Ekstrakti bilja za zdravlje vena analnog područja

Bolesti i stanja / Opća medicina

Uravnotežena kombinacija koja doprinosi zdravlju vena analnog područja sadrži ekstrakt lista hamamelisa, korijena cikorije te korijena i kore žutike trpke

Ljudsko tijelo funkcionira kao složen, a ujedno i savršen mehanizam, u sklopu kojeg brojni biološki procesi svojim djelovanjem u sinergiji omogućuju održavanje opće ravnoteže. Zato vas želimo podsjetiti da nikada ne zanemarujete signale koje vam tijelo šalje te da nastojite pravodobno reagirati i pružiti mu potrebnu pomoć.  

Hemoroidi - ne zanemarujte simptome

Hemoroidi predstavljaju pojam za nabrekle vene analnog područja i jedan su od problema o kojima se u javnosti i dalje nerado govori.

Među najčešće čimbenike rizika za nastanak hemoroida ubrajamo genetsku sklonost, predugo sjedenje, nepravilnu prehranu (puno začinjene hrane, kofein), pretilost, opstipaciju, naprezanje (pri radu, ali i pri tvrdoj stolici) i trudnoću. Zanimljivo je da su neka istraživanja dokazala kako je i dugo sjedenje na toaletu, navika popularna među velikim dijelom stanovništva, vrlo čest uzrok pojavi hemoroida.

Hemoroide prepoznajemo po cijelom nizu simptoma - od osjećaja nelagode, svrbeža i pečenja, preko boli i oticanja pa sve do krvarenja iz analnog područja.

Iako se radi o pojavi čija učestalost raste zbog sjedilačkog načina života i nepravilne prehrane, velik broj osoba zbog društvene stigme zanemaruje neugodne simptome i nada se da će oni nestati sami od sebe. Nažalost, takvo razmišljanje i izbjegavanje djelovanja na vrijeme može za posljedicu imati ne samo narušenu kvalitetu života nego i komplikacije, poput tromboze vena analnog područja, teškog krvarenja ili apscesa.

Kako si pomoći?

Prvi korak je identifikacija simptoma i razvojne faze. Ukoliko se radi o ozbiljnijim simptomima, ne odgađajte odlazak k liječniku.

Navike koje biste trebali svakako usvojiti odnose se na promjenu prehrane uz konzumaciju što više voća i povrća, izbjegavanje jačih začina, izbjegavanje industrijskih i prerađenih proizvoda, rješavanje štetnih navika poput pušenja i prekomjerne konzumacije alkohola te održavanje higijene blagim sredstvima uz sjedeće kupke.

U nekim slučajevima je potrebno posegnuti i za kvalitetnim dodacima prehrani na biljnoj bazi.

Ekstrakti ljekovitog bilja

Biljni ekstrakti su koncentrati aktivnih tvari prikupljenih iz određenih dijelova biljke. Brojne biljke sadrže za njih specifične aktivne spojeve koji pomažu kod različitih zdravstvenih tegoba.

Kad je u pitanju propulzija vena analnog područja, uravnotežena kombinacija biljnih ekstrakata koja doprinosi zdravlju vena analnog područja sadrži ekstrakt lista hamamelisa, ekstrakt korijena cikorije te ekstrakt korijena i kore žutike trpke.

Ekstrakt lista hamamelisa

Hamamelis (Hamamelis virginiana), poznat i kao vještičja lijeska, prepoznatljiva je biljka interesantnih žutih cvjetova. Listovi su ovalnog oblika, a ekstrakt dobiven iz njegova lista dokazano pridonosi zdravlju vena i kao takav se često preporučuje za razne poremećaje venske cirkulacije. Uz to, posjeduje adstrigentna svojstva i vrlo često se nalazi u proizvodima za njegu kože jer djeluje umirujuće na kožu.

Ekstrakt korijena cikorije

Cikorija (Cichorium intybus) kod nas je poznata i pod nazivima kažiput i divlja vodopija. U prirodi ćete je lako prepoznati po cvjetovima plavo-ljubičaste boje. Iako svi dijelovi cikorije imaju pozitivna svojstva, korijen cikorije je već dugi niz godina prepoznat kao vrijedan dodatak prehrani zbog posebnih dobrobiti. Jedna od njih je bogatstvo inulina, prehrambenog vlakna koje djeluje kao prebiotik i pomaže dobrim bakterijama probavnog sustava u održavanju ravnoteže.

Ekstrakt korijena i kore žutike trpke

Žutika trpka (Berberis vulgaris) se još od srednjeg vijeka koristi u narodnoj medicini, a njezinu vrijednost prepoznajemo i danas. Kod nas je poznata po raznim narodnim nazivima: babkovina, šimširika, šimširovo drvo, žuti šipak itd... Kora žutike trpke sadrži niz alkaloida (od kojih se ističe berberin) kao i antioksidanse flavonoide. Korijenu i kori žutike trpke pripisuju se brojni pozitivni učinci kao što su protuupalno djelovanje, poticanje izlučivanja žuči, pomoć zdravlju bubrega i kardiovaskularnog sustava kao i pomoć u snižavanju povišenog krvnog tlaka.

Pilex - uravnotežena biljna kombinacija

Iako svaki od prethodno spomenutih ekstrakata i zasebno djeluje na zdravlje vena analnog područja, najbolji rezultat postižu ako djeluju u sinergiji. Kako njihova primjena zahtijeva visok stupanj znanja i umješnosti, u pomoć je uskočila moderna tehnologija i ponudila praktičnu pomoć kroz Pilex kapsule, u kojima su objedinjena sva tri biljna ekstrakta.

Pilex kapsule su dodatak prehrani koji uz pomoć visokokvalitetnih biljnih ekstrakata doprinosi zdravlju vena analnog područja. Jedinstvena formula sastoji se od potpuno prirodnih sastojaka, a patentirana receptura temeljena je na optimalnoj kombinaciji ekstrakta korijena cikorije, korijena i kore žute trpike i lista hamamelisa.

Pilex kapsule potrebno je uzimati svaki dan ujutro s vodom ili s jogurtom, pola sata prije doručka. Preporučena doza je dvije kapsule dnevno tijekom sedam ili 14 dana u nizu. Ne preporučuje se koristiti dulje od dva tjedna u kontinuitetu.

Pilex kapsule dolaze u dvije vrste pakiranja: bočice od 28 i 14 kapsula. U slučaju izraženijih simptoma uputno je koristiti veće pakiranje od 28 kapsula, dok će vam u slučaju blagih simptoma manje pakiranje od 14 kapsula biti sasvim dovoljno.

Pilex kapsule možete potražite u ljekarnama ili u online ljekarni www.webljekarna.vasezdravlje.com.

Datum objave članka: 9. 6. 2021.
promo