Klorane - snaga biljaka

promo Dermokozmetika / Njega kose Vladimira Brlić mag. pharm.

Klorane proizvodi za njegu kose i vlasišta prirodni su i sadrže isključivo ekstrakte ljekovitih biljaka

Godine 1965. gospodin Pierre Fabre kupuje Laboratorije Klorane, malu kozmetičku tvrtku na jugu Francuske koja se bavi proizvodnjom sapuna. Već godinu dana poslije proizvode prvi šampon, na bazi kamilice, koji i danas čini važan dio linije proizvoda za njegu kose. Proizvodnju dalje proširuju preparatima za njegu kose, lica i tijela, čija su osnova biljke i njihove djelotvorne komponente.

Filozofija Laboratorija Klorane zasniva se na strasti prema prirodi i biljnom svijetu, a biljke su glavni predmet njihovih istraživanja i izvor aktivnih tvari za kozmetičke preparate. Na temelju svoje filozofije kreiraju jedinstven sustav, Phytofiliere, koji jamči visok stupanj kvalitete, sigurnosti i djelotvornosti. Phytofiliere omogućuje kontrolu svakog koraka, od istraživanja biljnog svijeta i pronalaska aktivnih tvari do proizvodnje krajnjeg preparata. Ovim sustavom Laboratoriji Klorane imaju potpunu kontrolu prilikom stvaranja proizvoda, uz dokaz jamstva sigurnosti i djelotvornosti u svrhu zaštite krajnjeg potrošača. Sustav Phytofiliere sastoji se od četiri faze: istraživanje biljaka i prirodnih sastojaka, uzgoj odabranih biljaka u kontroliranim uvjetima, sabiranje biljaka i ekstrakcija aktivnih biljnih tvari posebnim postupcima te proizvodnja krajnjeg preparata.

Očuvajmo biljni svijet

Proizvodnja svakoga novog preparata za stručnjake Laboratorija Klorane predstavlja velik izazov, koji ujedinjuje strast prema biljnom svijetu, djelotvornost i kreativnost te zadovoljstvo krajnjeg korisnika. Svaki biljni ekstrakt odabran je prema rezultatima ispitivanja i podvrgnut procesu standardizacije.

Svjesni važnosti biljnog svijeta i njegova očuvanja, Laboratoriji Klorane u suradnji s Laboratorijima Pierre Fabre 1994. godine utemeljuju Institut Klorane, instituciju kroz koju promiču zaštitu biljnog svijeta. Glavne misije Instituta Klorane su: edukacija djece, informiranje javnosti, očuvanje biljnog naslijeđa i suradnja s institutima i udruženjima koji se bave istraživanjem i očuvanjem prirode. Želite li doznati više o radu Instituta Klorane, posjetite njihovu internetsku stranicu: www.institut-klorane.org.

Na hrvatskom tržištu mogu se naći proizvodi Klorane namijenjeni njezi kose i vlasišta. Klorane proizvodi za njegu kose i vlasišta prirodni su proizvodi koji sadrže isključivo ekstrakte ljekovitih biljaka. Šamponi Klorane imaju izuzetno nježnu osnovu za pranje koja ne iritira i temeljito čisti kosu i vlasište te omogućuje svakodnevnu i neograničenu primjenu, bez bojazni da će se time pojačano stimulirati rad žlijezda lojnica. Kako bi pojačali učinak šampona, Kloraneovi stručnjaci stvorili su bogatu lepezu balzama i regeneratora. Klorane proizvodi nisu testirani na životinjama, dermatološki su ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu uporabu. Njihovu učinkovitost i podnošljivost potvrđuju brojni testovi. Karakterizira ih izuzetna sposobnost biološke razgradivosti, a njihova se ambalaža može reciklirati.

Bogata paleta od 13 proizvoda podijeljena je u pet skupina, ovisno o ljekovitoj biljci čiji ekstrakt sadrži.

Kininovac - za jačanje korijena kose

Kininovac (Cinchona succirubra Pav.) je drvo podrijetlom iz Južne Amerike. Njegova kora sadrži ekstrakt kinin, dobro poznat po svojstvima jačanja. Istraživanjima u Klorane laboratorijima odabran je crveni kininovac izrazito bogat kininom koji stimulira korijen kose i time jača kosu. Klorane kinin kombinira se s vitaminima B kompleksa (B5, B6, B8), poznatim po sposobnosti obnove strukture i stimulaciji rasta kose.

Klorane šampon i balzam za jačanje korijena kose s kininom i B vitaminima upotrebljavaju se za jačanje i obnovu zdravlja kose. Povećava volumen kose i olakšava raščešljavanje. Balzam pojačava i produljuje djelovanje šampona.

Zob za često pranje kose

Zob (Avena sativa L.) je žitarica koja se uzgaja diljem Europe i u Sjevernoj Americi, na područjima s umjerenom klimom. Ekstrakt zobi odlikuje se velikom koncentracijom polisaharida koji štite i omekšavaju kosu.

Klorane šampon i balzam za često pranje s ekstraktom zobi imaju izražena svojstva omekšavanja i zaštite tjemena i vlasišta. Šampon sadrži nježnu osnovu za pranje, povećanje volumena i sredstva za lakše raščešljavanje kose. Potpuno je siguran i za najosjetljiviju kosu. Balzam omekšava kosu, olakšava njezino raščešljavanje i smanjuje elektricitet.

Klorane šampon za suho pranje s ekstraktom zobi sadrži posebno usitnjene škrobne sastojke, koji vrlo snažno upijaju masnoću i čiste vlasište bez pranja. Volumen kose i lepršavost obnavljaju se u nekoliko minuta. Brz je i praktičan za upotrebu. Osobito se preporučuje zaposlenim osobama ili onima koje nisu u mogućnosti često prati kosu.

Datum objave članka: 1. 12. 2007.