Obnovite oštećenu kožu i ublažite ožiljkaste tragove

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Jedna od inovacija A-Derme je i formula obogaćena Cicahyalumidom, patentiranim kompleksom koji hidrira kožu i dodatno ubrzava njezino obnavljanje bez ožiljkastih tragova

Zacjeljivanje je prirodni proces

Kemijski pilinzi, laserski tretmani, mali kirurški zahvati i svakodnevne ozljede uzrokuju lezije kože koje mogu ostaviti tragove, poput suhoće, fragilnosti, crvenila i krasti, uz rizik stvaranja ožiljkastih tragova. Zacjeljivanje kože prirodni je proces koji se aktivira kad je koža oštećena. Proces traje nekoliko mjeseci, sve dok se tkivo ne obnovi. Kad je sve u redu, koža ponovno izgleda savršeno, kao da je netaknuta, no kad se proces zacjeljivanja naruši, na koži ostaje ožiljak.

Formula koja obnavlja kožu i ublažava tragove

​Uz to što potiče brže obnavljanje kože*, Epitheliale A.H DUO ultra-obnavljajuća krema također učinkovito ublažava tragove nastale kao posljedica dermatoloških tretmana, malih kirurških zahvata ili svakodnevnih oštećenja površinskog sloja - epidermisa.

Epitheliale A.H DUO mala je A-Derma tuba koja već više od 20 godina pomaže odraslima i djeci koji se nađu „u škripcu“. Bilo da je riječ o oštećenjima kože zbog dermatoloških tretmana ili zahvata, ogrebotinama, posjekotinama ili blažim opeklinama, ova kultna formula s ekstraktom Rhealba® zobi i hijaluronskom kiselinom potiče obnavljanje kože.

Tri snažne djelatne tvari u srcu Cicahyalumida

A-Derma je 2015. predstavila jednu od svojih inovacija - formulu obogaćenu Cicahyalumidom, patentiranim kompleksom koji hidrira kožu i dodatno ubrzava njezino obnavljanje* bez tragova.

Zvijezda samoobnavljanja - L-ALA-L-GLU dipeptid - pojačava stanični metabolizam epidermisa. Kombinacija aminokiselina L-alanin i L-glutamin dobro je poznata atletičarima koji je koriste kao dodatak prehrani za oporavak nakon teških fizičkih napora, poput maratona i triatlona. Primjenjuje se i intravenozno za poticanje metabolizma pacijenata nakon velikih operativnih zahvata, dok lokalna primjena na oštećenoj koži potiče njezino obnavljanje tako što pojačava aktivnost keratinocita i fibroblasta**.

Ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi podupire učinak L-ALA-L-GLU dipeptida, istodobno umirujući kožu. Uvijek prisutna hijaluronska kiselina također potiče obnavljanje kože* na svim razinama i održava vlažnost potrebnu za taj proces.

Dakle, Cicahyalumid ubrzava proces obnavljanja kože*, no pokazao je i učinkovitost u sprječavanju stvaranja ožiljkastih tragova.

S Epitheliale A.H DUO ultraobnavljajućom kremom koža je trenutačno umirena i brzo se obnavlja*, uz ublažavanje ožiljkastih tragova. Rezultat je obnovljena koža bez ožiljkastih tragova!

 
* gornji slojevi epidermisa
** in vitro test

Preuzeto iz A-DERMA/MAG for fragile skin #4

Datum objave članka: 14. 12. 2018.
promo
izdvojeni proizvodi