Klorane - snaga biljaka

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Klorane proizvodi za njegu kose i vlasišta kao djelatne tvari sadrže isključivo ekstrakte biljaka

Laboratoriji Klorane

Godine 1965. gospodin Pierre Fabre kupuje Laboratorije Klorane, malu kozmetičku tvrtku na jugu Francuske koja se bavi proizvodnjom sapuna. Već godinu dana poslije proizvode prvi šampon, na bazi kamilice, koji i danas čini važan dio linije proizvoda za njegu kose. Proizvodnju dalje proširuju preparatima za njegu kose, lica i tijela, čija su osnova biljke i njihove djelotvorne komponente.

Filozofija Laboratorija Klorane zasniva se na strasti prema prirodi i biljnom svijetu, a biljke su glavni predmet njihovih istraživanja i izvor djelatnih tvari za kozmetičke preparate. Na temelju svoje filozofije kreiraju jedinstven sustav, Pierre Fabre Botanical Expertise, koji jamči visok stupanj kvalitete, sigurnosti i djelotvornosti. Ovaj sustav omogućuje kontrolu svakog koraka, od istraživanja biljnog svijeta i pronalaska djelatnih tvari do proizvodnje krajnjeg preparata. Laboratoriji Klorane imaju potpunu kontrolu prilikom stvaranja proizvoda, uz dokaz jamstva sigurnosti i djelotvornosti u svrhu zaštite krajnjeg potrošača. Sustav Pierre Fabre Botanical Expertise sastoji se od četiri faze: istraživanje biljaka i prirodnih sastojaka, uzgoj odabranih biljaka u kontroliranim uvjetima, sabiranje biljaka i ekstrakcija biljnih djelatnih tvari posebnim postupcima te proizvodnja krajnjeg preparata.

Očuvajmo biljni svijet

Proizvodnja svakoga novog preparata za stručnjake Laboratorija Klorane predstavlja velik izazov, koji ujedinjuje strast prema biljnom svijetu, djelotvornost i kreativnost te zadovoljstvo krajnjeg korisnika. Svaki biljni ekstrakt odabran je prema rezultatima ispitivanja i podvrgnut procesu standardizacije.

Svjesni važnosti biljnog svijeta i njegova očuvanja, Laboratoriji Klorane u suradnji s Laboratorijima Pierre Fabre 1994. godine utemeljuju Klorane botaničku fondaciju, instituciju kroz koju promiču zaštitu biljnog svijeta. Glavne misije Klorane botaničke fondacije su: edukacija djece, informiranje javnosti, očuvanje biljnog naslijeđa i suradnja s institutima i udruženjima koji se bave istraživanjem i očuvanjem prirode.

Na hrvatskom tržištu mogu se naći Klorane proizvodi namijenjeni njezi kose i vlasišta. Klorane proizvodi za njegu kose i vlasišta prirodni su proizvodi koji kao djelatne tvari sadrže isključivo ekstrakte biljaka. Šamponi Klorane imaju iznimno nježnu osnovu za pranje koja ne iritira i temeljito čisti kosu i vlasište te omogućuje svakodnevnu i neograničenu primjenu, bez bojazni da će se time pojačano stimulirati rad žlijezda lojnica. Kako bi pojačali učinak šampona, Kloranovi stručnjaci stvorili su i bogatu lepezu balzama za kosu. Klorane proizvodi nisu testirani na životinjama, dermatološki su ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu uporabu. Njihovu učinkovitost i podnošljivost potvrđuju brojni testovi. Karakterizira ih iznimna sposobnost biološke razgradivosti, a njihova se ambalaža može reciklirati.

Bogata paleta proizvoda podijeljena je u nekoliko skupina, ovisno o biljci čiji ekstrakt sadrži.

Kinin za jačanje kose

Kininovac je drvo podrijetlom iz Južne Amerike i tradicionalno se upotrebljava zbog svojih jačajućih i vitalizirajućih svojstava. Odabrali smo vrstu Cinchona calisaya Wedd., jer je njegova kora prirodno bogata kininom, molekulom sa snažnim stimulirajućim svojstvima. Većinom ga uzgajamo u Latinskoj Americi, poštujući ekosustav. Kora se ručno prikuplja, a ključni sastojak koji sadrži koncentrira se u obliku ekstrakta. Ekstrakt ima znanstveno dokazana* i patentirana** stimulirajuća svojstva na korijen kose.

Klorane šampon i balzam za jačanje kose s kininom i organskim runolistom upotrebljavaju se za jačanje i revitalizaciju kose, kod ispadanja i prorjeđivanja kose i kao dodatak tretmanima protiv ispadanja kose.

* in vitro test
** u Europi

Zobeno mlijeko za često pranje kose

Zob (Avena sativa L.) je žitarica koja se uzgaja diljem Europe i u Sjevernoj Americi, na područjima s umjerenom klimom. Ekstrakt zobi odlikuje se velikom koncentracijom polisaharida koji štite i omekšavaju kosu.

Klorane šampon i balzam za često pranje s ekstraktom zobenog mlijeka imaju izražena svojstva omekšavanja i zaštite tjemena i vlasišta. Nježne formule šampona i balzama odgovaraju potrebama cijele obitelji (primjena od treće godine).

Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom sadrži jedinstvenu kombinaciju nježnog zobenog mlijeka i vrlo adsorbirajućih prašaka. Čisti kosu bez vode i daje joj volumen i teksturu u 2 minute. Osobito se preporučuje zaposlenim osobama ili onima koje nisu u mogućnosti često prati kosu.

Datum objave članka: 3. 10. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi