Ducray - dermatološka inovacija od 1930.

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Marija Markota Jurić dipl. ing. preh. teh.

U svijetu dermokozmetike Ducray dermatološki laboratoriji danas sudjeluju s više od 60 proizvoda za njegu kože i kose te nude rješenja za različita dermatološka stanja i bolesti

Tridesetih godina prošloga stoljeća šamponi za kosu bili su spravljani od sapuna u prahu koji se prije korištenja otapao u vodi. Svrha im je bila isključivo pranje, a ne i njegovanje i oblikovanje kose. Uz to, oštećivali su kosu i činili je beživotnom.

Tu počinje i priča Ducray dermatoloških laboratorija. Albert Ducray, sin dermatologa i pionir dermokozmetike koji je imao mnoštvo inovativnih ideja, nezadovoljan kvalitetom i ponudom tadašnjih šampona, započeo je proizvodnju prvih dermokozmetičkih šampona za kosu. Ducray šamponi prvi su šamponi koji su se mogli nabaviti samo u ljekarnama.

Uz novi pristup u proizvodnji šampona, Albert Ducray prvi je uveo i označavanje njihove namjene (šampon od ekstrakta kamilice za plavu kosu, od ekstrakta kore panamskog drveta za masnu kosu, od ekstrakta kore bora za normalnu kosu), kao i uputu za primjenu na ambalaži svojih šampona. Time su znatno olakšane i preporuka i primjena šampona, što je u potpunosti ispunjavalo potrebe svih, od korisnika do zdravstvenih djelatnika. Tim novim, visoko kvalitetnim i za tadašnje vrijeme jedinstvenim šamponima, Albert Ducray stvorio je čvrste temelje za razvoj Ducray dermatoloških laboratorija. Kao vizionar svoga vremena, shvaćao je važnost u razvijanju suradnje i čvrstog partnerstva sa zdravstvenim djelatnicima, liječnicima i farmaceutima, a stručnost, djelotvornost i kvaliteta bile su njegove niti vodilje. Od tada pa sve do danas Ducray dermatološki laboratoriji slijede njegov put, uvijek težeći inovacijama i napretku.

Znanost u službi pronalaženja najboljih rješenja

Razvoj Ducray dermatoloških laboratorija temelji se na strogom znanstvenom pristupu. Kako je jedan od njihovih glavnih interesa nastojanje da savršeno razumiju mehanizme povezane s bolestima kose i kože, uspostavili su znanstvenu suradnju s Centrom za istraživanja Pierre Fabre i eminentnim specijalistima iz tog područja medicine, što im pruža sposobnost pronalaženja najboljih rješenja prilagođenih potrebama bolesnika.

Temelji aktivnih sastojaka

Djelatni sastojci proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija odabrani su prema strogim kriterijima Ducray znanstvene ekspertize, što rezultira učinkovitim, kvalitetnim i visoko podnošljivim proizvodima. Neki od osnovnih djelatnih sastojaka referentne su molekule u svakodnevnoj dermatološkoj praksi, kao što su azelaična kiselina (Melascreen linija), glikolna kiselina (Keracnyl linija), ciklopiroksolamin (Kelual DS linija), cink pirition (Squanorm linija), kertyol (Kertyol PSO linija) i željezov sulfat (Anacaps dodatak prehrani).

Posebnu skupinu čine djelatni sastojci nastali kao rezultat botaničke ekspertize tvrtke Pierre Fabre, čiji je cilj odabrati biljke koje sadrže djelatne tvari specifičnih svojstava korisnih za farmaceutske proizvode. Taj odlikovani pristup podržava odgovoran razvoj biljnih djelatnih sastojaka, od faze istraživanja, preko ispitivanja biljaka do kultivacije i branja. Neki od struke prepoznatih patentiranih djelatnih sastojaka su Myrtacine (Keracnyl linija), Hydroxydecine (Keracnyl linija), Sabal serrulata (proizvodi linije Squanorm i Argeal šampon), Ruscus (Anaphase šampon) te djelatni sastojci koji su predvodnici u inovaciji, poput tetrapeptida (Neoptide Women losion protiv ispadanja kose).

Klinička ekspertiza

Učinkovitost proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija povezana je s provođenjem posebnih kliničkih ispitivanja za procjenu učinkovitosti radi potvrde istinitosti tvrdnji koje se vežu uz proizvod i nedovođenja krajnjeg korisnika u zabludu. I podnošljivost proizvoda procijenjena je kliničkim ispitivanjima pod nadzorom dermatologa. Rezultat kliničke ekspertize je sigurnost visoke kvalitete, optimalne učinkovitosti i vrlo dobre podnošljivosti svih proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija.

Iskustvo u galenskoj farmaciji

Iskustvo u galenskoj farmaciji nastalo je iz farmakološke tradicije koja je u kombinaciji s kozmetičkom ekspertizom pomogla optimizirati učinkovitost formule. Na taj način Ducray dermatološki laboratoriji stavljaju poseban naglasak na osiguranje najviše razine udobnosti prilikom primjene, uz posebno prilagođene i ugodne teksture proizvoda.

Zanbal projekt - ekološki odgovorno ponašanje

Ducray dermatološki laboratoriji podržavaju i razvijaju ekološki odgovorno ponašanje u svrhu očuvanja okoliša. Nakon analize životnog ciklusa Extra Doux šampona, jednog od najprodavanijih proizvoda Ducray dermatoloških laboratorija, razvijena je nova biorazgradiva formula, s tim da promjena formule nije utjecala na učinkovitost proizvoda, to jest očuvana su svojstva potrebna za oblikovanje kose i izvorni miris. Osim biorazgradive formule, ekološki odgovorno ponašanje uključuje i pakiranje Extra Doux šampona u reciklirajuću bočicu s čepom.

Sljedeći korak bilo je sudjelovanje u Zanbal projektu, započetom 2012., u sklopu kojeg se svake godine sadnjom stabala bagrema u afričkoj državi Mali 100 posto kompenzira emisija stakleničkih plinova vezanih uz proizvodnju Extra Doux šampona, što je primjer predanog partnerstva u svrhu očuvanja okoliša.

Ducray dermatološki laboratoriji danas

U svijetu dermokozmetike Ducray dermatološki laboratoriji danas sudjeluju s više od 60 proizvoda za njegu kože i kose te nude rješenja za različita dermatološka stanja i bolesti, kao što su prhut, seborejički dermatitis, ispadanje kose, osjetljivo vlasište, akne, hiperpigmentacije kože, suhoća kože i mnoge druge. Prisutni u ljekarnama u više od 70 zemalja, Ducray dermatološki laboratoriji prepoznati su zbog posebnosti svojih proizvoda i korijena u farmaceutskoj preciznosti, a sve u svrhu osiguranja kvalitetnog rješenja za dermatološki problem svakog korisnika.

Datum objave članka: 1. 12. 2016.
promo
izdvojeni proizvodi