Ne crvenite se zbog svoje kože

Dermokozmetika / Njega kože odraslih Nikolina Lalić dipl. ing. bioteh.

Crvenilo lica uglavnom povezujemo s intenzivnom tjelesnom aktivnošću ili konzumacijom začinjene hrane, dok će se nepopravljivi romantičari među nama zasigurno prisjetiti i susreta sa simpatijom na školskim hodnicima

Crvenilo lica uglavnom povezujemo s intenzivnom tjelesnom aktivnošću ili konzumacijom začinjene hrane, dok će se nepopravljivi romantičari među nama zasigurno prisjetiti i susreta sa simpatijom na školskim hodnicima. No osim ovih, manje ili više ugodnih privremenih crvenila, postoje i ona trajna. Razlog leži u problemima s cirkulacijom krvi  ili vaskularnoj preosjetljivosti; dolazi do proširenja krvnih žila i razvoja prvih znakova rozaceje, bezopasnog, no neugodnog stanja kože koje odlikuju proširene kapilare na licu te blago ili jače crvenilo kože s povremenim osjećajem žarenja, naročito pri temperaturnim promjenama. Simptomi rozaceje još su izraženiji ljeti te bitno umanjuju kvalitetu života.

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène za njegu kože sklone crvenilu razvili su liniju proizvoda Antirougeurs, koja je za ovo ljeto pojačana inovacijom - Antirougeurs Unify ujednačavajuća njega SPF 30 koja svakodnevnom primjenom umiruje, smanjuje i sprečava crvenilo kože te pritom ujednačava ten.
 

Umirenje kože i ujednačavanje tena u jednom koraku njege

Antirougeurs Unify ujednačavajuća njega SPF 30 svoju učinkovitost može zahvaliti jedinstvenoj kombinaciji aktivnih sastojaka: TRP-regulin ™, patentirani djelatni sastojak zadužen je za bolju toleranciju i smanjenje reaktivnosti kože sklone crvenilu, dok Avène termalna izvorska voda trenutno djeluje umirujuće, omekšava i štiti kožu. Dekstran sulfat je dekongestant i vazokonstriktor koji smiruje iritacije i smanjuje crvenilo, dok ulje pongamije služi za održavanje ravnoteže ekosustava kože. Naravno tu je i Sunsitive® Protection tehonologija, patentirani sustav Dermatoloških laboratorija Avène, čija formula sadrži samo četiri filtera (Tinosorb M, Tinorsorb S, Parsol and Uvasorb) što garantira visoku podnošljivost i dokazanu učinkovitost zaštite od UVA i UVB zraka.

Antirougeurs Unify ujednačavajuća njega SPF 30 trajno smiruje i značajno smanjuje crvenilo kože1, a 92 posto ispitanika koji su svakodnevno koristili proizvod tijekom 21 dana ustvrdilo je da se crvenilo kože smanjuje iz dana u dan, 98 posto njih primijetilo je da je koža umirena, a 92 posto tvrdi da je koža svjetlija2.

 

Eau Thermale Avène program njege za kožu sklonu crvenilu

Kako bi umirili crvenilo lica, potrebno je koristiti proizvode posebno prilagođene ovom tipu kože.

Otkrijte naše proizvode za njegu kože sklone crvenilu:
 

1. Klinička studija provedena pod dermatološkom kontrolom; 32 ispitanika; jedna primjena dnevno tijekom 28 dana.
2. Test zadovoljstva proizvodom; 84 ispitanika; jedna primjena dnevno tijekom 21 dan.

 

Datum objave članka: 15. 7. 2020.
promo
izdvojeni proizvodi