Eau Thermale Avène - jedinstvena izvorska voda

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

Nizak sadržaj minerala i optimalna ravnoteža kalcija i magnezija daju Avène termalnoj izvorskoj vodi jedinstvena umirujuća, antiiritacijska i omekšavajuća svojstva

Što je, zapravo, termalna izvorska voda? Voda koja izlazi iz naše slavine kod kuće čista je, pitka i bez okusa. No ipak, to nije termalna izvorska voda. Koja je razlika? Termalna izvorska voda prešla je dug put dok se nije pojavila na površini zemlje. Ona teče kroz duboke slojeve stijena i ne samo da se tako na neprimjetan način čisti, već i ispire vrijedne minerale i elemente u tragovima iz stijene. Ovi sastojci i posebna čistoća razlikuju vodu iz slavine od termalne izvorske vode.

Izvor olakšanja za osjetljivu kožu

Avène termalna izvorska voda nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cevennes i izvire nakon 50-ak godina putovanja. Tijekom dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nježnom za kožu. U blizini mjesta Avène u Francuskoj iz dubine zemlje izvire bistra i čista voda, temperature 25,6 °C.

Nizak sadržaj minerala i optimalna ravnoteža kalcija i magnezija daju Avène termalnoj izvorskoj vodi jedinstvena umirujuća, antiiritacijska i omekšavajuća svojstva. Njezin sastav je jedinstven i stalan: ima nisku mineralizaciju (266 mg/l) i pH 7,5.

Primjena Avène termalne izvorske vode u spreju, omogućuje svakoj osobi s osjetljivom kožom djelovanje Avène termalne izvorske vode, bilo gdje u svijetu, an ne samo u mjestu Avène u Francuskoj u kojoj se nalazi i Dermatološki hidroterapijski centar Avène. Sustav proizvodnje spreja jedinstven je u svijetu. Avène termalna izvorska voda nakon 50 godina putovanja kroz podzemlje izvire bistra i bakteriološki čista te putem sustava cijevi direktno spojenih s izvorom dalje "putuje" u punionicu, gdje se u sterilnim uvjetima puni u sprejeve. Avène termalna izvorska voda ima celofansku ovojnicu koja osigurava zaštitu vode do otvaranja potrošača.

Zbog dokazana umirujućeg i antiiritacijskog djelovanja, Avène termalna izvorska voda upotrebljava se kod svih oblika povećane osjetljivosti i iritacija kože, te kao dodatak dermatološkim tretmanima. Nakon dermatoloških postupaka poput lasera, kemijskog pilinga, dermoabrazije ili manjih kirurških zahvata, pruža jednostavno i potpuno čišćenje kože te smanjuje crvenilo i upalu. U svakodnevnoj primjeni kod kuće koristi se kod crvenila i iritacije kože, nakon brijanja, kod opeklina od sunca, nakon depilacije i skidanja šminke te u slučaju iritacija u djece kao što je pelenski osip.

Datum objave članka: 1. 8. 2019.
promo