Beba je stigla!

Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Za higijenu i njegu odaberite samo proizvode prilagođene fragilnoj koži bebe jer pružaju najvišu razinu sigurnosti i podnošljivosti

Rođenje bebe znači velike promjene za roditelje: kako se brinuti za bebinu meku i fragilnu kožu, kako je očistiti ili riješiti male kožne probleme. Istina je da bebina koža zahtijeva posebnu, prilagođenu njegu, jer je fragilna (krhka, osjetljiva) i još nema razvijene prirodne mehanizme obrane. S obzirom na to da je tanka - kožna barijera još nije potpuno formirana - traži iznimnu nježnost.

Nježnost iz proizvoda koje koristimo i pažnje koju pružamo

Temelji za zdravlje kože postavljaju se već u najranijoj dobi. Zato nemojte samo posegnuti za bilo kojim sredstvom za higijenu i njegu, nego ga pomno odaberite, vodeći pritom računa o tome da samo proizvodi prilagođeni koži bebe pružaju najvišu razinu sigurnosti i podnošljivosti njihovoj fragilnoj koži.

Pelene

Redovito mijenjanje pelene nužno je da bi se maksimalno skratilo vrijeme kontakta kože s mokraćom i stolicom te preveniralo pelenski osip. Pomno odaberite sredstvo za čišćenje i njegu pelenske regije. Upotrijebite kremu koja će je zaštititi bez okluzivnog učinka kako bi bebina koža disala, a to je ujedno i osnova za prevenciju pojave iritacije.

A-Derma Primalba hidrirajuće mlijeko za čišćenje čisti, umiruje i vlaži bebinu osjetljivu kožu i ne ispire se.
A-Derma Primalba krema za pelensku regiju ublažava crvenilo, umiruje i štiti kožu. Može se koristiti svakodnevno, za prevenciju pelenskog osipa.

Kupanje

Vrijeme kupanja posebno je i za mamu i bebu. U jutarnjim satima kupanje će osvježiti bebu ako joj je tijekom noći bilo prevruće, a navečer će joj pružiti opuštanje. Pripazite da temperatura vode bude ugodna (35 ºC - 37 ºC).

A-Derma Primalba gel za čišćenje 2u1 nježno čisti bebinu fragilnu kožu i vlasište. Blagog je mirisa i ne sadrži sapun.

Svakodnevna njega

Koža novorođenčeta osjetljiva je i nježna, stoga je važno zaštititi je. Svako jutro namažite bebino lice hidrirajućom kremom, ravnomjerno je nanoseći. Hidrirajuću kremu koristite i za nježnu masažu tijela. To je i prigoda da se opustite i razmijenite osjećaje. 

A-Derma Primalba Cocoon krema pruža dugotrajnu hidraciju fragilnoj koži bebe. Za masažu zagrijte malu količinu kreme među dlanovima. Prije navršenih šest mjeseci izbjegavajte kožu bebe dovoditi u kontakt s parfemima.

Noktići

I bebama je potrebna manikura! Ako su noktići predugi, beba si može ogrepsti lice ili oči. Stoga ih je važno redovito skraćivati odgovarajućim škarama.

Pupčana ranica

Redovito je čistite kompresom natopljenom antiseptikom. Sušenje i otpadanje pupčanog batrljka možete ubrzati primjenom spreja koji suši.

Tjemenica

Može izgledati strašno, ali nije ništa ozbiljno. Tijekom prvih mjeseci bebina života zbog hormonalne neravnoteže često se prekomjerno luči sebum, koji se nakuplja i stvara ljuskice na licu, tjemenu i vjeđama. Nerijetko se može javiti i nakon prve godine života. Za lakše uklanjanje ljuskica s bebina vlasišta postoje posebno osmišljeni proizvodi.

A-Derma Primalba pjena protiv tjemenice namijenjena je prevenciji tjemenice i njezi tjemena kod dojenčadi i male djece. Nježno uklanja ljuskice, umiruje i hidrira vlasište. Nanosi se na suho vlasište, ostavlja barem pet minuta da djeluje i zatim ispire. Postupak se po potrebi može odmah ponoviti.

Datum objave članka: 1. 9. 2018.
promo
izdvojeni proizvodi