Za svježinu vašeg pogleda

Zdrav život / Kultura tijela

Kožu oko očiju valja intenzivno njegovati, optimalno je hidrirati, održavati njezinu napetost te smanjiti oticanje vjeđa i stvaranje podočnjaka

Koža oko očiju posebno je nježna i, zbog treptanja vjeđa, uvijek u pokretu. Tri puta je tanja od ostale kože lica i sadrži manje žlijezda lojnica, zbog čega se više isušuje i podložnija je stvaranju bora.

Prirodne funkcije kože usporavaju se već nakon tridesete godine života. Vezivno tkivo gubi napetost i elastičnost, a rezultat je brže stvaranje bora oko očiju. Istodobno se u stanicama vezivnog tkiva odlaže više vode, što uzrokuje oticanje vjeđa i nastajanje podočnjaka. 

Medobalm balzam specijalno je osmišljen za njegu osjetljive kože oko očiju. Redovitim nanošenjem koži pruža potrebnu vlažnost i intenzivno je njeguje, povećava njezinu napetost te smanjuje oticanje vjeđa i stvaranje podočnjaka. Djelatni sastojci su biljni ekstrakti preslice i lišća breze, ulje plodova makadamije i aloe vera gel.

Poljska preslica sadrži silicijev dioksid, prirodni sastojak koji učvršćuje kosu, nokte i kosti. Tradicionalno se pripravci poljske preslice koriste kod krhke kose, zrele i stanjene kože te lomljivih noktiju.

Lišće breze potiče regenerativnu snagu kože. Zajedničkim djelovanjem te dvije biljke podržavaju elastičnost i čvrstoću kože, smiruju je i povećavaju njezinu napetost oko očiju.

Ulje iz plodova makadamije regulira vlažnost i sadržaj lipida, što pozitivno utječe na glatkoću kože. Hladnim prešanjem plodova (30 - 35 °C) dobiva se aromatično ulje, specifično po neuobičajeno visokom udjelu palmitoleinske kiseline koja se inače nalazi u sastavu lipida mlade kože. Kako starenjem kože opada postotak te kiseline, ulje makadamije izrazito je pogodno za njegu zrele kože, te općenito za prehranu kože u starijoj dobi. S obzirom na svojstva, ulje makadamije sigurno je i za njegu najosjetljivije kože, a pomaže i u regeneraciji suncem opečene kože.

Gel aloe vere ima jedinstvenu biokemijsku strukturu, koju čini više od 200 bioaktivnih sastojaka (minerala, vitamina, antioksidansa, enzima i aminokiselina). Aloe vera izvanredno vlaži kožu, poboljšava prokrvljenost i disanje stanica kože, te ima sposobnost prodiranja u najdublje slojeve. Tako se koža pomlađuje, a stvaranje fibroblasta postaje osam puta brže nego inače. Dobro hidrirana koža je blistava, napeta i sporije stari.

Rezultat djelovanja biljnih sastojaka su napetija koža oko očiju, smanjeni podočnjaci i otekline oko oka, te pliće bore.

Datum objave članka: 1. 10. 2012.
promo