Neka hormoni igraju za vaš tim

Žensko zdravlje / Ginekologija

Kada osvijestimo da su upravo hormoni odgovorni za neke poteškoće onda možemo pronaći i način kako se s time nositi

Gdje potražiti sreću?

Često nam se čini da se zadovoljstvo i sreća pronalaze u opipljivim stvarima koje nas okružuju, poput novca ili odjeće. Međutim, pokušavajući dostići ciljeve koje smo si zacrtali i pri tome pronaći sreću, zaboravimo zaviriti na pravo mjesto - u svoj vlastiti organizam. Naime, pitanje zadovoljstva može biti uvjetovano i kemijskim procesima u našem tijelu, odnosno može biti posljedica hormonske ravnoteže.

Što su zapravo hormoni i koja je njihova uloga u organizmu?

Hormoni su…

Hormoni su kemijske tvari zaslužne za regulaciju brojnih metaboličkih procesa, a, među ostalim, djeluju i na raspoloženje. Stvaraju se u endokrinim žlijezdama ili nekim organima, koji ih izlučuju direktno u krv. Mogu utjecati na rad svih tjelesnih stanica ili su specijalizirani te potiču reakciju samo određene takozvane ciljne stanice.  

Primjer specijaliziranih hormona su ženski spolni hormoni - estrogen i progesteron - koji nastaju u jajnicima. Ovi hormoni su ključni za razvoj reproduktivnog sustava i važni u različitim stadijima života: od utjecaja na začeće preko formiranja ploda u trudnoći i oblikovanja primarnih i sekundarnih spolnih karakteristika do promjena vezanih uz menopauzu. U svakoj fazi omjer hormona je specifičan, tako da svako odstupanje dovodi do neravnoteže i posljedične pojave određenih simptoma.

Što dovodi do poremećaja ravnoteže hormona?

U određenim životnim fazama gotovo je nemoguće izbjeći hormonsku neravnotežu (npr. u pubertetu ili menopauzi). Međutim, moguće je smanjiti vjerojatnost njezine pojave usvajanjem pozitivnih životnih navika, na primjer izbjegavati alkohol i pušenje, nezdravu hranu, manjak kretanja itd. No, ponekad, kad uzrok neka bolest, hormonsku neravnotežu je nemoguće izbjeći, kao na primjer u slučaju dijabetesa, bolesti štitnjače i drugih bolesti, koje je potrebno pravodobno otkriti i liječiti.

„Pametna biljka“ na našoj strani

Nije uvijek lako biti žena; ni u pubertetu, ni kada postanemo mlade majke, a niti u vrijeme premenopauze, perimenopauze i postmenopauze. Svaka faza života nosi neke nove izazove, no pri tome je važno upoznati svoje tijelo i znati da određenim odlukama možemo pozitivno utjecati na svoje psihičko i fizičko zdravlje. Kada osvijestimo da su upravo hormoni odgovorni za neke  poteškoće onda možemo pronaći i način kako se s time nositi.

Femmenessence kapsule su proizvod vrhunske i svjetski priznate kvalitete, s ekstraktom korijena make koja doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnog sustava na prirodan i siguran način. 

Budući da svaka faza u životu žene ima svoje specifičnosti u smislu hormonalne ravnoteže, Femmenessence nudi proizvode namijenjene različitim razdobljima u životnom ciklusu žene:Svi Femmenessence proizvodi su 100 posto organski čisti i imaju potpuno prirodne sastojke te ne sadrže šećere, boje, hormone ili druge kemijske pripravke.

Glavni sastojak Femmenessence proizvoda je biljka maca (maka, Lepidium peruvianum), koja se uzgaja isključivo u središnjim peruanskim Andama na visini od preko 3000 metara u vrlo oštrim klimatskim uvjetima. Korijen make u sebi sadrži vitamine B1, B2, B12 i C, alkaloide, mikro i makro nutrijente, ugljikohidrate, bjelančevine, vlakna, masne kiseline, fruktozu, škrob, tanin, natrij, kalij, kalcij, bakar, cink, željezo, mangan, silicij i magnezij. 

Njezina sposobnost „prepoznavanja“ potreba svakog pojedinog organizma priskrbila joj je nadimak “pametna biljka“.

Kada su hormoni na našoj strani, lakše je biti žena. I lijepo je biti žena.
Datum objave članka: 22. 12. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi