Dermokozmetika - rješenje za osjetljivu kožu

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Ivana Burulic dipl. ing. preh. teh.

Zbog nemogućnosti higijene i njege osjetljive kože klasičnim kozmetičkim proizvodima, razvijena je nova kategorija kozmetike pod nazivom dermokozmetika

Koja koža je osjetljiva koža?

Zbog suvremenog načina života, problem osjetljive kože je sve učestaliji i izraženiji. To je potvrdilo i neovisno istraživanje provedeno u Francuskoj, prema kojem je čak 52 posto ispitanika imalo osjetljivu kožu, a te osobe prijavile su i znatno više nuspojava na kozmetičke proizvode. Osobe s osjetljivom kožom većinom su žene (60 posto), a kao čimbenike koji izazivaju osjetljivost najčešće navode hormonski ciklus te razdoblja pojačana stresa i nervoze. 

U skladu s istraživanjima o osjetljivosti kože, u dermatologiji je najprihvaćenija klasifikacija prema kojoj postoje tri stupnja pojačane kožne osjetljivosti. Prvi stupanj predstavlja prirodno osjetljiva koža, a drugi stupanj osjetljivosti klasificira se kao netolerantna koža, koja više nije u mogućnosti podnijeti određene kozmetičke i higijenske proizvode te lijekove. Treći stupanj predstavlja alergijama sklona koža, a očituje osipom, svrbežom, crvenilom ili pojavom ekcema. Brojne alergološke studije pokazale su da do njih dolazi zbog parfema, antiseptika i kemijskih zaštitnih faktora sadržanih u kozmetičkim preparatima.

 

Kako njegovati osjetljivu kožu?

Zbog nemogućnosti higijene i njege osjetljive kože klasičnim kozmetičkim proizvodima, razvijena je nova kategorija kozmetike pod nazivom dermokozmetika. Da bi pojedini proizvod mogao ući u kategoriju dermokozmetike, treba sadržavati barem jednu  djelatnu tvar koja ulazi u površinski sloj kože te imati specifične biokemijske mehanizme djelovanja na ciljne stanice u ljudskoj koži. O njemu moraju postojati objavljena klinička ispitivanja koja potvrđuju tvrdnje o učinkovitosti, ali i farmaceutski standard u proizvodnji. Naposljetku, dermokozmetika se ne primjenjuje samo na zdravoj, osjetljivoj, netolerantnoj ili alergijama sklonoj koži, već ju je dopušteno koristiti i kod dermatoloških stanja koja zahtijevaju specifične tretmane ili terapiju.

Eau Thermale Avène dermokozmetika

U rješavanju problema osjetljivosti kože učinkovitost Eau Thermale Avène dermokozmetike temelji se na Avène termalnoj izvorskoj vodi kao osnovi. Dokazana je posebna djelotvornost Avène  termalne izvorske vode s niskom mineralizacijom, koja potiče stabilizaciju oštećene epidermalne kožne barijere, smanjuje iritaciju i vraća koži mekoću. Jedan od najpoznatijih izvora termalne vode na svijetu, koja se koristi u proizvodnji dermokozmetike je Saint-Odile, već 270 godina poznat po hidroterapijskom lječilištu u koje dolaze ljudi s najrazličitijim kožnim problemima. Od 1975. lječilište nosi naziv Avène, po obližnjem malenom selu, a u njegovoj se blizini, na u svijetu jedinstven način, puni poznata Avène termalna izvorska voda, djelatni sastojak svih Eau Thermale Avène dermokozmetičkih proizvoda.
Datum objave članka: 1. 12. 2018.
promo
izdvojeni proizvodi