Olakšanje za vaš nos

promo Bolesti i stanja / Uho - nos - grlo

Do isušivanja nosne sluznice može doći pod utjecajem suhog i hladnog zraka, prekomjerno zagrijanog zraka, zraka iz klima-uređaja, u zrakoplovu, automobilu, zbog pušenja ili udisanja prašine, ali i zbog hormonskih promjena (u menopauzi)

S obzirom na bogatu prokrvljenost nosne sluznice, širenje kapilara kao posljedica prehlade uzrokuje oticanje sluznice i proizvodnju veće količine više ili manje guste sluzi, što otežava disanje kroz nos. Posljedično, više se diše na usta, što isušuje sluznicu i dovodi do znatne iritacije ždrijela. Zbog nedovoljne proizvodnje sluzi zrak u nosnoj šupljini nedovoljno se pročišćava i zagrijava, što je dodatni uzrok nadražaja ždrijela i bronha te podložnosti infekciji.

Suhoća prijeti i sluznici nosa pa u tom slučaju govorimo o suhom rinitisu koji se očituje stvaranjem krastica u nosu, svrbežom, kihanjem i otežanim disanjem. Do isušivanja nosne sluznice može doći pod utjecajem suhog i hladnog zraka, prekomjerno zagrijanog zraka, zraka iz klima-uređaja, u zrakoplovu, automobilu, zbog pušenja ili udisanja prašine, ali i zbog hormonskih promjena (u menopauzi). Problem se javlja i nakon duljeg boravka u grijanom prostoru (centralno grijanje) u kojem je zrak suh, zbog čega se isušuje i sluznica nosa uz stvaranje gustog i ljepljivog sekreta koji otežava disanje.

Sinomarin Dry Nose Relief sprej je 100 posto prirodna hipertonična otopina morske vode koja vlaži i smiruje suhu i nadraženu sluznicu nosa te pruža olakšanje kad je nos začepljen. Otopina sadrži hijaluronsku kiselinu i dekspantenol. Hijaluronska kiselina ima veliku sposobnost zadržavanja vode i protuupalna svojstva pa pomaže pri obnovi sluznice nosa te stvara zaštitnu barijeru. Dekspantenol ima snažna protuupalna i umirujuća svojstva, pomaže zacjeljivanju rana, ublažava svrbež i lokalni nadražaj te vlaži i potiče obnovu sluznice nosa.

Datum objave članka: 1. 3. 2018.