Kalcij za cijeli život

Zdrav život / Prevencija bolesti

Kombinacija kalcija i vitamina D ključna je za smanjenje gubitka koštane mase, do kojeg dolazi već nakon tridesete godine života

Zašto je bitan kalcij?

Jeste li znali da žena u menopauzi gubi od jedan do tri posto koštane mase godišnje i da se gustoća kostiju prirodno počinje smanjivati već nakon tridesete godine života? Kako je kalcij bitan dio programa prevencije i liječenja osteoporoze, a kombinacija s vitaminom D3 presudna za očuvanje čvrstoće kostiju i prevenciju prijeloma kostiju uzrokovanih osteoporozom, važno je osigurati dovoljan unos kalcija tijekom cijelog života.

Kalcij je najzastupljeniji mineral u našem tijelu. Osim za sprječavanje razvoja osteoporoze, važan je i za zdravlje vezivnog tkiva, proces zgrušavanja krvi i prijenos živčanih impulsa, a ujedno omogućuje rad mišića, uključujući i srčani mišić.

Potrebna dnevna količina kalcija je oko 1200 mg.


Za njegovu dobru apsorpciju važna je dovoljna količina vitamina D, važnog čimbenika u izgradnji kostiju. Nedostatku vitamina D izložene su osobe koje ga nedovoljno unose hranom, koje se malo kreću na svježem zraku i malo izlažu sunčevim zrakama. To je češći slučaj kod starijih osoba, koje su i podložnije osteoporozi.

Osim manjka vitamina D, na lošiju apsorpciju kalcija može utjecati nedovoljno kretanja, uzimanje previše alkoholnih i gaziranih pića, masne hrane te starija životna dob.

Osobe koje su na dijetama te vegetarijanci koji ne konzumiraju mliječne proizvode trebali bi povećati unos zelenog povrća i određenog voća te dodatno uzimati kalcij i vitamin D.

Hermes proizvodi vama na usluzi

Iz bogate palete Hermes prozvoda izdvajamo čak četiri proizvoda s kalcijem:
  • Calcimed šumeće tablete s 500 mg kalcija - ugodna su okusa limuna, bez šećera. Preporučuje se uzeti do dvije šumeće tablete dnevno.
  • Calcimed D3 šumeće tablete sa 600 mg kalcija i 400 IJ vitamina D3 - ugodna su okusa limuna, bez šećera. Preporučuje se uzeti jednu šumeću tabletu dnevno.
  • Calcimed C šumeće tablete sa 600 mg kalcija i 300 mg vitamina C - ugodna su okusa naranče, bez šećera. Preporučuje se uzeti jednu šumeću tabletu dnevno.
  • Calcimed Osteo Direct - u obliku je mikrogranula koje se lako konzumiraju, ugodna je okusa limuna i bez šećera. Sadrži 600 mg kalcija, 5 µg vitamina D3 i 65 µg vitamina K1. Preporučuje se jedan puta dnevno progutati sadržaj vrećice, tako što se mikrogranule isipaju direktno na jezik i ostave da se polako otope. 

Sva četiri proizvoda pogodna su i za dijabetičare.
Datum objave članka: 1. 3. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi