Carska biljka za umirenje iritiranog vlasišta

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Božuri u korjenju sadrže osobitu molekulu, peoniflorin, koja ima antiiritacijska i umirujuća svojstva te djeluje protiv slobodnih radikala

Crpeći snagu i nježnost kineskog božura, tisućljetnog simbola ljepote na Dalekom istoku, Laboratoriji Klorane kreirali su specifičan proizvod za njegu iritiranog vlasišta. Prekrasni i dragocjeni božuri u korijenju sadrže osobitu molekulu, peoniflorin, koja ima antiiritacijska i umirujuća svojstva te djeluje protiv slobodnih radikala.

Kineski božur iz Laboratorija Klorane

Da bi specifične potrebe ove krhke i zahtjevne biljke bile zadovoljene, Laboratoriji Klorane kineski božur uzgajaju i beru na visoravnima pokrajina Gansu i Shaanxi, u skladu s načelima sustava proizvodnje za tu biljku, jedinstvenog lanca kvalitete i stručnog znanja Phytofilière®, što jamči sigurnost, učinkovitost i sljedivost biljnih ekstrakata.

Klorane Phytofilière® - 5 važnih koraka u jedinstvenu sustavu kvalitete

  1. potraga za biljnim djelatnim tvarima - istražujemo nepregledno bogatstvo botaničkog svijeta da bismo utvrdili svojstva svake biljke;
  2. odabir i eksperimentalni uzgoj - odabiremo vrstu koja najviše odgovara i upoznajemo njezine specifične potrebe;
  3. kontrolirani uzgoj uz poštivanje okoliša - provodimo kontrolu različitih faza uzgoja usjeva kako bismo osigurali besprijekornu sljedivost biljaka;
  4. proizvodnja biljnih ekstrakata - optimizirana je zahvaljujući primjeni najsuvremenije tehnologije;
  5. proizvodnja konačnih proizvoda.

Tradicionalna primjena

Kineski božur (Paeonia lactiflora Pall.) pripada porodici Paeoniaceae. Njegovo latinsko ime znači prikladan za liječenje. Korijen ove endemske biljke iz Istočne Azije dio je kineske farmakopeje i tradicionalno se koristi protiv zastoja u protoku krvi i u liječenju nekih bolesti praćenih groznicom.

Kontrolirani uzgoj

Kineske božure za Laboratorije Klorane uzgajaju poljoprivrednici kooperanti isključivo u pokrajinama Shaanxi i Gansu. Biljke se uzgajaju četiri do pet godina bez umjetnih gnojiva. Nakon tog vremena, ujesen, kad je koncentracija peoniflorina u korijenju na vrhuncu, ručno se beru. Korijenje se zatim pere, guli i suši na suncu oko dvanaest dana.

Ekstrakcija pod strogim nadzorom

Nakon pregleda i pomna čišćenja, korijenje se melje u industrijskom pogonu registriranom pri vrlo zahtjevnoj Upravi za hranu i lijekove SAD-a. Nakon vodeno-alkoholne ekstrakcije slijedi faza koncentracije, što pomaže u dobivanju standardiziranog ekstrakta, titriranog i stabiliziranog, te bogatog peoniflorinom. Ekstrakt božura Laboratorija Klorane ima pojačano antiiritacijsko djelovanje, smiruje svrbež i učinkovit je protiv slobodnih radikala.

Klorane šampon s ekstraktom božura

Ekstrakt božura dodaje se blagoj osnovi za čišćenje te tako nastaje idealan umirujući šampon s ekstraktom božura, pravi tretman za vlasište koje je iritirano ili je postalo preosjetljivo. Zbog sadržaja peoniflorina, svakodnevno se preporučuje za umirenje iritiranog vlasišta i smirivanje svrbeža, koji često prati pojavu prhuti. Njegova vrlo blaga osnova za čišćenje poštuje zahtjeve i nježno čisti najosjetljivije vlasište, a dodani agensi za razmrsivanje i poboljšanje volumena kosi daju lakoću, elastičnost i mekoću.

Datum objave članka: 1. 6. 2011.
promo
izdvojeni proizvodi