Još bolja djelotvornost, uz maksimalnu sigurnost

promo Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Tretman emolijensima kod atopijskog dermatitisa više nije samo pomoćna terapija, nego je usmjeren na osnovni patološki proces

Istraživačka praksa i dugogodišnje iskustvo uzgoja zobi

S obzirom na vrijednost protuupalnog i zacjeljujućeg učinka zobi, Laboratoriji Pierre Fabre dugi niz godina posvetili su istraživanju različitih ekstrakata zrna zobi i razvili A-Dermu, specifičnu liniju proizvoda za njegu kože.

Kako bi zajamčili optimalnu sigurnost i učinkovitost proizvoda, strogo poštuju kriterije kvalitete koji vrijede u proizvodnji lijekova. Kontrola počinje već od samog odabira vrste - Rhealba® zob pomno je odabrana zahvaljujući svojim biološkim, morfološkim i agronomskim svojstvima. Provedeno je nekoliko metoda ekstrakcije kako bi se dobila četiri različita ekstrakta specifičnih aktivnosti: koloidni, uljni, polifenolni i oligomerni. Laboratoriji Pierre Fabre evaluirali su i farmakološko djelovanje tih titriranih i standardiziranih ekstrakata i njihovu učinkovitost u liječenju kožnih bolesti:

  • koloidni i uljni ekstrakt - štite kožu, djeluju zacjeljujuće i imaju protuupalni učinak;
  • oligomerni ekstrakt - štiti osjetljivu kožu od vanjske agresije i ublažava znakove hiperreaktivnosti i iritacije;
  • polifenolni ekstrakt - pokazao se posebno zanimljivim zbog protuupalnog i imunoregulirajućeg učinka u tretmanu atopijskog dermatitisa, zbog čega je uveden u Exomega liniju proizvoda.

Inovativni proizvodi specijalizirani za atopijski dermatitis

Laboratoriji A-Derma željeli su otići dalje i razviti niz još djelotvornijih specifičnih proizvoda koji pružaju maksimalnu sigurnost oboljelima od atopijskog dermatitisa.

Novo otkriće za veću učinkovitost - Za pripremu novog, djelotvornijeg i sigurnijeg ekstrakta odabrali su izdanke Rhealba® zobi prikupljene u početku pune faze rasta, prije klasanja. Na taj izbor utjecalo je otkriće biokemijskog sastava nadzemnih dijelova Rhealba® zobi. Naime, stabljike i lišće bogati su flavonoidima i saponinima, koji su u eksperimentima in-vitro i in-vivo pokazali protuupalna i imunomodulacijska svojstva. Važno je bilo pripremiti ekstrakt koji bi bio siguran za nanošenje na hipersenzitivnu kožu oboljelih od atopijskog dermatitisa. Stoga se provodi patentirani proces ekstrakcije koji omogućuje dobivanje filtrata bez detektibilnih proteina (granice detekcije pri korištenju ELISA tehnike < 0,5 ppm proteina). Uz to što je ekstrakt izdanaka Rhealba zobi ispitan biokemijski, dokazana je i njegova biološka aktivnost, a naknadno ocijenjena i učinkovitost u tretmanu atopijskog dermatitisa.

Odgovor na sve vidove atopijskog dermatitisa - Druga komponenta atopijskog dermatitisa - nedostatna i oslabljena zaštitna funkcija kožne barijere povezana je prije svega s poremećajima u građi njezina rožnatog sloja. Kako bi se osigurao potpun odgovor na sve vidove atopijskog dermatitisa, u isto vrijeme patentiran je i Filaxérin®, kombinacija dvaju aktivnih sastojaka - 10-hidroksi-decenionske kiseline (10-HDA) i omega 6 esencijalnih masnih kiselina - koji djeluju na rekonstrukciju zaštitne kožne barijere, koja je oštećena u oboljelih od atopijskog dermatitisa ili kod osoba s vrlo suhom kožom.

Djelovanje na osnovni patološki proces

Tretman emolijensima više nije samo pomoćna terapija, nego je usmjeren na osnovni patološki proces. Tako je uz protuupalno i umirujuće djelovanje, ključno ponovno uspostavljanje zaštitne funkcije kožne barijere i prekidanje začaranog kruga u kojem suhoća kože i upala, uzrokovana imunološkom preosjetljivošću, jedna drugu pojačavaju.

Datum objave članka: 1. 10. 2010.