Hermes - stogodišnja tradicija i farmaceutska kvaliteta

promo Bolesti i stanja / Opća medicina Maja Perković Pajk dipl. ing. bioteh.

Hermes Pharma u svijetu je poznata kao vodeća farmaceutska tvrtka u razvoju i proizvodnji OTC lijekova, medicinskih proizvoda i dodataka prehrani. U njihovu portfelju nalazi se 14 različitih brandova, od kojih je pet zastupljeno u Hrvatskoj - Biolectra Magnezij, Biolectra Immun, Calcimed, Cevitt i Multivit

Obiteljska tradicija

Tvrtku Hermes Arzneimittel, koja je danas u većinskom vlasništvu treće generacije obitelji Gradinger, osnovao je Franz Gradinger 1907. u Münchenu. Od samog početka, tvrtka Hermes specijalizirala se u proizvodnji biljnih čajeva i promovirala zdrav način života. S vremenom, paleta proizvoda širila se uvođenjem drugih ljekovitih pripravaka na biljnoj osnovi.

Godine 1939.,Uprava tvrtke Hermes preseljena je malo južnije od središta Münchena, u Grosshesselohe, na imanje i dvorac Montgelas, poznat po bogatoj i vrijednoj povijesti. Dvorac je temeljito obnovljen u izvornom stilu te je postao rezidencija tvrtke. Kako se tvrtka širila, dvorac je 1989. prenamijenjen u urede, a proizvodni pogoni s najsuvremenijom tehnologijom otvoreni su u Wolfratshausenu. Dio proizvodnje odvija se u austrijskoj tvrtki Hermes Pharma, kao dijelu matične tvrtke sa sjedištem u Beču i proizvodnjom u Wolfsbergu.

Početkom šezdesetih godina prošloga stoljeća Hermes započinje s proizvodnjom vitaminskih šumećih tableta, koje postaju temelj budućeg razvoja proizvodnje i poslovnog uspjeha tvrtke. Danas Hermes ima više od pola stoljeća iskustva u proizvodnji šumećih tableta, pri čemu upotrebljava specijaliziranu i patentiranu TOPO tehnologiju. Takvim načinom proizvodnje postiže se iznimna kvaliteta farmaceutskih proizvoda, tako da se Hermes šumeće tablete odlikuju dobrom topivošću, stabilnošću djelatnih sastojaka i odličnom aromom, koja se oslobađa tek nakon otapanja šumeće tablete. Prvi proizvodi iz te kategorije bili su vitamin C - Hermes Cevitt i multivitaminski proizvod Hermes Multivit, koji su i u hrvatskim ljekarnama među najpoznatijim šumećim vitaminskim proizvodima.

U Wolfratshausenu se proizvodi i pakira većina dobro poznatih Hermesovih proizvoda.

Hermes u 21. stoljeću

Danas je Hermes najveći europski proizvođač šumećih tableta, s više od 1,2 milijarde proizvedenih šumećih tableta godišnje. Iza te impresivne brojke stoji više od 700 zaposlenih koji rade na četiri različite lokacije. Uz njemačko, Hermes je prisutan na još 23 svjetska tržišta, od čega je jedno i hrvatsko, na kojem ima dugogodišnju tradiciju - tijekom 20 godina širio je svoj portfelj te je danas prisutan s pet linija dobro poznatih vodećih brandova: BiolectraCalcimed, Cevitt i Multivit.

Kontrola kvalitete i briga o okolišu

Ispitivanje kvalitete za sve lijekove i dodatke prehrani provodi se u skladu s lokalnim i međunarodnim zakonima o podrijetlu, čistoći i sadržaju. Hermes jamči farmaceutsku kvalitetu gotovog proizvoda zahvaljujući visokoškolovanom osoblju i vrhunskoj tehnologiji proizvodnje.

Uz to, kontinuirano unaprjeđuje procese proizvodnje, pri čemu stalno nastoji smanjiti utjecaj na okoliš i globalno zatopljenje. Velik napredak u zaštiti okoliša postignut je implementiranjem novih sustava grijanja i hlađenja te uvođenjem LED svjetala i izmjenjivača topline, što je rezultiralo uštedom 21 posto energije po proizvedenoj šumećoj tableti u odnosu na 2006. godinu.

Hermesova strategija gospodarenja otpadom temelji se na principu najmanjega mogućeg utjecaja na okoliš, što podrazumijeva da zajedno s dobavljačima sirovina i autoprijevoznicima prikupljaju otpad koji se zatim 100 posto reciklira (karton, papir, aluminij, propilen i sl.).

Recikliranje zraka i vode u pogonima ima najviši prioritet, pri čemu sav zrak i voda prolaze kroz duge i opsežne procese filtriranja i na kraju iz proizvodnog pogona izlaze jednako čisti kao što su i ušli.

Hermes - siguran odabir i dobra preporuka

Više od jednog stoljeća Hermes Pharma pridonosi poboljšanju i očuvanju zdravlja korisnika svojih proizvoda, brižno odabirući sastojke u optimalnim koncentracijama. Nudeći sigurnost i kvalitetu po prihvatljivim cijenama, Hermes brendovi predstavljaju siguran odabir i dobru preporuku.

Datum objave članka: 1. 6. 2016.
izdvojeni proizvodi