Rješenje protiv prhuti iz Laboratorija Klorane

promo Dermokozmetika / Njega kose Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

Iako je pojava prhuti bezopasna i zapravo je kozmetički nedostatak, često je i psihološki teret. Na sreću, postoje rješenja u obliku šampona koji djeluju na izvor problema

Prhut je prilično čest problem, s kojim se susreće oko 65 posto populacije, a kod čak 20 posto njih pojavljuje se redovito. Stanje se obično pogoršava dolaskom jeseni ili zime, s tim da su muškarci pogođeni malo više nego žene. Iako je pojava prhuti bezopasna i zapravo je kozmetički nedostatak, često je i psihološki teret, jer osobu s takvim problemom u društvu mogu smatrati neurednom. Na sreću, postoje rješenja u obliku šampona koji djeluju na izvor problema.

Simpotomatski gledano, razlikujemo suhu i masnu prhut.

Suha prhut posljedica je privremene ili kronične, ali još uvijek reverzibilne neravnoteže vlasišta koju je teško riješiti u samo jednom navratu. Prepoznajemo je po finim bijelim ljuskicama koje s vlasišta padaju na leđa i ramena, pa je često vidljiva na odjeći.

Masna prhut nastaje zbog pretjerana lučenja lojnih žlijezda i najčešće se javlja kao reakcija na stres. Obilježavaju je masno vlasište s ljuskama koje prianjaju uz tjeme i teško se odstranjuju, uz povremenu pojavu svrbeža vlasišta. No, bez obzira na to o kojoj je vrsti prhuti riječ, zajednička osobina im je proliferacija gljive Mallasezije na vlasištu.

Kombinacija djelatnih tvari za svaku prhut

Rješavanju problema prhuti namijenjeni su šamponi koji sadrže kombinaciju djelatnih tvari antimikotskog i keratoregulirajućeg djelovanja, s tim da je kod masne prhuti važno i seboregulirajuće djelovanje. Ako imate problem s prhuti, a skloniji ste odabiru proizvoda na biljnoj bazi, onda vam svakako možemo preporučiti proizvode Laboratorija Klorane.

Klorane šampon s dragoljubom
Preporučuje se za suhu prhut zbog jakoga pročišćavajućeg učinka dragoljuba (Nasturtium Tropaeolum majus L.), koji sadrži glukotropeolin. Uklanja suhu prhut, a kosu ostavlja mekom i svilenkastom.

Klorane šampon s mirtom
Za tretman masne prhuti odabrana je mirta zbog svojih adstrigentnih svojstava. Laboratoriji Klorane uzgajaju vrstu Myrtus communis L. koja je iznimno bogata polifenolima sa snažnim pročišćavajućim učinkom i djelovanjem protiv masne prhuti. U kombinaciji s cinkovim piritionom, polifenoli učinkovito djeluju protiv razvoja gljive Mallasezije odgovorne za pojavu masne prhuti. Klorane šampon s mirtom uklanja masnu prhut i ljuske, uspostavlja fiziološku ravnotežu vlasišta, a nježna baza za pranje ostavlja kosu laganom i mekanom.

Datum objave članka: 1. 12. 2016.