Exomega - najsigurnije do cilja

Dermokozmetika / Njega dječje kože Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Emolijens nove generacije nije samo pomoćna terapija nego djeluje i na osnovni patološki proces

Atopijski dermatitis kronična je upalna bolest kože koja se javlja kod osoba sklonih atopiji, a karakterizira ga izbijanje ekcema praćenog svrbežom, pri čemu je koža trajno zahvaćena suhoćom (kserozom). Najčešće pogađa djecu (često se javlja kod novorođenčadi), a može se nastaviti i u zreloj dobi. Učestalost pojave u stalnom je porastu, posebno u industrijaliziranim zemljama, što zabrinjava javno zdravstvo.

U podlozi bolesti nalazimo kombinaciju složenih upalnih mehanizama i nepravilnosti u funkcioniranju epidermalne barijere, zbog čega se smanjuje hidratiziranje rožnatog sloja, što izaziva suhoću kože. Funkcija epidermalne barijere poremećena je zbog postojanja anomalija nekih enzima i međustaničnog cementa, posebno slobodnih masnih kiselina i ceramida.

Liječenje je dugotrajno i uključuje: pravilnu njegu kože, prepoznavanje i izbjegavanje čimbenika pogoršanja ekcema, te terapiju lijekovima u slučaju akutnih pogoršanja. Liječenje akutnih pogoršanja ekcema podrazumijeva lokalnu protuupalnu terapiju (kortikosteroidima ili imunomodulatorima), a u težim slučajevima bolesti fototerapiju, sistemnu protuupalnu terapiju i druge.

Svakodnevnom standardnom terapijom za atopijski dermatitis smatraju se emolijensi. Brojne studije potvrdile su njihovu učinkovitost u obnavljanju funkcije zaštitne barijere kože, kao i u ublažavanju simptoma kao što su suhoća i svrbež kože.

Dermatološki laboratoriji A-Derma od 1994. razvijaju emolijense koji odgovaraju upravo na specifične potrebe bolesnika s atopijskim dermatitisom. Tako Exomega proizvodi, formulirani na osnovi ekstrakta izdanakaRhéalba® zobi, imaju protuupalno i imunoregulacijsko djelovanje, uz potpuno sigurnu primjenu jer ne sadrže mjerljive proteine. Sadrže Filaxérin® (kompleks koji se sastoji od 10-hidroksi-decenionske kiseline i omega 6 masnih kiselina) i vitamin B3, koji rekonstruiraju i jačaju zaštitnu barijeru kože.

Emolijensi nove generacije

Pri odabiru proizvoda za njegu atopične i vrlo suhe kože bolesnik se može odlučiti za osnovni emolijens ili za emolijens nove generacije, koji nije samo pomoćna terapija nego ima i djelovanje usmjereno na osnovni patološki proces. Prva odlika emolijensa nove generacije trebala bi biti učinkovitost, što znači da obnavlja zaštitnu barijeru kože te ima umirujuće i protuupalno djelovanje. Druga odlika je sigurnost jer je riječ o proizvodima koji se godinama svakodnevno i u velikim količinama nanose na kožu s oštećenom funkcijom barijere. I na kraju, tekstura proizvoda treba biti takva da se lako nanosi, jednostavno razmazuje i dobro upija.

Najučinkovitija i najsigurnija formula

Kad zakaže funkcija kože kao zaštitne barijere, ona postaje previše propusna za tvari iz okoline, pa tako i kozmetičke proizvode koji se nanose na nju. Budući da bolesnici s atopijskim dermatitisom koriste velike količine emolijensa, Dermatološki laboratoriji A-Derma uspjeli su osmisliti najučinkovitiju i ujedno najsigurniju formulu na tržištu: A-Derma Exomega D.E.F.I proizvode (emolijentna krema i emolijentni balzam) koji u potpunosti odgovaraju potrebama i očekivanja bolesnika s atopičnom i vrlo suhom kožom.

Da bi to postigli, koristili su jedinstvenu tehnologiju proizvodnje sterilne kozmetike (razvila ju je i patentirala tvrtka Pierre Fabre), što omogućuje proizvodnju sterilnih formula koje ne sadrže konzervanse niti tvari koje djeluju kao konzervansi.

S druge pak strane, D.E.F.I (Device for Exclusive Formula Integrity) patentirani sustav potpuno hermetičkog zatvaranja jamči savršeno čistu, odnosno sterilnu formulu tijekom cijelog vremena uporabe.

Exomega D.E.F.I kombinira sterilni proizvodni proces, savršeno nepropusno pakiranje i rigorozan odabir sastojaka, koji je sveden samo na one najvažnije za atopičnu i vrlo suhu kožu

Bliskom suradnjom razvojnih i proizvodnih postrojenja Laboratoriji A-Derma uspjeli su zadržati samo najvažnije sastojke iz postojećih Exomega formula, uključujući i tri djelatne tvari: ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxerine® i vitamin B3. Usvajanjem tehnologije sterilne kozmetike, Exomega D.E.F.I emolijentna krema i Exomega D.E.F.I emolijentni balzam postaju prvi sterilni emolijensi s 0 posto konzervansa i tvari koje djeluju kao konzervansi, a dopušta ih ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé = Nacionalna agencija za sigurnost medicinskih i zdravstvenih proizvoda), i koriste pojedini proizvođači kozmetičkih proizvoda.

Tehnologija sterilne kozmetike pravi je izbor za nadomještanje konzervansa, a tvrtka Pierre Fabre vlasnik stručnosti.

Datum objave članka: 1. 9. 2013.
promo
izdvojeni proizvodi