Little Dot - dnevnik zdrave bebe

Dječje zdravlje / Rast i razvoj prof. prim. dr. sc.   Milivoj Jovančević dr. med., spec. pedijatar

Ova aplikacija za mobilne uređaje zamišljena je da roditeljima pomogne pratiti razvoj i zdravlje njihove djece od rođenja do punoljetnosti

Mobilna aplikacija LittleDot, koja je zasad napravljena samo za iOS operativni sustav (izrada Android verzije je u planu) u prodaji je od 5. siječnja 2015. Može se besplatno preuzeti na Apple Storeu, u hrvatskoj, engleskoj ili njemačkoj verziji. Zamišljena je da roditeljima pomogne pratiti razvoj i zdravlje njihove djece od rođenja do punoljetnosti. Aplikacija omogućava vođenje evidencije za nekoliko djece, tako da roditelji mogu na jednome mjestu uvijek imati dostupnu evidenciju o svemu što je važno za djetetovo zdravlje.

Što sve omogućava

Pomoću aplikacije roditelj može pohranjivati djetetove fotografije, unositi bilješke i komentare tijekom njegova rasta i razvoja, primjerice kad napravi prve korake, prohoda, izgovori prve riječi i slično. Nadalje, moguće je bilježiti tjelesnu težinu, temperaturu, datume cijepljenja, pojavu nekih simptoma i vremena njihove pojave, voditi dnevnik dojenja, uzimanja lijeka, izbijanja zubića, odlaska na preglede... Aplikacija ima i mogućnost bežičnog spajanja s malim Raiing bežičnim toplomjerom, koji se zalijepi na kožu djeteta i kontinuirano odašilje podatke o tjelesnoj temperaturi roditelju na mobitel, što omogućava stalno mjerenje i bilježenje tjelesne temperature. A ako se ukaže potreba, roditelj može putem e-pošte poslati podatke, odnosno fotografiju bolesnog djeteta, pedijatru kako bi što prije dobio njegov savjet. Jednom kad se upišu svi potrebni parametri, aplikacija automatski izračunava i indeks tjelesne mase djeteta te pokazuje njegov položaj na preporučenoj krivulji rasta Svjetske zdravstvene organizacije.

Kako je nabaviti

Preko Apple storea aplikacija se može preuzeti besplatno, s tim da jedan dio funkcionalnosti aplikacije ostaje besplatan, a pet funkcionalnosti naplaćuje se po 0,99 dolara. Ako se otključaju sve funkcionalnosti u kompletu (opcija "otključaj sve"), trošak iznosi 3,99 dolara.
Za pojedince ili tvrtke koje žele darovati aplikaciju prijateljima ili klijentima, postoji i drugi način plaćanja, i to pomoću vouchera koji se može kupiti putem web portala (kontakt e-pošta: info@littledotapp.com), a koji omogućava aktivaciju svih funkcionalnosti aplikacije.

Datum objave članka: 1. 6. 2015.