Spriječite tamne mrlje

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Marija Markota Jurić dipl. ing. preh. teh.

Učestalo izlaganje UVA, UVB i infracrvenim zrakama, ali i vidljivom svjetlu, okidač je brojnih biokemijskih reakcija, koje dovode do pojave preuranjenih promjena na koži

Koža pamti i skuplja

Hiperpigmentacije nastaju zbog povećanog broja pigmentnih stanica melanocita u koži ili pojačanog stvaranja pigmenta melanina. Osim sunca, u njihovu stvaranju određenu ulogu imaju genetski i hormonalni čimbenici. Jedna od najčešćih hiperpigmentacije je melazma. S druge strane, fotostarenje kože karakteriziraju promjene izgleda i funkcije kože na mjestima izloženim djelovanju UV zraka, na kojima duboko u dermisu dolazi do oštećenja kolagenskih vlakana. Taj se proces ponavlja svakodnevnim izlaganjem UVA zrakama, a s obzirom na to da koža pamti, s vremenom postaje suha, pojavljuju se bore i tamne mrlje na koži, a lice dobiva umoran i iscrpljen izgled.

Fotozaštitna njega 2 u 1

Prevencija je najbolji lijek za sve pa tako i za očuvanje zdravlja i mladosti kože. U tom smislu, Ducray dermatološki laboratoriji nude rješenje - Melascreen UV u vidu fotozaštitne njege 2 u 1 koja, osim što nudi vrlo visoku zaštitu od sunca SPF50+, ujedno smanjuju negativan učinak sunčeva zračenja na kožu.

Melascreen UV lagana i bogata krema SPF50+ prva je fotozaštitna njega 2 u 1 za prevenciju i korekciju hiperpigmentacija i svih znakova fotostarenja. Formulu čini:

  • jaki antioksidans Ronacare®AP*, djelatni sastojak koji smanjuje pojavu tamnih mrlja te štiti stanične membrane i DNK od oksidativnog stresa,
  • patentirani, visoko fotostabilan sustav filtara koji kombinira četiri filtra za maksimum UVB zaštite i pojačanu UVA zaštitu.

Melascreen UV proizvodi posebno su formulirani kako bi jamčili vrlo dobru podnošljivost i povećanu sigurnost primjene. Tekstura je vrlo ugodna i prilagođena svakodnevnoj primjeni, pružajući zaštitu za sve tipove kože: za suhu kožu - bogata, ali nemasna krema; za normalnu do mješovitu kožu - lagana krema s dry touch teksturom.

* Ronacare® je registrirani zaštitni znak tvrtke  Merck KGaA, Darmstadt, Njemačka

 

Datum objave članka: 1. 6. 2018.
promo
izdvojeni proizvodi