Ne zanemarujte crvenilo lica

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Maja Rančić dipl. ing. preh. teh.

Koža sklona crvenilu vrlo je osjetljiva, pa je poželjno koristiti dermokozmetičke proizvode čije aktivne tvari zadovoljavaju potrebe upravo takvog tipa kože

Zbog ubrzana načina života često se nađemo u situacijama u kojima nam zdravlje i nije prioritet. Nepravilna prehrana, pretjeran stres, emocionalna nestabilnost i ostale negativnosti s kojima se svakodnevno susrećemo ostavljaju vidljive tragove u nama, ali i na našoj koži. Katkad je već i sama koža pokazatelj stanja organizma u cijelosti. Iako se promjena može na prvi pogled činiti samo kao estetski problem, stanje kože ne smijemo zanemariti jer ono može biti pokazatelj problema skrivenih u našem tijelu.

Povremeno i stalno crvenilo kože učestaliji su kod svjetlijih tipova osjetljive kože. Češći su kod žena u zrelijim godinama, na području obraza, nosa, brade i čela. Nažalost, sve veći broj odraslih zapaža takve promjene, s tim da ih većina njih ignorira. Navedene promjene su, pak, prvi pokazatelji razvoja kronične kožne bolesti, koja ponajprije zahvaća lice, a u rjeđim slučajevima mogu biti zahvaćeni i drugi dijelovi tijela, a naziva se rosacea. Netretirano povremeno crvenilo razvija se u trajno crvenilo s pojavom malih, ali vidljivih kapilara koje se povećavaju u broju i veličini (Rosacea erythematosa), a moguć je i razvoj upalnih čvorića – papula i prištića – pustula (Rosacea papulopustulosa). Kod težih oblika, najčešće kod muškaraca, može nastati gomoljasto bujanje nosa (Rinophyma). Rosacea može zahvatiti i oči, dajući im vodenast i upaljen izgled, praćen osjećajem nadraženosti i peckanja. Vjeđe su otečene i često se razvija konjuktivitis.

S obzirom na to da je rosacea kronična dermatoza, ne možemo je izliječiti, ali možemo ublažiti njezine simptome i zaustaviti pogoršanje stanja odgovarajućim medicinskim tretmanima i promjenama životnih navika. Da bi oboljeli održali stanje remisije simptoma, istraživanja su pokazala da se često dugoročno moraju pridržavati terapije koju je propisao liječnik. Uz to, razvijanje zdravih životnih navika, među koje se ubraja i odgovarajuća njega kože sklone nastanku crvenila, uvelike može pomoći ublažavanju i kontroli simptoma.

Koža sklona crvenilu vrlo je osjetljiva, pa zahtijeva svakodnevnu njegu koja će normalizirati i zaštititi mikrocirkulaciju. Stoga je poželjno koristiti dermokozmetičke proizvode čije aktivne tvari zadovoljavaju potrebe upravo takvog tipa kože. Zato, koliko god bili u vremenskoj stisci, nikad ne zaboravite na osnovnu njegu lica, koja podrazumijeva i pravilnu higijenu. Pritom, čišćenje i hidratiziranje dva su koraka koja ne smijete preskočiti.

Specijalist za osjetljivu kožu

Avène dermatološki laboratoriji razvili su Antirougeurs liniju koja sadrži niz proizvoda formuliranih prema potrebama osjetljive kože sklone nastanku crvenila. Smiruju osjećaj iritacije i nelagode, pomažu smanjiti intenzitet "topline" kože i štite kožu od UVA i UVB zraka (SPF30). Primjenjuju se kod lokaliziranoga, prolaznoga i trajnog crvenila. Proizvodi Antirougeurs linije smanjuju već postojeće crvenilo kože i sprječavaju pogoršanje stanja.

 

Datum objave članka: 1. 12. 2019.
izdvojeni proizvodi