Dermatološka zob za fragilnu kožu

promo Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Odabrana među 80 različitih vrsta, Rhealba® zob fragilnoj koži pruža učinkovitost i nježnost, baš poput izdanaka mladih biljčica prepunih dragocjenih djelatnih tvari

Ako je otkriće dermatološke zobi rješenje za osobe s fragilnom (krhkom, osjetljivom) kožom, koju prati osjet neudobnosti i svrbeža, tada je A-Derma uspješno svladala izazov zahvaljujući svojim sigurnim i učinkovitim proizvodima koje preporučuju i pedijatri i dermatolozi. U osnovi ovih dermokozmetičkih proizvoda je jedinstvena biljna djelatna tvar - ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi. Odabrana među 80 različitih vrsta, Rhealba® zob fragilnoj koži pruža učinkovitost i nježnost, baš poput izdanaka mladih biljčica prepunih dragocjenih djelatnih tvari.

Narušen hidrolipidni film

Koža je naš primarni posrednik u interakciji s okolinom, iz koje mogu djelovati različiti agresori i narušiti njezinu prirodnu ravnotežu, zbog čega postaje fragilna (UV zrake, zagađenje, preagresivni kozmetički proizvodi...). Fragilnost kože mogu uzrokovati i unutarnji čimbenici, kao što su stres, bolest, neki lijekovi...

Atopijski dermatitis vrlo je često upalno stanje kože. Očituje se pojavom crvenih plakova koji mogu biti suhi ili vlažni, a prati ih jak svrbež. Javlja se u prvim mjesecima života, često traje i tijekom djetinjstva, nakon čega se povlači. No, suhoća kože može uzrokovati iritacije i u odrasloj dobi.

Hidrolipidni film kože kod osoba s atopijskim dermatitisom je promijenjen: koži nedostaju lipidi pa gubi vodu, postaje suha i fragilna i neugodno svrbi (osobito tijekom hladnog vremena i primjene neprilagođenih agresivnih, higijenskih proizvoda). Suhoća se često pogoršava s godinama, osobito na rukama i nogama. Suhu kožu potrebno je nahraniti i hidratizirati.

Zašto da ne bude ugodno svaki dan

Fragilnu kožu mališana (a i odraslih) s atpijskim dermatitisom ili vrlo suhom kožom možete povjeriti omekšavajućoj, antiiritacijskoj, umirujućoj i njegujućoj snazi proizvoda ugodnih tekstura iz linije A-Derma Exomega. Njihovi inovativni djelatni sastojci - ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxérine® i vitamin B3 - umirit će iritaciju i obnoviti kožnu barijeru, a rezultat će biti smanjena fragilnost i suhoća kože.

Exomega emolijentna krema i balzam D.E.F.I prvi su sterilni emolijensi s nula posto konzervansa.

Važno je koristiti sterilne emolijentne proizvode zato što:

  • je atopična koža propusnija (oštećena funkcija barijere) od zdrave kože, a postoji i povećan rizik od alergijske reakcije,
  • uglavnom dojenčad i djeca, čija je koža ionako nezrela, često imaju atopičnu kožu,
  • se emolijensi tijekom godina svakodnevno primjenjuju u velikim količinama.

Ohrabruje spoznaja da koristite proizvode za njegu kože koji su učinkoviti, vrlo dobro se podnose, a k tome su i iznimno sigurni.

Datum objave članka: 1. 12. 2014.
izdvojeni proizvodi