Za bebu samo najnježnije

Dječje zdravlje / Rast i razvoj Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

Kad pomislimo na bebu, zamišljamo savršeno glatku i mekanu kožu. No, valja imati na umu da je i nezrela i vrlo fragilna, zbog čega zahtijeva posebnu brigu i njegu

Bebina koža slabo je zaštićena jer je njezin površinski hidrolipidni film manjkav, a funkcija zaštitne barijere nije u potpunosti razvijena, pa je to čini krhkom i sklonom dehidraciji. Ni bakterijska flora, koja je podjednako važna za zaštitu kože, još nije formirana. Sve to razlozi su njezine fragilnosti i osjetljivosti na agresiju, pa joj je potrebna posebna njega. Stoga je važno podržavati i poticati pravilan razvoj različitih funkcija kože kako bi tijekom cijelog sazrijevanja postupno ojačala.

Posebno prilagođena njega

Briga o bebinoj koži zahtijeva savršenu njegu i higijenu, odnosno posebno prilagođene dermokozmetičke proizvode. To znači da proizvodi moraju biti znanstveno formulirani, posebno razvijeni i kontrolirani kako bi zadovoljili sve potrebe nježne kože. Dermokozmetički proizvodi moraju pružati zaštitu i hidrataciju te imati potpuno siguran sastav koji poštuje ovaj tip kože.

Laboratoriji A-Derma brinu o bebinoj koži. Ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi jedan je od najuspješnijih djelatnih sastojaka i ujedno "zvijezda" cijele A-Derma linije. Ekstrakt dobiven iz izdanaka Rhealba® zobi sadrži maksimalnu količinu flavonoida i saponina, ali ne i mjerljive proteine. Ta svojstva važna su za korištenje ekstrakta u A-Derma proizvodima u smislu učinkovitosti, ali i sigurnosti (opasnost od alergijske reakcije svedena je na najmanju moguću mjeru).

Pomaže mamama, svaki dan...

Svi proizvodi iz linije A-Derma Primalba razvijeni su u suradnji s dermatolozima i pedijatrima, i u potpunosti poštuju Povelju o dermopedijatrijskoj sigurnosti. Njihove umirujuće formule kombiniraju zaštitu i hidrataciju te jamče vrlo visoku podnošljivost za bebinu kožu. Savršeno su blagotvorni i nježnog mirisa, koji će dijete asocirati na osjećaj užitka.

Iz linije A-Derma Primalba donosimo nekoliko proizvoda za svakodnevnu higijenu u tri koraka:

1. korak - higijena

A-Derma Primalba blagi gel za pranje kose i tijela - nježno čisti fragilnu dječju kožu i kosu. Sadrži prirodni ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi koji omekšava i umiruje kožu. Kremaste je teksture i ne sadrži sapun. Nježnog je mirisa i hipoalergen.

A-Derma Primalba blago mlijeko za čišćenje - baršunaste je teksture koja nježno čisti kožu. Toliko je blago da ga nakon primjene ne treba ispirati. Koristi se za dnevnu higijenu bebina lica, stražnjice, ruku i kože u pregibima.


2. korak - njega

A-Derma Primalba Cocoon krema - glicerin i ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi intenzivno vlaže, umiruju i štite nježnu bebinu kožu, a svilenkasta tekstura pruža pravo zadovoljstvo. Uputno je nanijeti na dlanove količinu kreme veličine lješnjaka, ugrijati je među dlanovima i potom umasirati na bebinu kožu nježnim kružnim pokretima, te na taj način bebi dodatno pružiti svu ljubav i nježnost koje su joj potrebne.

3. korak - SOS

A-Derma Primalba krema za pelensku regiju - umiruje crvenilo, obnavlja bebinu kožu i štiti od iritacije. U slučaju osipa, kremu treba nanijeti u debelom sloju prilikom svake promjene pelene sve dok osip ne nestane. Može se koristiti svakodnevno za prevenciju pojave pelenskog osipa.

Datum objave članka: 1. 9. 2016.
promo
izdvojeni proizvodi