Laboratoriji Klorane 50 godina brinu za vašu kosu

Dermokozmetika / Njega kose i vlasišta Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

I dan-danas Laboratoriji Klorane istražuju biljni svijet kako bi pronašli najprikladnije vrste i ponudili ekstrakte koji odgovaraju specifičnim zahtjevima svih tipova kose

Klorane ove godine slavi veliku obljetnicu: 50 godina postojanja, obilježenih povjerenjem potrošača i mnogim generacijama zaposlenika koji teže apsolutnom savršenstvu.

Botanička strast s juga Francuske

Davne 1965. godine gospodin Pierre Fabre kupio je Laboratorije Klorane, malu kozmetičku tvrtku na jugu Francuske, koja se bavila proizvodnjom sapuna. Već godinu dana poslije proizveli su svoj prvi šampon na bazi kamilice, koji i danas čini važan dio linije proizvoda za njegu kose. Proizvodnju su kasnije proširili preparatima za njegu kose, lica i tijela, u čijoj su osnovi biljke, odnosno njihove djelatne tvari. Zahvaljujući revolucionarnom pristupu njezi kose, godine 1972. prvi su put ponudili mogućnost smanjenja učestalosti pranja kose i primjene tekućih šampona. Istodobno su ponudili proizvod za održavanje kose čistom, a frizure savršeno stiliziranom, i to bez vode. Tada je rođen Klorane suhi šampon, neizostavan proizvod za različite tipove kose u prilikama kad nema vode ili se želi uštedjeti na vremenu. S vremenom, Klorane suhi šamponi dobili su kultni status u ljekarnama, zahvaljujući visokoj kvaliteti, odličnim tehnološkim svojstvima i izvornoj formuli.

S obzirom na to da se filozofija Laboratorija Klorane zasniva na strasti prema prirodi i biljnom svijetu, a biljke su glavni predmet njihovih istraživanja i izvor djelatnih tvari za kozmetičke preparate, oni i dan - danas istražuju biljni svijet kako bi pronašli najprikladnije vrste i ponudili biljne ekstrakte koji odgovaraju specifičnim zahtjevima svih tipova kose. Oduševljeni strašću svojih botaničara prema korisnim osobinama biljaka, godinama razvijaju i usavršavaju linije proizvoda na biljnoj bazi za njegu kose, znanstveno dokazane učinkovitosti i sigurnosti.

U skladu s ekosustavima i prirodnim ciklusima, Laboratoriji Klorane diljem svijeta pomno odabiru najprikladnije biljne vrste i prema načelu istinska biljna njega osmišljavaju proizvode za zdravlje i ljepotu kose. Svoju predanost dokazuju i osnivanjem Instituta Klorane 1994. godine, koji sudjeluje u očuvanju biljnih vrsta djelujući u skladu s trima misijama usmjerenima na zaštitu biljnog svijeta: zaštita, istraživanje i edukacija.

Za sve tipove kose...

Klorane proizvodi za njegu kose i vlasišta prirodni su proizvodi koji sadrže isključivo ekstrakte ljekovitih biljaka. Dermatološki su ispitani i potpuno sigurni za svakodnevnu uporabu, a njihovu učinkovitost i podnošljivost potvrđuju brojni testovi. Iznimno nježna osnova za pranje Klorane šampona temeljito čisti kosu i vlasište, bez iritacije, što omogućuje svakodnevnu i neograničenu primjenu, bez straha da će se time pojačano stimulirati rad žlijezda lojnica. A kako bi pojačali učinak šampona, stručnjaci Laboratorija Klorane osmislili su i bogatu lepezu balzama i maski za kosu.

U svakom slučaju, u širokoj paleti proizvoda uistinu možete pronaći upravo one koji odgovaraju vašim potrebama i tipu kose:

 • ČESTO PRANJE - zobeno mlijeko 
 • NORMALNA DO MASNA KOSA - pulpa citrusa 
 • MASNA KOSA - kopriva
 • SUHA KOSA - mangov maslac 
 • OSJETLJIVO VLASIŠTE - božur 
 • JAČANJE KOSE - kinin i B vitamini 
 • PRHUT - dragoljub, mirta
 • SVIJETLA KOSA/PRAMENOVI - kamilica
 • SJAJ KOSE - vosak magnolije
 • VITALNOST - maslina
 • VOLUMEN - vlakna lana.

S obzirom na to da su Laboratoriji Klorane i ekološki vrlo osviješteni, Klorane proizvode karakterizira iznimna sposobnost biološke razgradivosti, a njihova ambalaža može se reciklirati.

Datum objave članka: 1. 9. 2016.
promo
izdvojeni proizvodi