Melascreen inovacija 2u1

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Sanja Postaj mag. pharm.

Dermatološki laboratoriji Ducray kreirali su proizvode za zaštitu od sunca koji ujedno smanjuju učinke sunca na kožu

Pigmentacije kao posljedica sunčeva zračenja

Svima nam je dobro poznato klasično ili kronološko starenje, koje se događa jednostavno zbog genskog naslijeđa i prolaska vremena. Nažalost, ono dovodi do gubitka elastičnosti i atrofije kože, koja postaje tanja i isušena, a pojavljuju se i sitne bore.

No, vrijeme nije naš jedini neprijatelj u očuvanju zdravlja i mladosti kože. Tu je i utjecaj različitih vanjskih čimbenika, od kojih je najvažnije sunce. Učestalo izlaganje UVA, UVB i infracrvenim zrakama, ali i vidljivom svjetlu, okidač je brojnih biokemijskih reakcija, koje dovode do pojave preuranjenih promjena na koži, to jest fotostarenja. Prepoznajemo ga po tamnim mrljama na koži i naboranosti, koji nastaju zbog oštećenja vezivnog tkiva, gubitka elastičnosti i pojačane suhoće kože.

Melazma

Ova potpuno benigna abnormalnost kože javlja se kod trećine žena, najčešće na čelu, obrazima i bradi, u obliku smećkastih mrlja nepravilna oblika. Kombinacija utjecaja sunca i djelovanja hormona može uzrokovati pojavu tamnih mrlja, osobito tijekom trudnoće ili uzimanja hormonskih lijekova (kontracepcija, hormonska nadomjesna terapija). Jače pogađa žene tamnijeg fototipa, jer obično koriste manje sredstava za zaštitu od sunca.

Lentigo

Obično se javlja nakon tridesete godine života na dijelovima tijela izloženima utjecaju sunčeva zračenja (na licu, dekolteu, podlakticama i nadlanicama) u obliku benignih smećkastih lentigo makula. Veličina makula kreće se od nekoliko milimetara do jednog centimetra u promjeru, a s vremenom postaju sve brojnije. U narodu su poznate pod nazivom "sunčane pjege" (mogu se pojaviti već u dječjoj dobi, najčešće na svijetloj koži) i "staračke pjege" (uzrokuje ih produljena izloženost sunčevu zračenju, a javljaju se u zrelijim godinama).

Fotostarenje

Javlja se u 90 posto žena starijih od 50 godina.

Zaštita za sve tipove kože

Za očuvanje mladenačkog izgleda kože što je dulje moguće, prevencija je najbolji lijek. Čak i ako postanemo svjesni navedenih rizika nešto kasnije u životu, nije prekasno za akciju. 

Reformulacijom postojećih fotozaštitnih krema iz Melascreen linije, Dermatološki laboratoriji Ducray kreirali su proizvode za zaštitu od sunca koji ujedno smanjuju učinke sunca na kožu. Tako Melascreen UV lagana krema SPF50+ i Melascreen UV bogata krema SPF50+ predstavljaju njegu 2 u 1 za zaštitu od sunca te prevenciju i korekciju melazme, lentiga i fotostarenja.

Ove formule odlikuje trostruka inovacija:

  • djelatni sastojak Ronacare®AP* - bezbojno ulje s jakim antioksidativnim učinkom, koje smanjuje pojavu tamnih mrlja, štiti stanične membrane i DNK od oksidativnog stresa te dodatno stabilizira UV filtre. Idealan je partner sustavu UV filtara, jer se njegova antioksidativna aktivnost nastavlja dugo nakon prekida izlaganja suncu, čak i tijekom noći.
  • patentirani, visokofotostabilni sustav filtara - kombinira četiri filtra za maksimum UVB zaštite i pojačanu UVA zaštitu. Melascreen UV kreme posebno su formulirane kako bi jamčile vrlo dobru podnošljivost i povećanu sigurnost (ne sadrže parabene, mirise, oktokrilen niti cinamat). Sinergističko djelovanje filtara jača razinu zaštite i omogućava znatno smanjenje količine sustava filtara u proizvodima, za još bolju podnošljivost.
  • posebno prilagođene teksture - vrlo ugodne za primjenu, nude zaštitu za sve tipove kože: za suhu kožu - bogata, ali nemasna krema, zahvaljujući matirajućim prašcima; za normalnu do mješovitu kožu - lagana krema s dry touch teksturom ostavlja kožu mekom na dodir zahvaljujući upijajućim prašcima.

* Ronacare® je registrirani zaštitni znak tvrtke Merck KGaA, Darmstadt, Njemačka.

Datum objave članka: 1. 3. 2016.
promo
izdvojeni proizvodi