Nema više masne kose

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Tanja Prevendar mag. ing. techn. aliment.

Za uklanjanje masnoće s kose i vlasišta, valja odabrati proizvode koji će regulirati izlučivanje žlijezda lojnica

Da bismo imali lijepu kosu, moramo znati sve o njezinim potrebama i naučiti kako odabrati pravilne proizvode za njegu. Zbog ubrzana načina života, stresa i onečišćena zraka, kosu često peremo. Pritom upotrebljavamo različite proizvode za higijenu i njegu, koji, ako nisu pravilno odabrani, mogu narušiti ravnotežu vlasišta.

Kako doskočiti lojnicama

Uz korijen kose nalazi se lojna žlijezda koja proizvodi loj tj masnoće. U normalnim uvjetima, loj se stvara u malim količinama i ima funkciju zaštite kože vlasišta i kose. Pod utjecajem stresa, zagađenja, hormonalnih promjena i neodgovarajućih sredstava za pranje kose, masnoće se počinju stvarati u prekomjerenim količinama, pa kosa postaje masna, teška i bez sjaja. Čestim pranjem, rad žlijezda lojnica se dodatno potiče, a kosa još brže masti.

Kako bismo uklonili masnoću s kose i vlasišta, valja odabrati proizvode koji će ponajprije regulirati izlučivanje žlijezda lojnica, što će omogućiti rjeđe pranje kose bez pojačana mašćenja.
Laboratoriji Klorane, čiji su proizvodi dermatološki ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu upotrebu, u liniji za njegu kose s biljnim ekstraktima nude jedinstveno rješenje za problem masne kose i vlasišta. Na temelju tradicionalnih farmaceutskih spoznaja i suvremenih istraživanja odabrali su koprivu vrstu Urtica dioica L., čiji je korijen bogat potentnim seboregulirajućim sastojkom, sastojkom koji regulira lučenje masnoća. Kopriva se skuplja diljem Europe, a njen korijen se bere i suši prirodno na suncu, kako bi se koncentrirao ovaj djelatni sastojak.

Tri šampona s koprivom

Laboratoriji Klorane proizveli su tri šampona s koprivom za problem masne kose.

1. Klorane šampon s koprivom, zahvaljujući svojoj uravnotežujućoj bazi za čišćenje, nježno uklanja višak sebuma. Vlasište je pročišćeno, kosa ostaje lagana i zadržava svoj volumen i lepršavost. Razmak između uporabe šampona može se postupno povećavati

2. Klorane suhi šampon s koprivom namijenjen za kontrolu zamašćivanja i masnu kosu. Čisti kosu bez vode. Upotrebom ovog suhog šamponasmanjuje se učestalost pranja kose tekućim šamponima. U samo nekoliko minuta masnoća je uklonjena, a kosi je vraćen volumen.

3. Za tamnu kosu postoji prilagođen prozvod Klorane suhi šampon s koprivom za tamnu kosu.

Datum objave članka: 1. 12. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi