Zaštitna uloga zelene hrane

Hrana i zdravlje / Prehrambene preporuke Jadranka Marković dipl. ing. biologije

U današnje vrijeme mnogi od nas jedu sve manje „zelenjave“, no, srećom, postoje jednostavni načini za brzu detoksikaciju i sanaciju štete koju toksini mogu uzrokovati tkivima i organima

Brza, loša i nekvalitetna prehrana, bogata konzervansima, aditivima, sintetskim pojačivačima okusa, zagađeni zrak i voda, stresan način života i sl. pridonose zagađenju ljudskog tijela i slabljenju zdravlja. Najčešća oboljenja i smrtonosne bolesti izazvane su dugotrajnim nakupljanjem toksina u tijelu, koji oštećuju tkiva, organe, žlijezde, „nagrizaju“ zglobove, arterije, oslabljuju živčani i imunosni sustav i općenito sve funkcije u tijelu.

Hrana zelene boje, uključujući zeleno lisnato povrće i alge, oduvijek je bila osnova ljudske prehrane, kao i većine sisavaca na Zemlji. U današnje vrijeme mnogi od nas jedu sve manje „zelenjave“, koju često zamjenjujemo prerađenom, rafiniranom i pesticidima zagađenom hranom, kao i povećanim unosom šećera. Srećom, postoje jednostavni načini za brzu detoksikaciju i sanaciju štete koju toksini mogu uzrokovati tkivima i organima.

Klorofil - nenadmašan čistač

Pojam „zelena hrana“ odnosi se na svaki očišćeni prehrambeni koncentrat napravljen od soka žitnih trava, na primjer, od ječma ili zelenih algi koje rastu na površini nezagađenih mora i jezera. Zove se „zeleni“ zbog visoke koncentracije čistog organskog klorofila. Klorofil, zeleni pigment koji sadrže zelene biljke, sudjeluje u procesu fotosinteze, procesu bez kojeg ne bi bilo života na Zemlji. Jedan je od prirodno najjačih čistača krvi i tkiva te nezaobilazan kod svake detoksikacije. Klorofil sudjeluje u izgradnji „jakog“ hemoglobina, čime podržava cijeli proces detoksikacije. Može uvelike ubrzati eliminaciju toksina iz krvi, crijeva i jetre te posjeduje sposobnost vezanja teških metala (na primjer, žive) koji se zatim odstranjuju iz organizma.

Regeneracija stanica

Zelena hrana sadrži mnoge važne esencijalne aminokiseline prijeko potrebne za reprodukciju stanica te obnovu tkiva i organa. Čista zelena hrana s visoko koncentriranim biljnim ekstraktima može se koristiti kao jedini oblik prehrane tijekom detoksikacije. Bogata je aktivnim enzimima i sadrži visoku koncentraciju biljnih ekstrakata.

Najpoznatiji zeleni „fast food”

Revolucija u razvoju zelene hrane je dehidrirani sok mladog lišća ječma - Zelena magma. Glasoviti tvorac njezine formule, dr. Yoshihide Hagiwara, nakon više od 200 proučenih biljnih vrsta, otkrio je da „izdanci ječma sadrže jednu od najmoćnijih kombinacija hranjivih sastojaka koje možemo pronaći u prirodi i koja osigurava ravnotežu našem organizmu”. Stoga ne čudi što je upravo Zelena magma jedan od najraširenijih i najčešće korištenih oblika zelene hrane, koji se redovito koristi i za detoksikaciju. U svom sastavu ima visoku koncentraciju klorofila, hranjivih tvari i aktivnih enzima.

Zbog blage alkalnosti neutralizira kiselost koja nastaje kao posljedica stresa. Ona je i pravi podizač energije te pridonosi smanjenju simptoma alergija, jača imunitet i ubrzava metabolizam. Osim visoke koncentracije klorofila, sadrži i veliku količinu kalcija koji je, uz magnezij, najvažniji makronutrijent važan za jačanje kostiju i tkiva te sudjeluje u prevenciji osteoporoze, pri čemu snažno alkalizira tijelo. Sadrži i aktivne enzime koji patentiranim postupkom prerade ostaju u potpunosti sačuvani. Svi se nutritivni sastojci Zelene magme lako apsorbiraju i imaju snažno djelovanje jer se nalaze u prirodnom okruženju.

Bogatstvo premium zelene hrane

Folna kiselina za normalnu funkciju imunosnog sustava

Prirodno prisutan folat u Zelenoj magmi pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i normalnoj psihološkoj funkciji organizma. Folat ima važnu ulogu u procesu dijeljenja stanica i stvaranju krvi, kao i normalnom metabolizmu homocisteina (aminokiselina homocistein smatra se čimbenikom rizika za razvoj ateroskleroze i moždanog udara).

Vitamin A za normalnu funkciju obrambenog sustava

Zelena magma prirodni je izvor vitamina A u obliku beta - karotena koji pridonosi normalnom metabolizmu željeza, kao i održavanju normalnog stanja sluznice. Prirodni vitamin A utječe na održavanje zdrave kože i normalnog vida, kao i ispravnu funkciju imunosnog sustava.

Vitamin C za smanjenje iscrpljenosti i zaštitu stanica od oksidativnog stresa

Zelena magma sadrži prirodni oblik vitamina C, koji pridonosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju, hrskavice, kože, desni i zubi. Djelotvorno uspostavlja normalan metabolizam stvaranja energije te tako smanjuje osjećaj umora. Vitamin C utječe i na uspostavu ispravne funkcije živčanog i imunosnog sustava te povećava apsorpciju željeza.

Vitamin K

Prirodni oblik vitamina K u potpuno iskoristivom obliku pridonosi normalnom zgrušavanju krvi, kao i održavanju normalnog stanja kostiju.

Jednostavna rješenja iz prirode

Brza i prirodna rješenja ponekad su velika pomoć u užurbanom načinu života urbanog čovjeka pa je Zelena magma, prah soka lišća mladog ječma koji prirodno sadrži klorofil, za mnoge od nas pravo otkriće. Za još brži način unosa premium zelene hrane, predlažemo da Zelenu magmu imate uvijek na dohvat ruke u torbici ili aktovki u tabletama (komprimirani prah).

ISPROBAJTE „ZELENU INFUZIJU“ ZA ALKALNU RAVNOTEŽU ORGANIZMA

2 dl vode, 1 žlicu praha zelene magme, 1 žlicu kuzu praha i 1 žlicu konopljina ulja snažno promućkajte u shakeru i popijte 20 minuta prije obroka

Datum objave članka: 1. 9. 2018.