurava UV zaštitu, štiti osjetljivu kožu od vanjskih agresora, a ujedno tenu osigurava blistavost i svježinu. Sadrži mikrokapsulirane pigmente koji se oslobađaju pri nanošenju pa se njegova tekstura iz bijele pretvara u nježno obojenu za svako­dnev­no lijepu i od sunca zaštićenu kožu.  

Sport fluid SPF 50+

Proizvod za zaštitu od sunca namijenjen za primjenu tijekom sportskih aktivnosti, čak i onih najintenzivnijih. Idealan je za profesionalne i rekreativne sportaše zbog svoje jedinstvene i iznimno fluidne, osvježavajuće i lagane teksture prilagođene njezi i zaštiti od sunca tijekom sportskih aktivnosti. Nemastan je i neljepljiv te vrlo vodootporan i otporan na znoj.
Datum objave članka: 10. 6. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi