Sinergija neurokozmetike i hi-tech tehnologije

Zdrav život / Kultura tijela Manuela Šapro dipl. ing.

Rezultat novog koncepta je mlađa, svjetlija i zaglađena koža bez bora, slična onoj kao kod pravog face-lifta s dugotrajnim rezultatima

Njega kože, posebice kože lica, iz godine u godinu iziskuje sve veću brigu jer sa starenjem gube se napetost i blistavost kože. Najveće promjene kod žena javljaju se nakon što nastupi menopauza. Zašto je to tako? Zbog smanjenja razine estrogena u tijelu koža gubi dio kolagena i elastina odgovornih za njezinu napetost i tonus. Pod utjecajem androgena, koji su tada brojniji, dolazi do nepravilna premještanja masnog tkiva, a utjecaj sile teže postaje sve jači. Masno tkivo koje nam je donedavno služilo kao potporanj koncentrira se u donjim dijelovima lica. Zbog popuštanja vezivnog i mišićnog tkiva, te premještanja masnog tkiva, podočnjaci postaju izraženiji, dajući licu umoran i ispaćen izgled. Uz to, epidermalni sloj kože se stanjuje i pojačano isušuje jer hidrolipidna barijera, koja štiti kožu od isušivanja, polako gubi svoju funkciju.

Sve te promjene ovise o nizu čimbenika, kao što su genetska predispozicija (zbog koje neki ljudi stare ranije ili kasnije), izloženost utjecaju ultraljubičastih zraka (koje izaziva pojačano isušivanje kože i smanjenje proizvodnje kolagena), te odgovarajuća i pravodobna njega. Za pravilnu njegu i odgovarajuće tretmane poželjno je posavjetovati se sa stručnom osobom, koja će na temelju uvida u kvalitetu vaše kože i vašeg stila života upozoriti na pravi trenutak kad treba započeti s intenzivnijom njegom. Kako god, kad zagazimo u četrdesete, više nam nisu dovoljne hidratantne kreme i klasični tretmani lica.

Dostojna alternativa skalpelu

Suvremena kozmetologija postala je prava znanost. Njezina nit vodilja je njegovana i zdrava koža koja se postiže ciljanim tretmanima i ciljanom, vrlo kvalitetnom kozmetikom, što je dovelo do razvoja neurokozmetike. U kombinaciji s vrlo sofisticiranim i učinkovitim hi-tech aparatima, neurokozmetika doslovce čini čuda, kojima se u potpunosti mogu izbjeći ili barem na dugo vremena odgoditi kiruški zahvati.

Jedan od takvih hi-tech aparata je novi kinetički Lift Expert, koji predstavlja pravu tehnološku revoluciju. U istom tretmanu aparat kombinira tri vrste struja, uključujući i jake Bernardove struje koje dubinski regeneriraju te snažno pomlađuju i najzapušteniju kožu, pa čak i onu na kojoj su uznapredovali znakovi starenja, kao što su duboke bore i opušten tonus. Također kombinira novu vrstu radiofrekvencije s LED tehnologijom, što je najnoviji postupak znanstveno dokazanog fotopomlađivanja nakon primjene IPL-a i lasera. Kinetički Lift Expert jedinstvena je kombinacija koja duboko čisti kožu, poboljšava oksigenizaciju, stimulira stanice i mišićna vlakna te vidno pomlađuje ostarjelu kožu i pegla bore.

Paralelno s aparatom, razvila se i nova vrsta neurokozmetike kojom se stimulira bolji prijenos impulsa među stanicama kože. Rezultat tog koncepta je mlađa, svjetlija i zaglađena koža bez bora, slična onoj kao kod pravog face-lifta s dugotrajnim rezultatima. Stoga s pravom možemo reći da je nastupila nova era sinergije kozmetike i hi-tech tehnologije, čiji su rezultati pomlađivanja revolucionarni.

Cinetic Lift Expert u akciji

U tretmanu koji koristi kombinaciju kinetičkog Lift Experta i neurokozmetike koriste se vrhunski anti-age sastojci temeljene na ekstraktima shi-take gljiva, sedimentima i mineralima iz polinezijske lagune, ekstraktima šljive, crnog ribizla, ananasa i breskve, te Renovateur piling smjesom s prženim suncokretovim sjemenkama i specijalnim eteričnim uljima klinčića, timijana i limuna, koja detoksicira i oživljava umornu kožu.

Tretman započinje Renovateur pilingom i drenažom, a nastavlja se dubinskim ultrazvučnim čišćenjem kože i posebnom stimulacijskom "sculpting" masažom koja podiže i zateže opuštenu kožu. Slijedi stimulacija posebnom rukavicom s mikrosrebrnim nitima te specijalnom double pen-mikroolovkom koja jača mišiće lica, pojačava oksigenaciju tkiva, smanjuje bore i učvršćuje opuštenu kožu. Tretman završava radiofrekvencijom i LED terapijom. LED terapija povećava kapacitet staničnog disanja i mitohondrijske aktivnosti, čime se povećava proizvodnja stanične energije i kolagena, što dovodi do nestanka bora. Putem LED-a u kožu se apliciraju najekskluzivniji serumi "korektori", specifični za svaki tip kože.
Prednost primjene ovog aparata je u tome što se istodobno mogu kombinirati sve tri vrste LED svjetla (plavo, žuto i crveno), od kojih svako djeluje na svojoj razini i, ovisno o valnoj duljini, prodire u određene slojeve kože:

  • plavo svjetlo - djeluje na površini; pročišćava nečistu put, djeluje protuupalno u borbi protiv akni, smanjuje pore i uravnotežuje kožu,
  • žuto svjetlo - djeluje u gornjim slojevima dermisa; posvjetljuje, regulira proizvodnju melanina i poboljšava cirkulaciju krvi,
  • crveno svjetlo - djeluje na najdubljoj razini dermisa; povećava proizvodnju kolagena, proizvodi jak lifting učinak, smanjuje bore i djeluje protuupalno.

Novi koncept vrlo učinkovitih neinvazivnih anti-age tretmana temeljenih na neurokozmetici i najnovijoj hi-tech tehnologiji dostojna je alternativa invazivnim i puno skupljim anti-age tretmanima.

Datum objave članka: 1. 6. 2014.
izdvojeni proizvodi