Squanorm formule protiv prhuti

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Sanja Postaj mag. pharm.

Za rješavanje jednostavnih stanja prhuti treba primijeniti kombinaciju antimikotskog i keratoregulirajućeg djelovanja, a kod masne prhuti uključiti i seboregulirajuće djelovanje

Prhut je prilično čest problem, muči oko 65 posto populacije, a čak 20 posto njih suočava se s pojavom prhuti svakih dva mjeseca. Stanja pogođenog vlasišta mogu se podijeliti na jednostavna i ozbiljnija, a sva su obilježena proliferacijom Mallasezia gljivice.

Suha ili masna prhut

U jednostavna se ubrajaju suha prhut, koju prepoznajemo po finim bijelim ljuskicama koje s vlasišta padaju na leđa i ramena, te masna prhut, koju obilježavaju masno vlasište s ljuskama koje prianjaju uz tjeme i povremeni svrbež vlasišta.

Ozbiljnije stanje je seborejični dermatitis, a njegova su obilježja žućkaste masne ljuske, svrbež i crvenilo. Sve to zbog izrazite proliferacija Malassezia gljivice, seboreje i upale.

Kako bi se riješio problem jednostavnih stanja, primjenjuje se kombinacija djelatnih tvari antimikotskog i keratoregulirajućeg djelovanja, s tim da je kod masne prhuti važno i seboregulirajuće djelovanje.

Dva šampona protiv prhuti

Razumijevajući mehanizme nastanka sugog i masnog oblika prhuti i nelagode koju ona uzrokuje, dermatološki laboratorij Ducray proizveo je dva različita šmpona za učinkovito, vrlo jednostavno, brzo i sigurno rješenje:

Squanorm šampon protiv suhe prhuti


Aktivni sastojak gvanidin glikolat ima keratolitičko djelovanje te učinkovito uklanja ljuske. Cink pirition ograničava razmnožavanje gljivice Malassezia, a ima i protuupalno djelovanje. Glicerol hidrira vlasište te time smanjuje ljuskanje. Preporučena primjena je dva do tri puta tjedno.

Squanorm šampon protiv masne prhuti

Preporučuje se ako imate problem masnog vlasišta s debelim ljuskama i povremenim svrbežom. Uz gvanidin glikolat s keratolitičkim djelovanjem, ovaj proizvod sadrži i ekstrakt biljke Sabal serrulata koji regulira prekomjerno lučenje sebuma, pirokton olamin s protuupalnim i antifugalnim djelovanjem te bisabolol za umirenje svrbeža. Djelotvornost proizvoda vidljiva je već nakon prve primjene. Preporučena primjena je dva do tri puta tjedno, kroz šest tjedana.

Kako bi aktivni sastojci Squanorm šampona djelovali, važno je ostaviti ih nekoliko minuta na vlasištu prije ispiranja.

Datum objave članka: 1. 3. 2015.
promo
izdvojeni proizvodi