Nadmudrite prirodu i očuvajte mladolikost

Zdrav život / Kultura tijela Dina Majstorović dr. med. dent.

Anti-age njegu i tretmane lica treba započeti što ranije, jer je tada prirodniji rezultat postupna pomlađivanja i osvježavanja

Koža je ogledalo naših godina, pa sve što niste učinili za nju kad joj je to bilo potrebno, postaje s godinama sve vidljivije.

Uložite u budućnost

U razdoblju između dvadesete i tridesete godine pravilnom higijenom i njegom možete puno učiniti za budućnost svoje kože.

Potrebno je redovito odstranjivati nečistoću i ostatke šminke, a kožu dobro hidrirati i zaštititi od djelovanja sunčevih zraka. Za dnevnu njegu preporučuje se hidratantna krema s odgovarajućom zaštitom od sunca. I noću koži treba pružiti odgovarajuću njegu, a posebnu pozornost obratiti na područje oko očiju, gdje je najosjetljivija i najtanja, zbog čega se na tom dijelu sitne bore pojavljuju već oko tridesete.

Važno je živjeti zdravo, pravilno se hraniti, redovito se baviti tjelesnom aktivnošću i pravodobno provoditi određene nekirurške tretmane. Jedan od njih je i kemijski piling glikolnom kiselinom, što pokreće cijeli niz terapeutskih djelovanja koji ubrzavaju razvoj novih stanica, istodobno brže ih potiskujući prema površini kože. Uz to, potiče se proizvodnja kolagena i elastina, što rezultira čvršćom i elastičnijom kožom.

Za dodatnu prevenciju nastanka bora, ublažavanje finih linija i rehidraciju kože, dobro će poslužiti i tretman kožnim implantatima (filerima) na bazi hijaluronske kiseline.

Učinite sve da očuvate mladolikost

Mladolikost lica između tridesete i četrdesete možete očuvati pravilnom higijenom i anti-age njegom. Na tržištu je dostupan cijeli niz krema namijenjenih ublažavanju znakova starenja, a njihov odabir svakako treba prilagoditi tipu kože. Anti-age njegom sprječavaju se i ublažavaju prvi znakovi starenja uzrokovani izlaganjem suncu, a očituju se kao tanke linije i bore, promjene pigmentacije i koža bez sjaja.

Manji nedostaci mogu se vješto prikriti korektivnom kozmetikom, a veće nepravilnosti otklanjaju se tretmanima kemijskim pilingom glikolnom kiselinom, koji će rezultirati smanjenjem pigmentiranosti kože, sprječavanjem pojave novih pigmentacija i poticanjem regeneracije kože, što će licu dati svježiji izgled. Kemijski piling glikolnom kiselinom idealan je i za vrat, dekolte i ruke. 

Fileri na bazi hijaluronske kiseline popunit će srednje duboke i duboke bore te maskirati podočnjake.

Uza zdrav život, pravilnu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, obvezna je i zaštita od sunca koja će umanjiti posljedice fotostarenja kože.

Maknite staru i recite "da" novoj koži

Uz neizostavnu pravilnu higijenu i posebno prilagođenu njegu kože, za održanje prirodnog i svježeg izgleda nakon pedesete nužna je i kombinacija anti-age tretmana. Ako je koža do ove životne dobi bila aktivno njegovana, zaštićena od djelovanja ultraljubičastih zraka i tretirana anti-age pripravcima, potreba za kombinacijom tretmana bit će rjeđa, a količina pripravka manja. U suprotnom, bit će potreban veći broj različitih tretmana s većom količinom pripravaka kako bi se nadoknadilo propušteno: sanirala opuštena, suha i dehidrirana koža, duboke i izražajne bore, gubitak ovalnog oblika lica, neujednačena boja tena i pojava tamnih mrlja.

Kombinacija tretmana najčešće obuhvaća kemijski piling glikolnom kiselinom, injekcije Botulinum toksina, filere na bazi hijaluronske kiseline i tretman radiofrekvencijom.

Kemijski piling glikolnom kiselinom umanjit će vidljivost hiperpigmetacija na koži lica i ruku, a ten će postati ujednačeniji. Botulinum toksinom mogu se korigirati bore gornje trećine lica, tj. bore čela i oko očiju, ali i oko usana, na vratu i dekolteu. Fileri na bazi hijaluronske kiseline mogu i volumetrijski preoblikovati lice kako bi se ponovno ocrtao ovalni oblik, smanjile površinske i vidljivo ublažile izražajne duboke bore. Volumetrijsko oblikovanje može se primijeniti i na rukama. Tretman radiofrekvencijom dodatno će poboljšati konture lica ispod brade i vrata, uz zatezanje kože cijelog vrata. Problem istanjenih usana korigira se uz pomoć filera na bazi hijaluronske kiseline. U tom slučaju bitno je istaknuti kako korekcija istanjenih usana uz pomoć filera ne znači povećanje volumena nego vraćanje forme i punoće usnama, što će dodatno pridonijeti prirodnom i svježijem izgledu. Katkad željeni rezultat nije moguće postići bez drugih nekirurških metoda, kao što su IPL ili laser.

Suprotno vjerovanju, kako bismo nadmudrili prirodu i sačuvali mladolikost, s anti-age njegom i tretmanima na licu treba započeti što ranije, jer kako lice stari, treba ga postupno pomlađivati i osvježavati da bi rezultat bio što prirodniji.

Datum objave članka: 1. 2. 2012.
izdvojeni proizvodi