Sterilna kozmetika - najveće dostignuće u dermokozmetici

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Ivana Burulic dipl. ing. preh. teh.

Sterilna kozmetika jamči najveću moguću učinkovitost i sigurnost za najosjetljiviju kožu (dječju i hiperreaktivnu) te brojna patološka stanja

Kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène postavili su temelje novoj generaciji dermokozmetičkih proizvoda otkrićem jedinstvena procesa zahvaljujući kojem proizvodi sadrže isključivo sastojke nužne za kožu, bez konzervansa ili tvari koje djeluju kao konzervansi. Riječ je o sterilnoj kozmetici, koja ne samo da se sterilizira tijekom proizvodnje nego ostaje sterilna i cijelo vrijeme primjene. To je najveće dostignuće u dermokozmetici, kojim je postavljen novi standard u proizvodnji.

Neupitna učinkovitost

Sterilna kozmetika jamči najveću moguću učinkovitost i sigurnost za najosjetljiviju kožu (novorođenčad i mala djeca, reaktivna kože, hiperreaktivna koža, patološka stanja kože, npr. atopijski dermatitis).

Sterilna kozmetika rezultat je jedinstvena procesa u proizvodnji dermokozmetičkih preparata - procesa sterilizacije tijekom proizvodnje. Takav proces proizvodnje zahtijeva specifično okruženje i proizvodne pogone koji udovoljavaju najvišim tehnološkim zahtjevima, te znanje i iskustvo u proizvodnji u sterilnim uvjetima. Francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre, koja je patentirala ovaj jedinstven proizvodni proces, razvila ga je na osnovi dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova, osobito injekcijskih. Svi proizvodni postupci u tom procesu izvode se u skladu s dobrom proizvodnom praksom (GMP - Good Manufacturing Practice), a prepoznala su ih i odobrila međunarodna zakonodavna tijela.

Proces sterilizacije tijekom proizvodnje obuhvaća nekoliko bitnih komponenti:

  • sterilizaciju opreme uključene u proizvodni proces - odnosi se na reaktore, pumpe, spojne cijevi, filtre i punila;
  • patentiranu sterilizaciju proizvoda - zahvaljujući ovoj inovativnoj i jedinstvenoj metodi sterilizacije proizvodi se mogu sterilizirati bez mijenjanja njihovih svojstava, posebno njihove učinkovitosti i organoleptičkih svojstava. Proces obuhvaća:
    • prijem i kontrolu samo odabranih sirovina, što omogućuje vrlo strog odabir za formulu s minimalnim brojem prijeko potrebnih sastojaka visoke čistoće i odlične podnošljivosti, bez dodatka tvari koje iritiraju kožu, a uz eliminaciju nepotrebnih sastojaka, odnosno potencijalnih iritansa i alergena (parabena i tvari koje djeluju kao konzervansi, parfema i emulgatora);
    • proizvodnju formule u sterilnoj miješalici;
    • inovativnu (i patentiranu) sterilizaciju proizvoda.
  • pakiranje u sterilnom okruženju - označava pakiranje proizvoda u tubu s D.E.F.I sustavom zatvaranja u aseptičkim uvjetima (klasa A), a prema važećim standardima farmaceutske industrije. Sustav hermetičkog zatvaranja, tzv. D.E.F.I sustav (Device for Exclusive Formula Integrity) je inovativni patentirani sustav zatvaranja primarne ambalaže (tube), jedinstven u svijetu dermokozmetike. Razvila ga je i patentirala francuska tvrtka Pierre Fabre Dermo-Cosmetic. Ovaj sustav sprječava bakterijsku kontaminaciju proizvoda i osigurava sterilnost tijekom njegove primjene. Proizvod u čijoj proizvodnji se koristi ovaj sustav zatvaranja ne mora sadržavati parabene i tvari koje djeluju kao konzervansi, te ostaje sterilan i zaštićen tijekom cijelog vremena primjene;
  • visoko kvalificirano osoblje - stručno osposobljeno za rad u procesu sterilne proizvodnje.

Jedina sterilna kozmetika na tržištu

Dermatološki laboratoriji Avène do danas su proizveli tri linije proizvoda tehnologijom sterilne kozmetike:

Sa Sterile Cosmetics tehnologijom, novim standardom proizvodnje, jedinstvenim u svijetu, koji omogućuje stvaranje formule bez ikakvih konzervansa, uz očuvanje učinkovitosti sastojaka i sterilnosti proizvoda tijekom cijelog vremena primjene, ove tri linije ovisno o stanju kože, pružaju koži samo najbitnije sastojke za njezin oporavak.

Datum objave članka: 1. 6. 2018.
izdvojeni proizvodi