Smanjite rizik od ožiljkastih tragova

promo Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

Laboratoriji A-Derma kultnu formulu s Rhealba® zobi i hijaluronskom kiselinom obogatili su patentiranim kompleksom Cicahyalumide® koji kombinira već poznate djelatne tvari

Savjeti za kvalitetnije obnavljanje kože

Estetski i dermatološki zahvati (npr. kemijski pilinzi, laseri itd.) oštećuju kožu, što se može manifestirati suhoćom, crvenilom, krhkošću, krastama... Što učiniti kako bismo smanjili rizik od nastanka ožiljkastih tragova, koji nastaju kao rezultat procesa cijeljenja pomoću kojeg se obnavlja oštećeno tkivo?

Prije tretmana savjetuje se izbjegavati sunce i ne izlaziti vani bez nanošenja sredstva sa zaštitnim faktorom SPF 50+, jer je to jedini učinkovit način za sprječavanje rizika od nastanka rezidualne hiperpigmentatcije.

Nakon tretmana savjetuje se...

  1. čistiti kožu vrlo nježnim, hipoalergenim proizvodom s neutralnom pH vrijednošću, koji ne sadrži sapun niti parfem
  2. svakodnevno koristiti obnavljajuću hidratantnu kremu koja sadrži hijaluronsku kiselinu kako bi se ubrzao proces obnove kože i spriječila pojava ožiljkastih tragova; s obzirom na to da oštećenja mogu stvoriti medij pogodan za razvoj bakterija, dermatolog može preporučiti primjenu antibakterijske kreme
  3. nastaviti koristiti kremu s visokim zaštitnim faktorom s ciljem sprječavanja pojave rezidualnih hiperpigmentacija.


I masaža je važna

Kako poticanje procesa obnavljanja kože uključuje i masažu, preporučuje se nanijeti hidratantnu, obnavljajuću kremu na ožiljak i masirati ga dvije do tri minute, dva puta dnevno. Na taj način omogućujete da ožiljak istodobno upija djelotvorne sastojke i ubrzavate obnovu površine oštećene kože.

Kultna formula s hijaluronskom kiselinom

Kako bi hidratizirali kožu, potaknuli bržu obnovu i spriječili pojavu ožiljkastih tragova, Laboratoriji A-Derma su kultnu formulu s Rhealba® zobi i hijaluronskom kiselinom u Epitheliale A.H DUO ultra-obnavljajućoj kremi obogatili patentiranim kompleksom Cicahyalumidom. Taj učinkoviti dipeptid kombinira već poznate djelatne tvari:

  • L-Ala-L-GLU - dipeptid koji potiče metabolizam stanica kože i pomaže brži oporavak epidermisa. Kombinacija dviju aminokiselina - L-alanina i L-glutamina - je dobro poznata profesionalnim sportašima koji ga uzimaju oralno kako bi se oporavili nakon intenzivnoga fizičkog napora, a u medicini se koristi intravenozno nakon kirurških zahvata kako bi se ubrzao oporavak pacijenata.
  • ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi - pokreće migraciju stanica, potiče proliferaciju keratinocita i proizvodnju kolagena
  • hijaluronska kiselina - potiče migraciju keratinocita i održava potrebnu vlažnost kako bi se spriječio nastanak kraste.

Epitheliale A.H DUO ultra-obnavljajuća krema nije samo učinkovita, nego je i ugodna za primjenu zahvaljujući svilenkastoj teksturi koja omogućuje i brzu apsorpciju, a aplikator na tubi olakšava ciljano nanošenje. Nakon upijanja, ostavlja neljepljivi prozirni film na površini kože. Ne sadrži parfem.

Datum objave članka: 1. 3. 2017.
izdvojeni proizvodi