Obnova i hidracija kože

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Marija Markota Jurić dipl. ing. preh. teh.

Kako bi se kožu održalo vlažnom, emolijense treba upotrebljavati što češće

Redovita primjena emolijensa nužna je u svakodnevnoj njezi suhe kože, ali i u terapiji bolesti praćenih suhom kožom, kao što su atopijski dermatitis, psorijaza, različiti oblici ekcema i bolesti s nasljednim ili stečenim poremećajem orožnjavanja. To je ujedno i razlog što se emolijensi u dermatologiji vrlo često preporučuju.

Emolijens (lat. emolliens = onaj koji omekšava) je lokalni pripravak koji sprječava isušivanje kože i pomaže u održavanju njezine vlažnosti. Takvi pripravci umiruju svrbež, najčešći simptom suhe kože, te tako sprječavaju daljnje fizičko oštećenje i smanjuju potrebu za primjenom lokalnih kortikosteroida i drugih lijekova.

Iako je svakodnevna uporaba emolijensa kod prethodno spomenutih stanja nužna, važno je reći da to neće spriječiti pojavu faza pogoršanja bolesti, ali će smanjiti njihovu učestalost i trajanje.

Sinergija aktivnih sastojaka

Dexeryl® krema je medicinski proizvod namijenjen liječenju znakova i simptoma suhoće kože (xerosis), posebice kod nekih kožnih bolesti, kao što su atopijski dermatitis i ihtioza. Sadrži tri djelatna sastojka koji u sinergiji djeluju na obnovu i hidraciju kožne barijere: bijeli mekani parafin i tekući parafin stvaraju zaštitni film na koži i štite je od isušivanja, a glicerol vlaži kožu. Bijeli mekani parafin i tekući parafin tvore barijeru koja ograničava gubitak vode kroz epidermis jer sprječava pretjerano isparavanje vode s površine kože. Glicerol kao higroskopna molekula (higroskopnost = svojstvo čvrstih ili tekućih tvari da upijaju ili zadržavaju vodu iz okoline) potiče kretanje vode iz dubljih slojeva prema epidermisu i tamo je zadržava.Učinkovitost i podnošljivost Dexeryl® kreme klinički su ispitani pod nadzorom dermatologa. Ne sadrži lanolin i mirise te se odlično podnosi. Zbog jednostavna sastava, sigurna je za primjenu kod djece i odraslih, na licu i tijelu.

Datum objave članka: 1. 9. 2018.
promo