Rješenje protiv prhuti iz Laboratorija Klorane

promo Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

Iako je pojava prhuti bezopasna i zapravo je kozmetički nedostatak, često je i psihološki teret. Na sreću, postoje rješenja u obliku šampona koji djeluju na izvor problema

Prhut

Prhut je prilično čest problem, s kojim se susreće oko 65 posto populacije, a kod čak 20 posto njih pojavljuje se redovito. Stanje se obično pogoršava dolaskom jeseni ili zime, s tim da su muškarci pogođeni malo više nego žene. Iako je pojava prhuti bezopasna i zapravo je kozmetički nedostatak, često je i psihološki teret, jer osobu s takvim problemom u društvu mogu smatrati neurednom. Na sreću, postoje rješenja u obliku šampona koji djeluju na izvor problema.

Simpotomatski gledano, razlikujemo suhu i masnu prhut.

Suha prhut posljedica je privremene ili kronične, ali još uvijek reverzibilne neravnoteže vlasišta koju je teško riješiti u samo jednom navratu. Prepoznajemo je po finim bijelim ljuskicama koje s vlasišta padaju na leđa i ramena, pa je često vidljiva na odjeći.

Masna prhut nastaje zbog pretjerana lučenja lojnih žlijezda i najčešće se javlja kao reakcija na stres. Obilježavaju je masno vlasište s ljuskama koje prianjaju uz tjeme i teško se odstranjuju, uz povremenu pojavu svrbeža vlasišta. No, bez obzira na to o kojoj je vrsti prhuti riječ, zajednička osobina im je proliferacija gljive Mallasezije na vlasištu.

Rješenje za svaku prhut

Rješavanju problema prhuti namijenjeni su šamponi koji sadrže kombinaciju djelatnih tvari antimikotskog i keratoregulirajućeg djelovanja, s tim da je kod masne prhuti važno i seboregulirajuće djelovanje. Ako imate problem s prhuti, a skloniji ste odabiru proizvoda na biljnoj bazi, onda vam svakako možemo preporučiti proizvode Laboratorija Klorane.

Klorane šampon s dragoljubom
Preporučuje se osobama s problemom prhuti zbog jakoga pročišćavajućeg učinka dragoljuba (Nasturtium Tropaeolum majus L.), koji sadrži glukotropeolin. Uklanja prhut, a kosu ostavlja mekom i svilenkastom.

Klorane šampon s božurom
Kao nastavak tretmana prhuti, za fazu održavanja, preporučuje se Klorane šampon s božurom. Zahvaljujući umirujućim svojstvima i cvjetnom mirisu pruža trenutnu ugodu. Formula s uravnoteženim pH nježno čisti i štiti vlasište. Kosu ostavlja mekom i svilenkastom.

Datum objave članka: 1. 12. 2016.
izdvojeni proizvodi