Exomega Control nosi oznaku Emollient Plus

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Emolijens s oznakom Emollient Plus sadrži pomoćne tvari i djelatne tvari koje nisu lijek, što jamči dodanu vrijednost u upravljanju atopijskim dermatitisom

Što znači oznaka Emollient Plus*?

Tradicionalna definicija emolijensa je lokalni pripravak koji sadrži pomoćne tvari, ali ne i djelatne tvari. Emolijensi obično sadrže nekoliko različitih tvari koje hidriraju ili sprječavaju gubitak vode iz kože, a od iznimne su pomoći bolesnicima s atopijskim dermatitisom. Posljednjih godina na tržištu su prisutni emolijensi koji, uz pomoćne tvari, sadrže i djelatne tvari pa se javila potreba za novom definicijom takvih formula.

Nova definicija, uvrštena u Smjernice za tretman atopijskog dermatitisa (atopijskog ekcema) Europskog dermatološkog foruma za 2018., navodi da je Emollient Plus lokalni pripravak koji sadrži pomoćne tvari i djelatne tvari koje nisu lijek. Spomenute djelatne tvari poboljšavaju stanje atopijskog dermatitisa, a kao takve navode se i saponini i flavonoidi iz ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi

Što oznaka Emollient Plus točno znači za bolesnike s atopijskim dermatitisom? Znači bolju učinkovitost proizvoda u upravljanju tom kroničnom upalnom dermatozom, uz optimalnu sigurnost.

Exomega Control za kontrolu atopiji sklone kože

Svakodnevna uporaba emolijensa tijekom faze remisije (faze smirivanja bolesti) iznimno je važna za borbu protiv upale koja je kod atopične kože uvijek prisutna, čak i ako je ne vidite. Uz jačanje oštećene kožne barijere, primjenom prilagođenih proizvoda za higijenu i njegu kože sklone atopiji postupno se produljuje i vrijeme između dviju faza rasplamsavanja. 

A-Derma Exomega Control proizvodi sadrže tri djelatne tvari: ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxerine® i vitamin B3, čije je sinergističko djelovanje usmjereno na prekidanje začaranog kruga u kojem se nalaze bolesnici s atopijskim dermatitisom. Jedinstvena djelatna tvar biljnoga podrijetla, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, bogata je flavonoidima i saponinima, a ne sadrži mjerljive proteine. Flavonoidi djeluju protuupalno, saponini imunoregulirajuće, a odsustvo mjerljivih proteina onemogućava pojavu alergijskih reakcija.** Filaxerine® i vitamin B3 pomažu obnavljanje barijere kože.  

Priroda, beskonačan izvor udobnosti - A-Derma vam nudi potpuno prirodno rješenje za kožu sklonu atopiji, s čak 95 posto sastojaka prirodnoga podrijetla. A-Derma Clean & Green formule jamče optimalnu sigurnost za cijelu obitelj, uključujući i novorođenčad.

Povećanje učinkovitosti - Učinkovitost djelatnih tvari pojačana je zahvaljujući BioVect® sustavu. To je vektorski kompleks prirodnog sastava, što mu omogućuje da lako ulazi u kožu i transportira djelatne tvari kroz epidermis. Rezultat je optimizirana učinkovitost.***

Jedno nanošenje dnevno, tri prilagođene teksture - Samo jedno nanošenje dnevno dovoljno je za brzo poboljšanje stanja kože i smanjenje potrebe za grebanjem. A-Derma je razvila tri teksture, prilagođene svakom tipu kože i za sva godišnja doba: emolijentno mlijeko, emolijentnu kremu i emolijentni balzam.

Znate li što je sterilna kozmetika?

Pierre Fabre laboratoriji osmislili su sterilnu kozmetiku i inovativan, iznimno siguran proizvodni proces (Sterile COSMETICS® tehnologiju) u kojem se sve odvija u sterilnim uvjetima. Ta je tehnologija omogućila dobivanje konačnih proizvoda koji ne sadrže konzervanse. Tube su opremljene patentiranim hermetičkim sustavom zatvaranja pa proizvod ostaje sterilan cijelo vrijeme uporabe. 

* EDF - Guidelines for Treatment of Atopic Eczema (Atopic Dermatitis) Part I, developed by the Guideline Subcommittee “Atopic Eczema” of the European Dermatology Forum, 2018.
** Mandeau A, Aries MF, Boe JF, Brenk M, Crebassa-Trigueros V, Vaissiere C, et al. Rhealba® oat plantlet extract: evidence of protein-free content and assessment of regulatory activity on immune inflammatory mediators. Planta medica. 2011;77(9):900-6. Epub 2011/01/18.
*** In-vitro studija na PG6K

Datum objave članka: 4. 4. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi