Obnavljajuća njega za iritiranu kožu

promo Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Ekstrakt izdanaka Rhealba zobi jedan je od najuspješnijih djelatnih sastojaka razvijen u Laboratorijima Phytofiliere Pierre Fabre

Cilj istraživanja na području botanike, također poznat kao Botanical Expertize (Botanička stručnost), je odabrati biljke koje sadrže djelatne tvari specifičnih svojstava, korisnih za farmaceutske proizvode. Jedna takva biljka je madagaskarski zimzelen, koji se primjenjuje u lijekovima protiv raka.

Rhealba® zob - osobito bogata djelatnim tvarima

Rhealba® zob također je primjer biljne vrste koja ima specifična svojstva, korisna za primjenu u dermokozmetičkim proizvodima. Ljudi već tisućama godina koriste zob u prehrani i kao izvor energije, a zbog njezinih omekšavajućih i hidratacijskih svojstava i u kozmetičke svrhe. Zob je jedna od najvažnijih i sveprisutnih biljnih vrsta u tradicionalnoj medicini Europe i Azije, koja je zajedno sa svojim koloidnim ekstraktom stoljećima dio farmakopeje.

Laboratoriji Pierre Fabre proučavali su zob više od 30 godina, posebno vrstu Rhealba® zob, koja je osobito bogata djelatnim tvarima. Odabrali su je među stotinama različitih sorti, a uzgoj su povjerili ugovorom vezanim partnerima u strogo kontroliranim uvjetima, slijedeći načela organskog uzgoja.

Zadnje otkriće vezano uz Rhealba® zob je korisnost njezinih izdanaka, tzv. biljčice, koja se žanje u prvoj fazi punog rasta prije klasanja (u fazi formiranja "uha"), s tim da se vrijeme žetve odabire na temelju svakodnevnog praćenja količine djelatnih tvari. Ekstrakt dobiven iz izdanaka Rhealba® zobi sadrži maksimalnu količinu flavonoida i saponina, a ne sadrži mjerljive proteine. Ta su svojstva važna za korištenje ekstrakta u A-Derma proizvodima, kako bi za korisnika bili što učinkovitiji i sigurniji (opasnost od alergijske reakcije svedena je na najmanju moguću mjeru).

Nova formula pojačane učinkovitosti

Dermatološki laboratoriji A-Derma su 1992. u tradicionalnoj Dalibour formuli pronašli inspiraciju i osmislili dermokozmetički proizvod namijenjen tretmanu iritirane kože, kremu Dermalibour. Zbog svoje vrlo učinkovite formule, kozmetičkih svojstava i kompletne linije (krema, gel, stik) proizvoda, globalno gledajući, Dermalibour krema je najprodavaniji A-Derma proizvod.

Danas A-Derma nudi novu formulu pojačane učinkovitosti – Dermalibour+. Zahvaljujući ekskluzivnoj kombinaciji kompleksa bakar/cink i ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi, njezino antibakterijsko i obnavljajuće djelovanje je kompletnije, učinkovitije i brže.

Na tržištu proizvoda za higijenu iritirane kože općenito nalazimo antiseptike koji su prilično agresivni za kožu ili nježne sindete koji nemaju antibakterijski učinak. U tom smislu, linija proizvoda Dermalibour+ nudi više:

A-Derma Dermalibour+ pjenušavi gel – optimalno je rješenje jer ima antibakterijsko djelovanje, a blagost svakodnevnog sindeta. Ne sadrži parabene, konzervanse niti parfeme. Nova formula sadrži još nježnije površinski aktivne tvari, pa se preporučuje korištenje od najranije dobi. Nova formula dolazi i u novoj, ekonomičnoj ambalaži od 250 ml.

A-Derma Dermalibour+ obnavljajuća krema – jedina je obnavljajuća krema s dokazanim* učinkom nakon samo četiri dana primjene. Sadrži samo 13 sastojaka, uz poboljšana kozmetička svojstva. Ne sadrži parabene, konzervanse niti parfeme. Pakiranje 50 ml.

A-Derma Dermalibour+ obnavljajući stik – proizvod sa svim osobinama kreme u jedinstvenoj, praktičnoj (putnoj) ambalaži. Prikladan je za primjenu u bilo koje vrijeme na bilo kojem mjestu.

Samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Datum objave članka: 1. 3. 2014.