Dehidrirana koža je znak za uzbunu

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nevena Čilić

Koži je potrebna stalna hidracija, jer kad jednom dehidrira, treba mnogo vremena kako bi se vratila u stanje ravnoteže

Svakodnevno vlaženje ključno za zdravlje i ljepotu kože

Ono što voda znači za život, hidracija znači za zdravlje, ljepotu i mladolikost kože. Hidrirana koža može vezati i sačuvati vlagu. Tako ostaje podatna i meka te može održavati kožnu barijeru važnu za naše zdravlje. Neoštećena kožna barijera djeluje kao štit protiv nečistoća, mikroorganizama i vanjskih agresija. No, mnogi ljudi pate od dehidrirane kože.

Koži je potrebna stalna hidracija, jer kad jednom dehidrira, treba mnogo vremena kako bi se vratila u stanje ravnoteže. Ponekad je uzrok tome genetska predispozicija, ali često su uzrok i mogući štetni utjecaji iz okoliša, poput UV zraka, vrućine, hladnoće, suhog zraka iz klima uređaja i grijalica, stresa ili neuravnotežene prehrane. Svi ovi čimbenici crpe vlagu iz kože, čine je krhkom, ispucalom i grubom. Koža postaje crvena, javljaju se mali prištići i borice izazvane suhoćom.

U širokom izboru proizvida francuskog dermokozmetičkog brenda Eau Thermale Avène, namijenjenih njezi osjetljive kože, ističemo proizvode koji osiguravaju intenzivnu, dubinsku i dugotrajnu hidraciju različitih tipova osjetljive kože. Ovi hidratantni proizvodi za njegu lica podržavaju prirodnu funkciju kože, pomažu u njezinoj hidraciji i njeguju ju kako bi bila meka i podatna. Osjetljiva koža ima posebnu korist od redovite hidratantne njege koja ju umiruje i obnavlja.

Hidrirajuća njega za osjetljivu kožu: Hydrance

Hydrance linija osigurava hidrirajuću njegu za osjetljivu kožu. Lagane teksture pružaju dugotrajnu intenzivnu hidraciju i kožu čine osobito mekom. Mikrokapsule sa svojstvom regulacije sebuma pružaju prirodan izgled i nježan matirajući učinak. Visok udio Avène termalne izvorske vode koja ublažava iritacije umiruje kožu. Svakodnevna njega dostupna je u obliku posebno lagane emulzije te bogate varijante s UV-zaštitom. Za intenzivnu dozu hidracije tu je Hydrance Intense rehidrirajući serum, koji dugotrajno puni vlastite depoe vlage u koži.

Hidrirajuća njega za preosjetljivu i alergijama sklonu kožu: Tolerance Extreme

Ako je koži potrebna hidrirajuća njega, ali je istodobno i preosjetljiva i sklona alergijama, Tolerance Extreme linija je pravi izbor za vas. Ovo je linija sterilne kozmetike, ne sadrži konzervanse i razvijena je na temelju maksimalno sedam sastojaka, koji su vrlo srodni koži i visoko podnošljivi. Posebno osmišljen i patentiran D.E.F.I zatvarač na tubi štiti kremu od mikroorganizama i čuva sterilnost proizvoda pri svakoj primjeni.

Koncentrirana hidrirajuća njega: Umirujuća maska za blistavost kože

Maske koži pružaju trenutačnu i dugotrajnu hidraciju. Umirujuća maska za blistavost kože prikladna je i za najosjetljiviju kožu, a kombinira prirodni ekstrakt crvenog voća sa stabilnim, antioksidativnim oblikom vitamina E za aktivirane, a istodobno zaštićene stanice kože. Kombinacija umirujućih i intenzivno hidrirajućih sastojaka hrani površinske slojeve kože i jača kožnu barijeru. Za dubinski hidriranu, nježnu, glatku, blistavu i primjetno njegovanu kožu.
Datum objave članka: 26. 4. 2019.
promo
izdvojeni proizvodi