Avène termalna izvorska voda

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nikolina Marinić mag. ing. fitomed.

Dar prirode koji djeluje umirujuće, anti-iritirajuće i omekšavajuće na kožu, što dokazuje više od 150 kliničkih studija

Posvećeno dermatologiji od 1743.

Davne 1736. godine počinje povijest Avène termalne izvorske vode. Na jugu Francuske, u blizini malog sela Avène otkriven je izvor termalne izvorske vode i njezino blagotvorno djelovanje na kožu.
Legenda kaže da je konj, koji je bolovao od kožnih ekcema, ozdravio nakon pijenja termalne izvorske vode i kupanja u istom izvoru.

Godine 1743. markiz Rokozels, koji je u to doba bio vlasnik zemljišta, u blizini izvora termalne vode sagradio je prvo hidroterapijsko lječilište. Priča o izlječenju životinje ubrzo se proširila obližnjim krajevima te su liječnici počeli upućivati bolesnike s kožnim oboljenjima na "izvor zdravlja za kožu". Od prvih dana lječilište je posvećeno isključivo dermatologiji, tako da ga je 1874. službeno priznala i francuska vlada. Svjetsku slavu Avène termalna izvorska voda stekla je 1871. tijekom "velikog požara" u Chicagu, kada se dokazala kao vrlo učinkovito sredstvo u tretiranju opeklina trećeg stupnja.
Godine 1975. izvor termalne vode postao je vlasništvom farmaceutske grupe Pierre Fabre, koja je tijekom sljedećih 14 godina provodila brojna klinička i farmakološka istraživanja s ciljem utvrđivanja svojstava Avène termalne izvorske vode kako bi se dokazalo njezino djelovanje na kožu. Danas sa sigurnošću možemo tvrditi da Avène termalna izvorska voda ima umirujuće, anti-iritirajuće i omekšavajuće djelovanja na kožu, što dokazuje više od 150 kliničkih studija.

Avène hidroterapijsko lječilište obnovljeno je 2018. godine, nadograđeno i prošireno radi povećanja kapaciteta. Danas lječilište prima oko 3000 bolesnika godišnje, od kojih 25 posto čine djeca.Indikacije za liječenje u Avène hidroterapijskom lječilištu su atopijski dermatitis, psorijaza, problemi zacjeljivanja kože, kronični svrbež kože i ihtioza.
 

Jedinstven i stalan sastav

Avène termalna izvorska voda nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cevennes te izvire nakon četrdesetak godina putovanja kroz podzemlje. Tijekom tog dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima te silikatima koji je čine tako nježnom za kožu. Izvire iz dubine zemlje u blizini mjesta Avène - bistra i čista, temperature 25,6 °C, s niskim sadržajem minerala i optimalnom ravnotežom kalcija i magnezija, što Avène termalnoj izvorskoj vodi daje umirujuća, anti-iritacijska i omekšavajuća svojstva. Njezin sastav je jedinstven i stalan: niska mineralizacija (266 mg/l) i pH 7,5.

Uspješna primjena Avène termalne izvorske vode u lječilištu potaknula je ideju o njezinoj primjeni u spreju. Na taj način je svakom pacijentu s osjetljivom kožom omogućena njezina primjena kod kuće kao i u lječilištu. Sustav proizvodnje spreja je jedinstven u svijetu: kako bi se sačuvala izvorna kvaliteta Avène termalne izvorske vode, koja izvire bistra i bakteriološki čista, s izvorom je direktno spojen sustav cijevi putem kojih se voda dostavlja u punionicu, gdje se u sterilnim uvjetima puni u sprejeve.
 

Za dermatološku i kućnu primjenu

Zbog dokazanog umirujućeg, anti-iritacijskog i omekšavajućeg djelovanja, Avène termalna izvorska voda upotrebljava se kod svih oblika povećane osjetljivosti i iritacije kože te kao dodatak dermatološkim tretmanima
 

Nakon dermatoloških postupaka:

  • laserski tretmani
  • kemijski pilinzi
  • dermoabrazije
  • mali kirurški zahvati (smanjuje crvenilo). 


Primjena kod kuće:

  • pojava crvenila
  • iritacije kože
  • nakon brijanja
  • kod opeklina od sunca
  • nakon depilacije i skidanja šminke
  • iritacije u dječjoj dobi (pelenski osip).
Datum objave članka: 15. 8. 2020.
promo