I zvukovod treba njegovati

Bolesti i stanja / Uho - nos - grlo Carmen Rivier-Zurak dr. med.

Pri poremećaju u izlučivanju ušne masti, nakupljaju se i stvaraju naslage koje slabe sluh, a u dodiru s vodom bubre i izazivaju osjećaj pritiska i začepljenosti uha

Vjerojatno vam se barem jednom u životu dogodilo da ste nakon kupanja, tuširanja ili pranja kose osjetili kako vam je voda ušla u uho i odjednom slabije čujete.

Pri poremećaju u izlučivanju ušne masti, nakupljaju se i stvaraju naslage koje slabe sluh, a u dodiru s vodom bubre i izazivaju osjećaj pritiska i začepljenosti uha. U tom slučaju obično posežete za štapićima s vatom, nastojeći odstraniti "ono nešto" što vam smeta, no tako možete samo još dublje potisnuti nabubrelu nakupinu ušne masti u koštani dio zvukovoda. Tada zatražite liječničku intervenciju jer sebi ne možete više pomoći. Zato je savjet: ne gurati u zvukovod nikakve predmete radi čišćenja ili samopomoći jer možete samo pogoršati stanje, a u slučaju "snažnije ili nespretnije" intervencije, čak oštetiti kožu i izazvati upale ili rupture (prsnuća) bubnjića.

Kako biste izbjegli sve moguće neugodnosti, preporučujemo vam Cerustop sprej, ulje za uho​ za čišćenje uha pomoću koje ćete na siguran i medicinski prihvatljiv način otopiti stvrdnutu ušnu mast i iz zvukovoda odstraniti ljuskice i ostalu nečistoću.

Pomno odabrani sastojci međusobno se nadopunjuju i omogućuju jednostavno ispiranje uha: nezasićeni trigliceridi i parafinsko ulje omekšavaju ušnu mast, izopropil-izostearat je otapalo s dubinskim djelovanjem, PEG (polietilenglikol)-40-sorbitol heksaoleat i PEG-40-sorbitan peroleat emulgiraju i aktivno djeluju kod ispiranja, a BHA/BHT (butilhidroksianizol i tolnol) i vitamin E imaju dodatno antioksidativno djelovanje.

Cerustop sprej, ulje za uho se bez bojazni može primijeniti u djece i odraslih. Oprez je potreban jedino ako se sumnja na perforaciju bubnjića ili kad znate da ona već postoji, jer je u tim slučajevima primjena kontraindicirana, kao i zbog upalnog procesa u zvukovodu. Kod poremećaja u izlučivanju ušne masti redovitom uporabom Cerustopa može se spriječiti stvaranje naslaga i moguće posljedice. Zato se Cerustop sprej, ulje za uho​ posebno preporučuje korisnicima slušnih pomagala.

Datum objave članka: 1. 4. 2010.
promo
izdvojeni proizvodi