Krenite u borbu protiv atopijskog dermatitisa

Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Obnavljanjem oštećene kožne barijere emolijensi sprječavaju dehidraciju kože i čine je otpornijom na prodor alergena

Ciljani tretman

Lijek za atopijski dermatitis još uvijek ne postoji, no to nije razlog da odustanete od borbe. Bilo da smanjujete upalu tijekom faze pogoršanja ili svakodnevno obnavljate kožnu barijeru i ublažavate suhoću kože, možete odabrati ciljani tretman.

Kortikosteroidna krema

Kortikosteroidnu kremu protuupalnog djelovanja preporučit će vam liječnik. Uz ograničenu primjenu, tijekom faze pogoršanja, i pridržavanje preporučene doze, osigurani su iznimni rezultati s vrlo malim rizikom od pojave štetnih učinaka.

Higijena -  prvi korak u njezi kože

Kožu koja je sama po sebi već fragilna (krhka), važno je očistiti bez dodatnog isušivanja. Izbjegavajte proizvode koji sadrže sapun ili se tijekom kupanja veoma pjene. Odaberite nježne formule obogaćene masnim sastojcima te dajte prednost uljima i dermatološkim sindetima s fiziološkim pH, testiranim na atopičnoj koži.

Emolijentna njega za dugotrajno poboljšanje

Obnavljanjem oštećene kožne barijere emolijensi sprječavaju dehidraciju kože i čine je otpornijom na prodor alergena. Emolijentne kreme 70 posto majki* smatra prvim izvorom poboljšanja. Zašto ih onda ne biste primjenjivali redovito i kad je koža u fazi poboljšanja? Upravo je takva primjena tajno oružje za dugotrajnu ugodnost, smanjenje svrbeža i smanjenu učestalost faza pogoršanja. 
* Izvor: Nacionalna studija francuskog Instituta za majke provedena na 525 majki djece s atopijom od 0 do 10 godina. 3/05-2012.

Zaključimo...

Da biste maksimalno povećali učinak topikalnih kortikosteroida i ograničili njihovu uporabu, pomoći će vam prilagođena kozmetička rutina. Svakodnevna uporaba emolijensa tijekom faze poboljšanja iznimno je važna za borbu protiv upale koja je kod atopične kože uvijek prisutna, čak i ako je ne vidite. Uz jačanje oštećene kožne barijere postupno se produljuje i vrijeme između izbijanja pogoršanja.

Preduhitrite faze pogoršanja atopijskog dermatitisa

Priroda, beskonačan izvor udobnosti

Prvi put A-DERMA vam nudi potpuno prirodno rješenje za kožu sklonu atopiji, s čak 95 posto sastojaka prirodnog podrijetla – liniju proizvoda Exomega Control. Formule bez silikona, mineralnih ulja i kontroverznih sastojaka jamče optimalnu sigurnost za cijelu obitelj, uključujući i novorođenčad.

Povećanje učinkovitosti

Učinkovitost dviju djelatnih tvari, Filaxerinea® (pomaže obnavljanje barijere kože) i ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi (umirujuće i antiiritacijsko djelovanje) pojačana je zahvaljujući vektorskom sustavu BioVect® koji olakšava ulazak djelatnih tvari u kožu i povećava njihovu apsorpciju. Vektorski je kompleks prirodnog sastava, što mu omogućuje da lako ulazi u kožu i transportira djelatne tvari kroz epidermis. Rezultat je optimizirana učinkovitost.*
* In vitro studija na PG6K

Jedno nanošenje dnevno, tri prilagođene teksture

Samo nanošenje dnevno dovoljno je za brzo poboljšanje stanja atopične kože i smanjenje potrebe za grebanjem. Dan za danom ugodnost je veća, faze pogoršanja postaju rjeđe, a svakodnevni život jednostavniji. A-Derma je razvila tri teksture, prilagođene svakom tipu kože i za sva godišnja doba: emolijentno mlijeko, emolijentnu kremu i emolijentni balzam.
 

ZNATE LI ŠTO JE STERILNA KOZMETIKA?

Pierre Fabre laboratoriji osmislili su sterilnu kozmetiku i inovativan, iznimno siguran proizvodni proces (Sterile Cosmetics® tehnologija) u kojem se sve odvija u sterilnim uvjetima. Ta je tehnologija omogućila dobivanje konačnih proizvoda koji ne sadrže konzervanse. Tube su opremljene patentiranim hermetičkim sustavom zatvaranja pa proizvod ostaje sterilan tijekom cijelog razdoblja uporabe. Kako bi se osigurala vrlo visoka podnošljivost, svaka formula sadrži minimalnu količinu sastojaka.

Datum objave članka: 1. 3. 2018.
promo
izdvojeni proizvodi