Protiv ljuskavih stanja kože i vlasišta

promo Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Sanja Postaj mag. pharm.

Kertyol P.S.O. krema pomaže ukloniti ljuskave nakupine i umiruje crvenilo, zahvaljujući udruženom djelovanju nekoliko aktivnih tvari

Od kroničnih upalnih dermatoza, praćenih ljuskavim stanjem kože tijela i vlasišta, boluje jedan do pet posto svjetske populacije. Karakteriziraju ih upalna crvena, oštro ograničena žarišta različite veličine, prekrivena srebrnkasto-bjelkastim ljuskama. Osim na koži tijela, žarišta se pojavljuju na vlasištu i na noktima. Mogu biti malena (u obliku kapljice ili kovanog novca) ili velika, u obliku plakova, te zahvaćati veća područja kože. Promjene se redovito javljaju na laktovima i koljenima, na vlasištu te u predjelu križa, a rjeđe u pregibima kože (pazusi, prepone), na dlanovima i tabanima. Na vlasištu su promjene karakterizirane bjelkastim ljuskama praćenima jačim crvenilom. Ljuskanje podsjeća na prhut, no ljuske su znatno veće i obilnije. Crvenilo s ljuskanjem često je uz rub vlasišta na čelu i iza uha, no može zahvatiti i cijelo vlasište.

Korisna novost za dvostruku primjenu

Kao dopunu Kertyol P.S.O. šamponu, Dermatološki laboratoriji Ducray osmislili su i Kertyol P.S.O. kremu, namijenjenu tretmanu lokaliziranih ljuskavih stanja tijela i vlasišta, koja pomaže ukloniti ljuskave nakupine i umiruje crvenilo.

Na tijelo se krema nanosi ujutro i navečer u debljem sloju, nježnim masirajućim pokretima. Nakon nanošenja, potrebno ju je ostaviti 20 minuta kako bi djelovala. Po potrebi, višak proizvoda ispire se čistom vodom. Kertyol P.S.O. kremu preporučuje se primjenjivati barem mjesec dana, čak i ako se stanje poboljša nakon dva tjedna primjene.

Na vlasište se krema nanosi navečer i ostavlja na njemu tijekom cijele noći. Ujutro se ispire Kertyol P.S.O. šamponom, ali samo dva puta tjedno. Ostale dane koristi se zaštitni šampon Ducray Elution. Najkraći preporučeni tretman je 15 dana.

Uz primjenu prilagođenih proizvode za higijenu i njegu, od ostalih mjera preporučuje se boravak na čistom zraku te kupanje u morskoj ili termalnoj vodi, uz kontrolirano izlaganje suncu. S obzirom na to da je stres okidač za pogoršanje stanja oboljelih, svakako bi ga trebalo izbjegavati kad god je moguće.

Datum objave članka: 1. 3. 2014.
izdvojeni proizvodi