Primjena Cicatridina vagitorija u ginekologiji

Žensko zdravlje / Ginekologija

Svi sastojci Cicatridina vagitorija djeluju sinergistički s hijaluronskom kiselinom, imaju hidratizirajući i umirujući učinak te pospješuju zacjeljivanje ozljeda vaginalne sluznice

Slušajte svoje tijelo

Svako pojedino razdoblje u životu žene sa sobom nosi i različite ginekološke probleme. Kada je u pitanju zdravlje, najvažnije je sebe staviti na prvo mjesto i obavljati redovite ginekološke preglede. No, mnoge žene se oglušuju na signale koje šalje njihovo tijelo i odgađaju ginekološki pregled i po nekoliko godina. Nažalost, to može rezultirati potrebom za određenim zahvatima (kao što su kolposkopija, biopsija ili konizacija) ili ginekološkim operacijama (npr. uklanjanje dijela grlića maternice pa sve do većih ginekoloških operacija), a ponekad su potrebni čak i zračenje ili kemoterapija. Nerijetko, sve to rezultira manjim ili većim vaginalnim ozljedama.

U tim slučajevima, od pomoći su Cicatridina® vagitoriji, čija je prednost u tome što se djelatne tvari i eterična ulja apliciraju direktno na grlić maternice ili rodnice.

Prirodni sastojci za pospješeno zacjeljivanje

Zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, Cicatridina® vagitoriji pospješuju zacjeljivanje ozljeda vaginalne sluznice nakon poroda i ginekoloških operacija te u slučajevima distrofije uslijed kemoterapije i ionizirajućega zračenja, a pomažu i u regeneraciji epitela u slučaju pojave vaginalne suhoće uzrokovane pomanjkanjem estrogena.
 
Cicatridina® vagitoriji ne sadrže hormone nego ekstrakt ulja australskog čajevca koji djeluje kao prirodni konzervans te uljne ekstrakte Aloe vere, nevena i Gotu kole (Centella Asiatica). Svi sastojci djeluju sinergistički s hijaluronskom kiselinom te imaju hidratizirajući i umirujući učinak.

Za vrijeme korištenja vagitorija spolni odnos nije zabranjen, ali se ne preporučuje. 
 
Cicatridina® vagitoriji pomažu procesu zacjeljivanja vaginalnih ozljeda kojima uzroci mogu biti:
  • kolposkopija
  • konizacija
  • ginekološke operacije
  • radioterapija
  • kemoterapija
  • postporođajno razdoblje.

Pitanja i odgovori

Žene često imaju nedoumice oko korištenja vagitorija, čak i nelagodu prilikom korištenja, što je sasvim normalno. Stoga se nemojte bojati razgovora sa svojim ginekologom - provjerite sve što vam nije jasno po pitanju preporučene terapije i načina primjene vagitorija. Osim toga, u svakom trenutku više informacija možete potražiti i na web stranici https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/cicatridina/cicatridina-vagitorij.

U nastavki donosimo odgovore na neka od vaših najčešćih pitanja...

Kako djeluju Cicatridina vagitoriji? 

Cicatridina® vagitoriji djeluju zahvaljujući prisutnosti hijaluronske kiseline, inače sastavnog dijela brojnih tkiva u tijelu. Hijaluronska kiselina veže vodu, poboljšava hidrataciju tkiva i unos nutrijenata u stanice te osigurava tonus, trofizam i elastičnost tkiva. Brojna klinička ispitivanja su dokazala da upravo ona pomaže ubrzavanju i poboljšavanju postupka reepitelizacije i obnove tkiva.
 
Kako koristiti Cicatridina vagitorije?

Vagitoriji su vrlo jednostavni za upotrebu. Najvažnije je opustiti se i proces umetanja polako odraditi. Vagitorij je potrebno izvaditi povlačeći za dva unaprijed odrezana kraja blistera i umetnuti ga duboko u rodnicu. Prije i nakon upotrebe potrebno je dobro oprati ruke.

Kako brojne žene imaju problema s umetanjem vagitorija, ginekolozi preporučuju umetanje u čučećem položaju i to tako da legnete na leđa ili da jednu nogu oslonite na rub kade ili stolice jer je to položaj u kojem se rodnica prirodno skraćuje, što pomaže, prilikom umetanja vagitorija.  
 
Kada i koliko dugo treba koristiti Cicatridina vagitorije?

Dovoljno je koristiti jedan vagitorij dnevno, ako je moguće navečer prije spavanja ili prema liječničkoj preporuci. Nema razloga da se vagitoriji koriste s lokalnom vaginalnom terapijom antibiotikom ili antimikotikom. Preporuka je pričekati da se ta terapija privede kraju i tek onda počne s primjenom Cicatridina®vagitorija

Vrijeme uporabe ovisi o simptomima. Po potrebi ili ako liječnik tako preporuči, Cicatridina® vagitoriji se mogu koristiti dulje vrijeme.
Datum objave članka: 29. 9. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi