Sjajna vijest za sve mame

Dermokozmetika / Njega dječje kože Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

A-Derma je kreirala prvi 2u1 gel za bebe s atopijskim dermatitisom - Exomega emolijentni gel za čišćenje lica i tijela

Pjenasto milovanje

Za kožu sklonu atopiji nježnost je jedan od osnovnih kriterija pri odabiru proizvoda za čišćenje. Gel 2u1 ima najmanju moguću količinu surfaktanata koji čiste, a istodobno najveću moguću podnošljivost. Lagana pjena klizi po koži kao da je miluje, vrlo lako se ispire i ne peče oči.

- 0% fenoksietanola
- biorazgradivo
- visoka tolerancija

Ugodan za korištenje

Više nema potrebe za korištenjem jednog proizvoda za kožu sklonu atopiji, a drugog za kosu. Gel 2u1 je brzo i učinkovito rješenje koje i bebama i mamama kupanje čini ugodnim iskustvom. Tome pridonosi i njegova blaga parfimiranost bijelim cvijetom, koji ostavlja svjež miris.

Formula koja mazi kožu

Exomega 2u1 emolijentni gel za čišćenje više je od običnog proizvoda za čišćenje. To je uistinu prvi korak u njezi kože, koji umiruje, vlaži i štiti bebinu kožu i kosu odmah nakon kupanja. Omogućuje to trio A-Derma aktivnih sastojaka koji odgovaraju na potrebe atopične kože:

  • ekstrakt izdanaka Rhelaba® zobi umiruje i smanjuje iritaciju te djeluje imunoregulacijski
  • Filaxerine® aktivno obnavlja kožne barijere
  • glicerin hidratizira i omekšava kožu.

Odgovor na pitanje može li se bebina koža sklona atopiji prati svaki dan, dao je dermatolog dr. Didier Coustou, koji kaže:
Pretjerano čišćenje može pogoršati atopijski dermatitis, osobito ako proizvodi za higijenu nisu prilagođeni koži sklonoj atopiji (sapuni s lužnatim pH) ili imaju u sebi jake deterdžente. No, i nedovoljno čišćenje atopične kože može imati negativne posljedice, kao što su sekundarne infekcije. Dakle, bebe se mogu kupati ili tuširati svaki dan, ali posebno prilagođenim i odabranim higijenskim sredstvima."

Datum objave članka: 1. 6. 2017.
promo