Zaštitite kožu od ponavljajuće iritacije

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

A-Derma Dermalibour+ Barrier izolacijska krema namijenjena je za sve vrste iritacija, bez obzira na to koje je područje kože zahvaćeno iritacijom, i pogodna za cijelu obitelj. Daje učinak „druge kože“ koja izolira, štiti i vlaži, a sama formula je bez silikona

Što se događa kad je vaša koža izložena hladnoći, vodi, trenju, ali i deterdžentima, boji za kosu, nakitu...? Posljedice su jednake: kožna barijera trpi, a koža postaje iritirana, crvena i ponekad puca. To stanje poznato je kao kontaktni dermatitis. Općenito, uzrok pojave kontaktnog dermatitisa obično je neki oblik vanjske agresije (klimatska, mehanička ili kemijska agresija; voda ili metal koji djeluje nadražujuće, poput kroma ili nikla), koji rezultira pojavom oštećenja kože (suhi plakovi, ekcemi, iritacija kože ruku, perioralna iritacija, pelenski osip itd.).

Ponavljajuća iritacija može dovesti do razvoja kontaktnog dermatitisa. Prema kliničkoj slici i načinu nastanka, razlikujemo iritativni (nealergijski) i alergijski kontaktni dermatitis, koji se mogu javiti u svakodnevnom životu ili kao profesionalno oboljenje, no postoje i druge iritacije koje se ponavljaju - na primjer, dermatitis povezan s inkontinencijom, koji se javlja kod 50 posto osoba s inkontinencijom koje nose pelene, zbog iritacije uzrokovane trenjem. Drugi primjer je pogoršanje atopijskog dermatitisa uzrokovano djelovanjem bazenske ili morske vode. Budući da je uzrok iritacije vanjska agresija, prvi važan korak je izolirati kožu i zaštititi je od agresije, a nakon toga treba je umiriti i ograničiti proliferaciju bakterija.

Inovativno rješenje za prevenciju ponavljajućih iritacija

A-Derma predstavlja inovativno rješenje za prevenciju ponavljajućih iritacija - Dermalibour+ Barrier kremu, izolacijsku i zaštitnu kremu za sve vrste iritacija, svugdje i za svakoga.*

Dermalibour+ Barrier izolacijska krema namijenjena je za sve vrste iritacija, bez obzira na to koje je područje kože zahvaćeno iritacijom (lice, ruke ili tijelo), i pogodna za cijelu obitelj. Daje učinak „druge kože“ koja izolira, štiti i vlaži, a sama formula je bez silikona. Zahvaljujući emulziji vode u ulju, A-Derma Dermalibour+ Barrier izolacijska krema vrlo je otporna i može izdržati do pet kupanja (u slatkoj, morskoj ili kloriranoj vodi).

„Second Skin System” tekstura temelji se na tri snažna učinka, zahvaljujući sastojcima prirodnog podrijetla:

  1. izolira - pčelinji vosak (prirodni štit)
  2. štiti - sebomimetički trigliceridi iz biljnih ulja
  3. hidrira - biljni glicerol (efekt filma).

S obzirom na to da je Dermalibour+ Barrier izolacijska krema dio brenda A-Derma, specijaliziranog za njegu fragilne kože, formula te kreme ipak je nešto više od same mehaničke zaštite - ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi umiruje fragilnu kožu, a kombinacija soli bakra i cinka sprječava proliferaciju bakterija. Formula je prilagođena koži sklonoj atopiji i razvijena kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na najmanju moguću mjeru.

* Dojenčad, djeca, odrasli. Izbjegavati kontakt s očima.

Datum objave članka: 1. 6. 2018.
promo
izdvojeni proizvodi