Biorezonancija u očuvanju zdravlja

Bolesti i stanja / Dijagnostika Nina Ivičić dipl. ing., nutricionistica i aromaterapeutkinja

Na holistički način, promatrajući organizam kao cjelinu, može se utvrditi gdje u tijelu postoji neravnoteža i gdje je uzrok problema

Biorezonantna dijagnostika i terapija sve je češći odabir osoba koje žele neinvazivan, bezbolan način održavanja optimalna zdravstvenog stanja organizma. O biorezonanciji često čujemo samo iz priča naših bližnjih, iz njihovih iskustava ili preko informacija koje kruže usmenom predajom... Stoga pokušajmo dati objektivan prikaz o tome što je biorezonancija i čemu može poslužiti.

U riječi biorezonancija nalazimo dva pojma: "bio" - ono što se odnosi na živi organizam i "rezonancija" - vibrirati u harmoniji s nečime. Sve oko nas, sve u svemiru kakvog poznajemo i koji nam je zasad dostupan teoretski, mentalno ili slikom, ama baš sve ima svoju vibraciju, a time i određenu frekvenciju gibanja. To je dio bioelektričnih karakteristika specifičnih za određene vrste i spojeve. Upravo je zato biorezonancija područje kojim se bavi energetska medicina.

Znanstvenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Rusije i Njemačke, iz različitih sfera znanosti, posebno iz područja biofizike i kvantne mehanike, došli su do spoznaja koje su frekvencije karakteristične za određene organe, tkiva i stanice u zdravom organizmu, pa i one koje obilježavaju određene (patogene) mikroorganizme, kemikalije, toksine i ostalo. Nakon ulaska toksičnih tvari u ljudski organizam tjelesne stanice počinju rezonirati, to jest poprimati frekvenciju gibanja koju ima taj toksin. To se događa iz vrlo jednostavna razloga - jer sve stanice u organizmu konstantno međusobno komuniciraju, izmjenjuju informacije (rezonanciju) određene frekvencije, odnosno određene bioelektrične karakteristike. Na taj se način odvijaju svi procesi u organizmu i postižu ravnoteža i zdravo stanje. No, u prethodno navedenom slučaju, kad toksin uđe u organizam, ta je ravnoteža narušena, a kao posljedica javljaju se zdravstvene smetnje, s tim da nakon određenog vremena raste i mogućnost razvoja određenih bolesti.

Biorezonantna dijagnostika

Ova vrsta dijagnostike koristi nam kako bismo na holistički način, promatrajući organizam kao cjelinu, utvrdili gdje u tijelu postoji neravnoteža i gdje je uzrok problema s kojim osoba dolazi. Najčešći problemi s kojima se susrećemo posljednjih godina su: problemi s hormonalnim poremećajima; probavne smetnje - nadimanje, opstipacija; teško reguliranje tjelesne mase; problemi s kožom - osipi, svrbež; kronični umor; nervoza; glavobolja; neredovite mjesečnice.

Nakon ulaska toksičnih tvari u ljudski organizam tjelesne stanice počinju rezonirati, to jest poprimati frekvenciju gibanja koju ima taj toksin,  jer sve stanice u organizmu konstantno međusobno  izmjenjuju informacije određene frekvencije, odnosno određene bioelektrične karakteristike

Jedna od najmodernijih metoda biorezonancije je energetsko-informacijska dijagnostika, koja je usavršena u istraživanjima elektromagnetskih polja živih organizama. Takva dijagnostika provodi se pomoću različitih uređaja. Jedan od najjednostavnijih i dosad najpreciznijih je Sensitive imago 100, koji funkcionira na sljedeći način: osoba koja se pregledava sjedi, desni dlan drži na metalnoj ploči, a u lijevoj ruci drži drugu dijagnostičku palicu, na ušima ima slušalice (preko njih se tijelu daje uputa, putem visokih frekvencija, koja tkiva ili organi se trenutačno analiziraju). Uređaj je spojen na računalo koje pohranjuje podatke skeniranja. Prikupljanje podataka traje 30-40 minuta, a slijedi analiza koju radi terapeut. Analizu omogućava iznimno složen i sofisticiran računalni program koji ima vrlo veliku bazu referentnih vrijednosti (frekvencija) za sva tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, pelud, hranu, aditive i ostalo, a postoji i mogućnost njihove usporedbe s podacima dobivenim skeniranjem.

Nakon analize podataka dobivamo informacije o:

  • energetskom stanju cijelog organizma - koji organi i sustavi su izvan ravnoteže
  • mjestima u tijelu gdje su prisutni određeni (patogeni) mikroorganizmi
  • eventualno postojećim patološkim procesima u tijelu na energetskoj razini
  • trenutačno mogućim procesima (upala tkiva, promjena strukture tkiva, disbakterioza, pomanjkanje enzima, hormonalna neravnoteža, anemija, upala krvnih žila...) na energetskoj razini
  • namirnicama i ostalim tvarima (pelud, dlaka, kemikalije...) na koje osoba pokazuje reakciju alergije ili intolerancije
  • eventualnom postojanju povećane količine toksina (pesticidi, teški metali, herbicidi...) u tkivima
  • mogućoj preosjetljivosti na neke aditive.

Nakon analize i obrade podataka, osobu valja uputiti u promjenu životnih navika (prehrana, fitoterapija, homeopatija, dodatne dijagnostičke metode - ovisno o tome kojim se područjem terapeut bavi), što se navodi u nalazu i zaključku pregleda.

Iskustva s klijentima

Radi boljeg opisa što konkretno dobivamo ovakvom biorezonantnom dijagnostikom, slijedi nekoliko konkretnih primjera dijagnostike biorezonancijom u cilju rješavanja određenih zdravstvenih tegoba.

Primjer 1
Klijentica (32 g.) dolazi s problemom neredovitih mjesečnica uz neuspjele pokušaje začeća. Na biorezonantnom pregledu utvrđeni su prisutnost povećane količine aktivne kandide (Candida glabrata) u području zdjeličnih organa, alergija na pšenicu i celijakija, kao jedan od mogućih procesa. Klijentica je dobila upute o prehrani i suplementaciji, s tim da je osnovna uputa bila izbaciti gluten iz prehrane, uzimati terapeutske količine probiotičkih kultura bakterija i posebnom dijetom očistiti tijelo od kandide. Nakon tri tjedna klijentica dolazi na kontrolu, prije prve terapije, nakon što je devetnaest dana slijedila upute. Nalaz stanja tkiva pokazao je poboljšanje 40 do 60 posto i slabljenje kandide.

Primjer 2
Klijentica (65 g.) dolazi zbog probavnih tegoba. Već šest mjeseci osjeća jako nadimanje, žarenje u području želuca te vraćanje kiseline. Slaba je i što god pojede ima osjećaj kamenja u želucu. Pregled je pokazao prisutnost aktivne bakterije H. pylori u želucu, jaku upalu sluznice želuca s početnim promjenama u strukturi, intoleranciju na pšenicu, ciklu i špinat te alergiju na citrusno voće. Uz to, utvrđena je prisutnost parazita u probavnom sustavu. Klijentica je dobila upute o prehrani i suplementaciji kojih se pridržavala tri mjeseca. Na kontroli je evidentirano 85-postotno poboljšanje stanja sluznice želuca, uz puno bolje opće stanje - nije više osjećala bol u želucu i ima dobar apetit.

Primjer 3
Klijent (42 g.) dolazi s ciljem smanjenja tjelesne mase. Pregled biorezonantnim uređajem pokazao je prisutnost parazita u jetri, velik broj alergena i intoleranciju na mlijeko i mliječne proizvode te prisutnost toksina u tkivima. Klijent je dobio preporuku detoksikacije organizma te plan prehrane i suplementacije. Nakon četiri mjeseca na kontrolnom pregledu utvrđeno je 56-postotno poboljšanje ukupnog stanja organizma, a klijent je izgubio 20 kilograma.

Biorezonantna terapija

Na istom uređaju na kojem se radi dijagnoza može se provoditi i biorezonantna terapija. To znači da određenim tkivima u tijelu šaljemo ispravnu frekvenciju, to jest na neki način ih "podsjećamo" koja frekvencija ih dovodi u stanje ravnoteže, odnosno zdravlja. U tehničkom smislu, terapija se provodi kao i pregled, samo što se putem računala aparatu daju drukčije upute. Terapije se rade svakih dva do tri dana. Za ista tkiva može se raditi šest do deset terapija u nizu, nakon čega slijedi šestomjesečna stanka. Uza sve druge upute (o prehrani i ostalom), ovaj oblik terapije koristi se kao dodatna pomoć kako bi klijent što prije riješio svoje tegobe.

Biorezonantna dijagnostika i terapija sve je češći odabir osoba koje žele neinvazivan, bezbolan način održavanja optimalna zdravstvenog stanja organizma

Poseban značaj biorezonantna terapija pokazuje kad se koristi kao pomoć u detoksikaciji organizma. Uz prethodan pregled i nakon što osoba počne primjenjivati upute o prehrani i suplementaciji, biorezonantna terapija pomaže procese izlučivanja toksina jer podržava zdravu, uravnoteženu funkciju bubrega, jetara, crijeva, kože i pluća. U takvim slučajevima uvijek se preporučuju i kvalitetni dodaci prehrani na biljnoj bazi, koji pomažu čišćenje tkiva.

Bezbolno i bez štetnog djelovanja

Biorezonantni pregled, kao i terapija, potpuno su bezbolni i bez ikakvih štetnih djelovanja. Mogu im se podvrgavati i djeca (već od najranije dobi, kad mogu sjediti i držati predmete u rukama), ali i trudnice i dojilje. Svi, osim osoba s psihičkim oboljenjem ili onih koje imaju ugrađen pacemaker, mogu se pregledati biorezonantnim uređajem i primati terapiju.

Pokazalo se da je ovaj tip pregleda najkorisniji za osobe koje su već bile na nekim pretragama, rezultati kojih nisu pomogli da se postavi dijagnoza niti riješe tegobe, kao i za one koji imaju previše općenite simptome, poput glavobolje, probavnih tegoba, promjene raspoloženje i slično, koje najčešće ne povezuju s nekim zdravstvenim problemom. Naime, na ovakvom pregledu određuje se potpuno stanje organizma, pa time i uzroci manjih tegoba koje remete svakodnevnicu.

Biorezonantni pregled svakako se preporučuje i kao preventiva, jer dobivamo informacije o promjenama na razini stanice, kad se one počinju mijenjati tek na energetskoj razini, odnosno kad možda i ne postoje određeni simptomi. Na taj način možemo djelovati unaprijed te zaustaviti razvoj poremećaja i bolesti, ili pak održati već postojeće stanje zdravlja i ravnoteže.

Datum objave članka: 1. 6. 2014.