Pixel radiofrekvencija - nova dimenzija anti-aginga

Zdrav život / Kultura tijela dr. sc.   Ivana Nola dr. med., spec. dermatovenerolog

Uz to što pruža zavidne rezultate u smanjivanju znakova starenja kože, i oporavak je znatno brži negoli nakon korištenja tradicionalnog CO2 lasera

Zbog težnje da stil života bude što aktivniji i zdraviji, većina muškaraca i žena osjeća se mlađima nego što to uistinu biološki jesu. Podvrgavaju se stoga i brojnim anti-aging tretmanima, nastojeći što dulje održati zdrav i mladenački izgled svoje kože.

Jedan od takvih tretmana je i nova tehnologija mikroplazme i refraktivne radiofrekvencije (pixel radiofrekvencija), koja omogućuje tretiranje cijele površine kože, a koristi se u tretiranju proširenih pora, bora oko očiju, pigmentiranih promjena na koži (sunčane pjege) i ožiljaka (od akni, vodenih kozica ili onih nakon traume i operativnih zahvata). Uz to što sjajno rješava navedene probleme, pixel radiofrekvencija koristi se i u rješavanju svih promjena na vratu i dekolteu nastalih kao posljedica višegodišnjega negativnog utjecaja sunčeva zračenja na kožu. Visoko je učinkovita za sve tipove kože, a uz pridržavanje mjera zaštite od sunca, može se koristiti tijekom cijele godine.

Regeneracija kože fokusiranom energijom

Pixel radiofrekvencija pruža kontroliranu mikrotraumu površinskog dijela kože i vezivnog tkiva u koži fokusiranim propuštanjem energije, zbog čega su rezultati bolji, a oporavak brži.

Ova metoda, koja predstavlja kombinaciju radiofrekvencijske i frakcijske tehnologije, dostavlja energiju tkivu u izravnom kontaktu s kožom, stvarajući kontrolirane mikroperforacije u zoni minimalnoga termalnog oštećenja tkiva kože. Na taj način toplina se kontrolirano širi, a tkivo zagrijava do dubine dva do šest milimetara. Posljedično, u tkivu dolazi do kontrakcije i multiplikacije vlakana kolagena (učvršćuje se dermalni kolagen) te poboljšanja mikrocirkulacije. Radiofrekvencijski valovi također uništavaju žlijezde lojnice i imaju jak protuupalni učinak, koji je zaslužan za brz oporavak tretiranog tkiva. Uz to, smanjuju lučenje sebuma i dovode do sužavanja pora te smanjuju neujednačenost pigmentacija. Osobito dobro djeluju kod hormonalno uvjetovanih akni, a kod ožiljaka dovode do vidnog poboljšanja.

Iako se, ovisno o tipu kože i postojećem problemu, poboljšanje primjećuje već nakon prvih tretmana, s protokom vremena učinci su sve bolji, a najizraženiji su mjesec do dva nakon posljednjeg tretmana

Uz to što ova metoda pruža potpuno drugu dimenziju u smanjivanju znakova starenja kože i zavidne rezultate, i oporavak je znatno brži negoli nakon korištenja tradicionalnog CO2 lasera.
Pixel radiofrekvencija koristi još dvije sonde, unipolarnu i bipolarnu, koje se kombiniraju tijekom tretmana, a namijenjene su rješavanju neželjenih masnih nakupina i poboljšanju tonusa kože. Stoga se ta dva modula koriste za poboljšanje kontura na nadlakticama, smanjivanje podbratka i zatezanje "opuštene" kože lica, kao i za tretman masnih naslaga na bokovima, na unutarnjoj strani bedara i području ispod gluteusa, dakle na regijama koje nas opterećuju neželjenim masnim naslagama.

Ni bolan ni posebno ugodan

U slučaju upalnih procesa s aknama, ožiljaka različitih vrsta i hiperpigmentacijskih mrlja, tretman započinje jakim radiovalovima stabilnoga bipolarnog signala, a potom se kratko djeluje slabim unipolarnim signalom. Bez obzira na to o kojoj indikaciji je riječ, terapija se sastoji od nekoliko povezanih tretmana koji se provode tijekom nekoliko tjedana. Trajanje jednog tretmana ovisi o veličini tretirane površine (primjerice, tretman lica u prosjeku traje 20 do 45 minuta).

Tretman nije bolan, no nije ni posebno ugodan, jer valjak modula izaziva određenu nelagodu, a energija stvara toplinu i pojačava osjećaj žarenja. Zato se pacijentima preporučuje da se prije tretmana nanese anestetska krema koja osjećaj nelagode svodi na najmanju moguću mjeru. Nakon tretmana, tretirano područje se hladi kako bi se ubrzalo otpuštanje energije i topline, što smiruje kožu i umanjuje nelagodu. Jedino što zaostaje jest crvenilo koje prelazi u laganu eksfolijaciju (ljuštenje površine kože) u idućih jedan do dva dana. Crvenilo se uz malo korektora i pudera vrlo lako prikrije odmah nakon tretmana. Dakle, može se reći da je oporavak brz i prilično elegantan. Cijena jednog tretmana po regiji iznosi 1550 kuna.

Svježa, mekana i sjajna koža

Iako se, ovisno o tipu kože i postojećem problemu, poboljšanje primjećuje već nakon prvih tretmana, s protokom vremena učinci su sve bolji, a najizraženiji su mjesec do dva nakon posljednjeg tretmana te se očituju na ukupnoj strukturi, izgledu i tonusu kože. Obično se savjetuje pet do šest tretmana s razmacima od mjesec dana. Ovisno o stupnju izraženosti problema, za održavanje postignutog stanja provode se tretmani održavanja - jedan do dva svakih šest mjeseci.

Pixel radiofrekvencija utječe na cijelu kožu, na njezin tonus i strukturu. Učinak je i bolji od onog koji se predviđa, jer se na početku obično vodimo idejom rješavanja jednog, određenog problema, a onda se primijeti da se paralelno na koži smanjilo i još nekoliko drugih simptoma. Nakon tretmana primjećuje se da su pore i bore manje vidljive, koža je napetija, pigment više ujednačen, ten blista…

Tretman pixel radiofrekvencijom kombinira se s ostalim tretmanima prema anti-aging protokolima, kao što su primjena botulinum toksina, hijaluronske kiseline i matičnih stanica te kemijski pilinzi. Upravo kombinacijom tih tretmana moguće je djelovati na kompletan aspekt kože lica, vrata dekoltea, pa i cijelog tijela. Pritom svakako treba zapamtiti da su za održavanje postignutih rezultata potrebni tretmani održavanja, jer svakim danom smo ipak sve stariji.

Datum objave članka: 1. 3. 2016.