Protiv celulita na prirodan način

Zdrav život / Kultura tijela Manuela Šapro dipl. ing.

Celulit valja rješavati temeljito i dubinski, odnosno djelovati na sve čimbenike koji su doveli do njegova nastanka

Celulit je vodeći problem većine žena koji se javlja već u ranim pubertetskim danima i prati ih cijeli život. Bez obzira na to bile one vitke ili malo deblje, celulit je jednak problem svima njima. Najviše ga se nakuplja na bokovima i bedrima, iznad koljena, na unutarnjoj strani bedara, trbuhu i nadlakticama. Uzrok nastanka celulita kombinacija je nekoliko čimbenika, prije svega genetike, pretilosti, usporene cirkulacije, neredovite prehrane bogate šećerima i zasićenim masnoćama, nedovoljne fizičke aktivnosti, metaboličkih i hormonalnih poremećaja, te oralne primjene kontraceptiva.

Celulit nije samo estetski problem, nego kronična, degenerativna i upalna promjena u vezivnom i masnom tkivu, u kojem nastaju poremećaj metabolizma, loša cirkulacije i zastoj limfe. Sve to rezultira oštećenjem vezivnog tkiva i nakupljanjem toksina u masnim jastučićima, što izvana prepoznajemo kao "narančinu koru". Celulit se s vremenom pogoršava, a što je dugotrajniji, to treba više vremena za njegovo rješavanje.

Progresive A Cell

Progresive A Cell intenzivni je aromaterapijski tretman koji iznimno učinkovito djeluje na celulit. Pomno složena aromaterapijska mješavina eteričnih i ljekovitih biljnih ulja u vrlo učinkovitim serumima, prirodna nerafinirana morska sol, biljni piling i termalno blato na blag i prirodan način potiču protok limfe i rad bubrega, odnosno otplavljivanje toksina i viška tekućine iz tkiva, te razgradnju masnih stanica i "razbijanje" celulita.

Specifičnost i prednost ovog tretmana je što problem celulita ne rješava samo privremeno i površinski nego temeljito i dubinski, jer djeluje na sve čimbenike koji su doveli do njegova nastanka. Rješavajući problem zastoja cirkulacije i protoka limfe, razbijajući tvrdokorne nakupine celulita i masnih naslaga te regenerirajući kolagenska i elastinska vlakna u koži, Progresive A Cell u potpunosti rješava uzrok i posljedicu nastanka celulita.

Tretman započinje nježnom stimulacijom i otvaranjem limfnih čakri na Ahilovoj tetivi, koljenima i preponskim jamicama serumom Limfaktiv. Serum je kombinacija esencijalnih i ljekovitih biljnih ulja, čije su glavne komponente eterična ulja borovice i himalajskog cedra. Njegova je uloga poticanje rada bubrega i protoka limfe te izlučivanje toksina i viška tekućine iz ugroženog tkiva, ali i organizma u cjelini.

Sljedeći korak je zagrijavanje i mobilizacija tkiva zahvaćenog celulitom putem Termaktiv seruma. On sadrži kombinaciju esencijalnih ulja, u kojoj je glavna komponenta eterično ulje đumbira. Njegove su uloge aktivacija i ubrzanje metabolizma te pokretanje lipolize. S obzirom na to da je usporen metabolizam zaslužan za smanjenu lipolizu, upravo je ovaj korak vrlo bitan za učinkovito rješavanje celulita. Kad su procesi izmjene tvari u stanicama usporeni, to dovodi i do usporene razgradnje masnih nakupina i gomilanja otpadnih produkata metabolizma unutar masnih stanica, što za posljedicu ima stvaranje tvrdokornog celulita.

Nakon Termaktiv seruma nanosi se Progresive A cell serum, koji se temelji na eteričnim uljima kadulje, eukaliptusa, ružmarina i čempresa, te ljekovitim biljnim uljima lješnjaka i makadamije. Ovaj serum ima snažno lipolitičko, protuupalno i venotonično djelovanje. Koristi se ciljano na ugroženim mjestima, gdje posebno dobro djeluje u slučajevima tvrdokorna i bolna celulita.

Kako bi se ove vrijedne esencije u potpunosti apsorbirale u kožu i stigle do masnih stanica i celulita, sljedeći je korak nježno umasiravanje u kožu pilinga s centelom i prirodnom morskom soli. Prirodna, nerafinirana morska sol bogata je mineralima i oligoelementima važnima za transport tvari kroz staničnu membranu, a ulje centele ili gotu kole jedno je od najjačih prirodnih tvari koje pomažu u regeneraciji kolagena i elastina. Upravo centela najviše pomaže kod oštećenih kolagenskih vlakana, zbog kojih nastaje deformacija tkiva i javlja se izgled kože poput narančine kore.

Termalno blato, koje se nanosi nakon pilinga, sadržava mnoštvo korisnih minerala, poput kalija, magnezija, natrija, silicija i sumpora, zbog čega i ima lipolitički, tonificirajući, detoksicirajući i protuupalni učinak.

Sljedeći korak je duboka, čvrsta, a ujedno i nježna anticelulitna masaža, kojom se poboljšava lokalna cirkulacija i pokreće oksigenacija ugroženog tkiva, pojačava sam proces lipolize i dodatno razbijaju nakupine celulita.

Uz ovaj tretman, preporučuje se detoksikacijski ljekoviti čaj, posebne mješavine ljekovitih biljaka, čija je uloga detoksicirati jetru i organizam te potaknuti drenažu. Za uspješnost tretmana vrlo je važno redovito konzumirati ovu čajnu mješavinu jer na taj način pomažemo organizmu da problem celulita rješava i iznutra. Samo zdrava i čista jetra može u potpunosti obavljati svoju zadaću, a to je, među ostalima, i neutralizacija i eliminacija svih toksina i nusprodukata metabolizma, kojih, nažalost, ima jako puno upravo u masnim naslagama i celulitu.

Ali to nije sve...

Svi oni koji imaju problema s celulitom važno je da promijene prehrambene navike, jer i one uvelike pridonose njegovu nastanku. Bitno je redovito jesti uravnotežene obroke u kojima su zastupljeni svi nutrijenti. U prehranu treba uvrstiti i puno voća i povrća, jer su oni puni vitamina i minerala, a obiluju i vlaknima koja će osigurati redovito pražnjenje crijeva i izlučivanje toksina. Uz to, u voću i povrću ima obilje antocijana, flavonoida i vitamina C, spojeva koji dokazano jačaju stijenke krvnih žila i poboljšavaju cirkulaciju, što je također bitno u prevenciji, odnosno u uklanjanju celulita. Ne zaboravite na integralne žitarice, plavu ribu i maslinovo ulje, jer su te namirnice bogate masnim kiselinama koje također štite krvne žile, djeluju protuupalno i aktiviraju metabolizam. Ne zaboravite redovito piti vodu, biljne čajeve i svježe cijeđene sokove, jer tako pomažete organizmu da se riješi toksina, koji se onda neće pohranjivati u masnim stanicama i celulitu.

Krećite se i što više vremena provodite u prirodi i na svježem zraku. Bez obzira na koju fizičku aktivnost se odlučili, nećete pogriješiti, jer će fizička aktivnost pokrenuti vašu usporenu cirkulaciju i metabolizam, što će dodatno pomoći u borbi protiv celulita, a i osjećat ćete se bolje.

Datum objave članka: 1. 3. 2015.
izdvojeni proizvodi