Hidrirajte svoju kožu - optimalno, dubinski i dugotrajno

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nevena Čilić

Dubinskom i dugotrajnom hidracijom smiruju se iritacije i koži vraća osjećaj ugode, uz postizanje i zadržavanje sjaja i mekoće

Jedna od brojnih funkcija kože je i zaštita organizma od vanjskih utjecaja. Za njezino pravilno funkcioniranje i zdravlje važno je da sadrži optimalnu količinu vode. Prirodno se u koži nalazi 20 posto tjelesnog sadržaja vode, od čega 60 do 70 posto sadrži njezin srednji sloj - dermis, u koji je donose krvne žile. Procesom difuzije voda iz dermisa prelazi u gornji sloj kože - epidermis, natapajući prilikom svog prolaska njegove slojeve. Upravo na tom stalnom protoku vode, koji se naziva i transepidermalni gubitak vode, zasniva se pravilna hidracija kože. Isparavanje vode usporava površinski rožnati sloj epidermisa, koji je prirodno zaštićen hidrolipidnim slojem.

Značenje vode u koži

Kada nastane poremećaj u fiziološkoj barijeri, ubrzava se transepidermalni gubitak vode, izazivajući fenomen gubitka vode, što kožu čini suhom. Dehidrirana koža u epidermisu sadrži manje od deset posto vode. U tom slučaju mogu se zamijetiti promjene u zaštitnom hidrolipidnom sloju, dehidriran površinski rožnati sloj, ali i povećana osjetljivost kože. Hladnoća, vjetar, sunce, onečišćenje zraka, iritirajuća sredstva za čišćenje, neodgovarajuća kozmetika i neki dermatološki tretmani potiču promjene u zaštitnom površinskom hidrolipidnom sloju, zbog čega koža pojačano gubi vodu.

Hidracija je nužna svakom tipu kože, bila ona normalna, suha, mješovita ili masna. Zato je svakodnevno vlaženje ključno za njezino zdravlje, ljepotu i osjećaj ugode. Da bi se to postiglo, uz redovitu njegu, potrebna je i hidracija cjelokupnog organizma, koju ćemo osigurati svakodnevnim unošenjem dovoljne količine vode. Odrasla osoba dnevno treba popiti između jedne i pol i dvije litre vode, najbolje u malim obrocima tijekom cijelog dana, čime se izbjegava osjećaj žeđi. U trenutku kad osjetimo žeđ naš organizam je već dehidriran, kao i naša koža. A kad jednom nastane dehidracija, potrebno je mnogo vremena kako bi se ponovno uspostavilo stanje ravnoteže.

Zašto odabrati Eau Thermale Avène proizvode za dehidriranu kožu

Na tržištu postoji velik broj raznovrsnih proizvoda za hidraciju kože različitih mehanizama djelovanja. No, cilj im je isti - pružiti koži što bolju hidraciju i zadržati je što dulje vlažnom.

Kako bi stvorili proizvod koji će koži omogućiti dodatne zalihe vode, Eau Thermale Avène je u suradnji sa Standford svečilištem pristupio promatranju kože na inovativan način i to s biomehaničkog stajališta. To zapravo znači da treba uzeti u obzir da se koža ponaša poput spužve. Kada se dehidrira, sklapa se i stvara napetosti.

Uspostavljen je model koji omogućuje povezivanje između napetosti kože i razine hidracije kože. Ovaj model omogućio je mjerenje učinkovitosti mnogih aktivnih sastojaka i identificirati novu kombinaciju, novi kompleks koji je pokazao izvanredna i iznenađujuća svojstva na koži.

Patentirani kompleks  Cohederm™ predstavlja lipidni trio sastavljen od sterola, dvostrukog estera i trostrukog estera. Snaga ovog kompleksa odgovara udruživanju ovih sastojaka koji pokazuju sinergijsko djelovanje i nude jedinstveno svojstvo: svojstvo rezervoara za vodu.

Hidracija za svaki tip kože

Kako biste postigli dubinsku i dugotrajnu hidraciju kože, Dermatološki laboratoriji Avène stvorili su liniju proizvoda Hydrance koji sadrže jedinstvene aktivne sastojke: Cohederm™ i Avène termalnu izvorsku vodu.

Sinergijskim djelovanjem s Cohederm™, mikrosfere omogućavaju postupno otpuštanje djelatnih sastojaka, pomažu obnoviti hidrolipidni film i stvaraju rezerve Avène termalne izvorske vode za intenzivnu i dugotrajnu hidraciju kože.

Hydrance proizvodi dolaze u četiri teksture, ovisno o tipu kože, od kojih dvije sadrže i faktor za zaštitu od sunca SPF 30.

Kako do lijepe i hidrirane kože

Svakodnevna njega dostupna je u obliku posebno Hydrance lagane hidrirajuće emulzije i Hydrance bogate hidrirajuće kreme, obje i u verziji s UV-zaštitom. Lagane teksture Hydrance linije pružaju dugotrajnu intenzivnu hidraciju i kožu čine osobito mekom. Mikrokapsule sa svojstvom regulacije sebuma pružaju prirodan izgled i nježan matirajući učinak. Visok udio Avène termalne izvorske vode koja ublažava iritacije i umiruje kožu.

Za intenzivnu dozu hidracije tu je Hydrance Intense rehidrirajući serum, koji dugotrajno puni vlastite rezerve vlage u koži.

Najnoviji proizvod u liniji je Hydrance Aqua-gel, all-in-one proizvod, nadahnut azijskom beauty rutinom, formuliran u Japanu i izrađen u Francuskoj. Hydrance Aqua-gel hidrira površinski sloj , umiruje i detoksicira kožu, u samoj jednoj gesti, a može se koristiti kao dnevna njega, noćna maska i njega područja oko očiju. Njegova hidrirajuća i iznimno osvježavajuća gel tekstura koži daje mekoću, podatnost i blistavost.

Datum objave članka: 2. 1. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi