Rhealba zob za oštećenu i reaktivnu kožu

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Mihaela Vidiček dipl. ing. preh. teh.

Brašno zobi, dobro poznate žitarice, dodavalo se kupkama i oblozima kako bi umirilo svrbež te ublažilo iritaciju i suhoću kože

Mnogo je činitelja koji oštećuju kožu i čine je reaktivnom. Kod nekoga je to nasljedno stanje kože, pa takve osobe cijeli život pate od zategnutosti i suhoće kože, a drugi razviju poremećaj tijekom života zbog neodgovarajuće njege i korištenja neprilagođenih sredstava za higijenu.

Tijekom hladnih zimskih mjeseci koža može biti reaktivnija, pa svrbi, a iritira je zimska, posebno vunena i sintetička odjeća. Tada je izraženiji i utjecaj tvrde vode koja isušuje kožu. Problem je u mineralnim sastojcima u vodi (dobro poznati kamenac na posuđu ili kupaonskim slavinama), koji i nakon brisanja ručnikom mogu zaostati na koži, stvarajući talog koji iritira i na sebe navlači vodu iz površinskih slojeva kože, pa ona dehidrira.

Koža se može oštetiti i učestalim grebanjem zbog pojačana svrbeža koji se javlja u starijoj životnoj dobi i kod žena u klimakteriju.

Upaljena koža zbog ekcema ili akni također je oblik reaktivne i oštećene kože kojoj treba trenutačno umirenje.

Posebno osmišljena i cjelovita linija

Zob je dobro poznata žitarica koja se odavno koristi zbog svojih hranjivih sastojaka. Njezino brašno dodavalo se kupkama i oblozima kako bi umirilo svrbež te ublažilo iritaciju i suhoću kože.

Laboratoriji A-Derma proizveli su mlijeko iz zrna bijele Rhealba® zobi, selekcionirane među brojnim sortama. Taj ekstrakt odlikuje se blagotvornim i zaštitnim djelovanjem, što ga čini pogodnim za svakodnevnu njegu osjetljive i/ili reaktivne kože.

A-Derma dermatološki sindet s ekstraktom Rhealba® zobi - Više od 20 godina preporučuju ga dermatolozi, a osnova je svakodnevne higijene za najosjetljiviju kožu lica i tijela. Bez sapuna je i parfema, pH prilagođena koži i praktična formata, za cijelu obitelj (djecu i odrasle). Njegova blaga osnova za čišćenje, kombinirana s ekstraktom Rhealba® zobi, pomaže očuvanju zaštitnoga hidrolipidnog filma, a kožu čini elastičnom i umirenom. Hipoalergen je, bez sapuna, alkohola, parabena i parfema.

A-Derma gel s ekstraktom Rhealba® zobi - Broj 1 u ljekarnama! Zahvaljujući vrlo blagoj osnovi za čišćenje, ovaj tekući sindet bez sapuna, koji su korisnici plebiscitarno prihvatili, osigurava savršenu higijenu lica i tijela bez isušivanja i iritiranja epidermisa. Njegov pH blizak koži omogućuje pranje bez narušavanja hidrolipidnog filma. Pjenušavi gel umiruje i hidratizira sve tipove osjetljive kože, a delikatan miris i kremasta pjena čine ga ugodnim za svakodnevnu uporabu. Bez sapuna je, alkohola, bojila i parabena.

A-Derma zaštitna krema s ekstraktom Rhealba® zobi - Ova krema za njegu prava je univerzalna krema za njegu osjetljive kože. Sadrži kompleks vazelin/glicerin, hidratizira i hrani kožu lica i tijela. Bogata je mlijekom Rhealba® zobi i glikolima, koji imaju moć hidratiziranja. Umiruje i omekšava kožu te pruža ugodan osjećaj. Zahvaljujući finoj teksturi upija se već prilikom nanošenja i time veseli i velike i male. Hipoalergena je, bez alkohola, bojila, parabena i parfema.

A-Derma krema za ruke s ekstraktom Rhealba® zobi - Krema za ruke hranjiva je SOS njega za intenzivno obnavljanje i najoštećenije kože ruku. Ekstrakt Rhealba® zobi, umirujućeg i omekšavajućeg djelovanja, udružen je s glicerinom, koji pomaže u obnavljanju hidrolipidnog filma. Vitamin E osigurava zaštitu od slobodnih radikala. Ova nježno parfumirana krema ima lako topivu teksturu i upija se u kožu ne ostavljajući nikakav trag, osim osjeta ugode. Hipoalergena je, bez alkohola i bojila.

SIMPTOMI ​OŠTEĆENE I REAKTIVNE KOŽA...

- zategnutost i suhoća kože zbog jake hladnoće;
- ispucala koža pod utjecajem tvrde vode;
- svrbež izazvan iritacijom odjeće;
- crvenilo i svrbež kože nakon uboda insekata;
- svrbež u starijoj životnoj dobi i kod žena u klimakteriju;
- zategnutost i pečenje nakon opeklina od sunca;
- upaljena koža zbog ekcema, akni...

Datum objave članka: 1. 2. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi