Toplinom protiv boli

Bolesti i stanja / Kosti - mišići - zglobovi Ivanka Veselčić dr. med. dent.

Topli terapijski postupak preporučuje se kao učinkovita pomoć kod srednje jakih bolova u mišićima, kostima i zglobovima

Akutna i kronična bol

Osobe različite životne dobi često se žale na mišićne i reumatske bolove. Bolovi u leđima i druga slična stanja najučestaliji su uzroci izostanka s radnog mjesta. Taj podatak ne začuđuje uzmemo li u obzir da čovjek ima oko 600 mišića i da oni čine 40 posto cjelokupne tjelesne mase.
 
Kao sredstvo za ublažavanje srednje jake mišićne i koštane boli prikladno je i opravdano primijeniti lokalni analgetski pripravak. Osobe koje boluju od neke kronične bolesti često uzimaju lijekove u obliku tableta, što može negativno utjecati na sluznicu probavnog sustava. No, primjenjujemo li analgetski pripravak lokalno, utrljavanjem u kožu, zaobilazimo probavni sustav i na taj način sprječavamo njegovo oštećenje. Takav način tretiranja boli osobito se preporučuje osobama koje boluju od ulkusne bolesti želuca.

Bolovi kod rekreativaca i sportaša

Bolovi u mišićima su svakodnevica i osobama koje se rekreativno bave sportom, kao i profesionalnim sportašima. Uz pravilno odabrane sportske aktivnosti i programe treniranja, kod prevencije sportskih ozljeda potrebna je i odgovarajuća priprema kako do ozljede ne bi ni došlo. To se postiže zagrijavanjem mišića prije sportske aktivnosti, što uključuje i primjenu pomoćnih sredstava za zagrijavanje.
 
Sredstva za zagrijavanje omogućuju bolju mišićnu aktivnost, što zdravom sportašu osigurava kvalitetnije bavljenje tjelesnom aktivnošću. Sredstva za zagrijavanje primjenjuju i ozlijeđeni sportaši koji se postupno uključuju u trening, jer omogućuju bolju pokretljivost ozlijeđenog dijela tijela i smanjuju osjećaj boli.

Deep Heat Rub krema - toplo, toplije, najtoplije...

Ako ste u bilo kojoj od ovih situacija prepoznali sebe, preporučujemo vam Deep Heat Rub kremu - topli terapijski postupak kao učinkovitu pomoć za simptomatsko ublažavanje boli i ukočenosti u mišićima i zglobovima.

Deep Heat Rub krema za ublažavanje boli koristi se za simptomatsko ublažavanje boli i ukočenosti u mišićima i zglobovima, uključujući akutnu i subakutnu bol u donjem dijelu leđa i bol povezanu s osteoartritisom. Akutna i subakutna bol u donjem dijelu leđa je ona bol koja traje do četiri odnosno do 12 tjedana.

Rekreativcima i sportašima preporučuje se primjena Deep Heat Rub kreme za liječenje manjih sportskih ozljeda uključujući uganuća i istegnuća. Kod manjih sportskih ozljeda lijek se može koristiti u drugoj fazi liječenja (nakon dva do tri dana od ozljede).

Kako koristiti Deep Heat Rub kremu za ublažavnje boli? - Deep Heat rub kremu nježno umasirati u tankom sloju na zahvaćeno područje do potpunog upijanja. Primijeniti dva do tri puta dnevno.
 

​PLAĆENI OGLAS O LIJEKU
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

MEN-DH-CRO-08/19-VZ

 

Datum objave članka: 28. 8. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi